Recenzie Starters (Starters vol. 1) de Lissa Price


Multumesc mult librariei online Libris pentru ca mi-au oferit aceasta carte pentru a o recenza. Am zis ca sunt in cautarea unei lecturi cu adevarat "bune". Ei bine, uite ca aceasta este una dintre ele.

Dupa Razboiul Sporilor pe pamant au ramas doar tineri: Starteri si batrani: Enderi. Callie Woodland traieste de o zi pe alta alaturi de fratele sau bolnav Tyler si prietenul ei Michael. Fortata de imprejurari, Callie apeleaza la Destinatii Splendide, o companie care ofera sansa Enderilor sa inchirieze corpurile Starterilor pentru un timp limitat pentru a-si retrai tineretea. Asadar, pentru o suma destul de considerabila, Callie isi ofera trupul unei batrane. Zis si facut, insa ceva nu este in regula. Prima data, Callie este inchiriata pentru o zi, dupa aceea pentru trei zile, iar ultima data pentru o luna. Dar ceva merge prost, iar Callie se trezeste in timpul inchirierii. Si nu numai ca se trezeste, dar are in mana un pistol, iar glontul ii este destinat senatorului. Curand Callie va afla de planul malefic al bancii de corpuri: Destinatii Splendide. Iar acest plan il include si pe senator, dar si pe vicleanul sef al companiei Destinatii Splendide: Batranul si poate duce la disparitia totala a tinerilor de pe pamant. 

Parerea mea

Nu ma asteptam sa-mi placa chiar atat de mult, insa cu siguranta se numara printre distopiile mele preferate. Imi aduce aminte nu stiu de ce de Uratii, posibil ca autoarea sa se fii inspirat putin din povestea lui Scott Westerfeld, deoarece si pe site-ul ei oficial la lecturi recomandate se afla acea carte. A avut actiune tumultuoasa cat pentru 3 carti, parca te aflai intr-un roller-coaster de aventura, putin romantism, actiune, drama si soc. In unele momente mi se taia respiratia cand aflam cate ceva important. Ma bucur ca nu este o serie cu incredibil de multe volume, ci doar doua: Starters si Enders. Pe de-o parte este bine ca autoarea nu lungeste povestea pana la Dumnezeu si inapoi, insa pe de alta parte e putin trist ca sunt doar doua, mai ales daca-ti place seria mult si esti un fan. Asadar, nu am nimic de comentat la adresa cartii, a fost mai mult decat ma asteptam, chiar daca la inceput am fost putin reticent in privinta ei, nefiind obisnuit cu thriller-ul.

Fragmente

"Trecuse mult de cand nu mai fusesem fericita. Trecuse mult de cand viata nu fusese decat gloss de buze, muzica si prietene prostute. Trecuse mult de cand grijile mele principale fusesera daca vom da test la scoala sau da-mi uitasem tema pentru acasa. Acum ma interesa mai degraba sa fiu in siguranta, libera si vie."

"Imi placea sa aud cuvantul acela- <<viitor>>. Apoi m-am simtit vinovata, deoarece sarmanul Blake nu stia ca noi nu aveam niciun viitor: printul si tarancuta saraca."

"Da-i unui om o masca si el iti va spune adevarul."



Comanda cartile Lissei Price atat in limba romana cat si in limba engleza AICI 

Comentarii

  1. a fost o carte care m-a marcat in mod pozitiv am iubit acest volum . Imi amintesc si acum cum alega callie dupa cai verzi pe pereti si cum acei oameni de la banca de corpuri aveau "" grija """ de fiecare pustan gasit . Cum sa ai nenoroul sa fi folosit de un batran care nu e in stare sa-si vada de propria batranete...sau sa aibe grija de nepotii lui, nu el trebuie sa fie in pas cu toata tehnologia care aramas in picioare dupa sfarsitul lumii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca va place, am sa o citesc si eu. Aveti si vol. 2 acum, Enders.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!