Recenzie Second debt de Pepper Winters- seria Indebted vol. 3



Acest al treilea volum este unul mai usor de citit, pentru ca o mare parte din carte este- asa cum spune Marya- una “chill”. Sentimentele protagonistilor sunt tot mai puternice, iar pentru Jethro e tot mai dificil sa isi mentina masca de gheata. Flacarile Nilei ameninta sa topeasca toata zapada din sufletul lui, iar asta poate avea consecinte dezastruoase.

Lui Jethro i se reaminteste ca prima datorie nu a fost completa, ci a uitat o parte importanta. Este trimis sa o aduca pe Nila pentru a duce la bun sfarsit prima datorie. Nila este speriata, nu stie ce urmeaza sa se intample. Ceea ca Jet a uitat sunt niste tatuaje: el trebuie sa isi tatueze initialele pe degetele Nilei, iar ea la randul ei trebuie sa ii faca acelasi lucru. Cei doi isi apartin unul altuia, iar acum sunt si insemnati!

In timpul unei iesiri la alergat pe proprietatea Hawk, Nila descopera ceea ce Jethro incerca sa ii ascunda. Acest secret o da peste cap pe Nila, o doboara si da frau liber lacrimilor. Ceea ce a descoperit creste ura pe care o simte fata da familia Hawk. Aceasta ura se rasfrange si asupra lui Jethro, insa sentimentele sunt mai puternice. Oricat de mult si-ar dori sa il urasca, isi da seama ca acest lucru e imposibil. Mai mult decat atat-planul de a-l cuceri pe Jet are un impact si asupra ei. Credea ca il poate seduce pe Jethro, sa il faca sa simta si apoi sa se foloseasca de sentimentele lui pentru a distruge neamul Hawk, iar inima ei nu va fi afectata. Nu a luat in calcul faptul ca si ea poate sa simta ceva pentru Jet:
I’d become enraptured by my CAPTURER. My TORMENTOR.My would-be MURDERER. I only had eyes for HIM. My heart only beat for HIM.”


Jethro incearca sa fie rece in continuare, sa isi tina gandurile ascunse, dar de multe ori scapa ceva ce nu dorea sa impartaseasca. Ceea ce simte pentru Nila devine tot mai puternic si nici macar sesiunile de reparare cu sora lui nu il mai ajuta. Dar daca altcineva va vedea fie si o farama din  ceea ce el simte, soarta Nilei va fi pecetluita. El isi doreste sa o tina pe Nila pentru el, pentru ca o doreste, dar si pentru ca stie ca ceilalti ar distruge-o.

“I found you. I stole you. I took you from others who didn’t appreciate the gift of what you are, and now I’m NEVER letting you go.”

Platirea celei de-a doua datorii este mai aproape decat credeau cei doi, deoarece Cut- tatal lui Jethro isi da seama ca fiul lui s-a culcat cu Nila si il forteaza sa inceapa plata.
Daca prima datorie este o violenta fizica dificil de indurat, a doua datorie te lasa fara suflare- la propriu si la figurat!
Iar Nila cedeaza... Jethro este cel care o aduce inapoi, ignorand privirile celor din jur si fara sa tina cont ca acest gest ii arata adevaratele sentimente.

In acest volum Nila a aflat identitatea lui Kite, iar acesta incepe sa marturiseasca ceea ce simte:
“You’re mine, therefore, you are my affliction. So I will feel what you feel, and I will live what you live. You won’t understand what I mean. Not yet. But it’s my best sacrifice.The only thing I can offer.

Finalul este spectaculos si te lasa cu gura cascata. Nila nu are incotro si este nevoita sa plece, dar ramane intrebarea: Acum ce se va intampla cu Jethro?



Comentarii