Recenzie Tu de Caroline Kepnes- seria Tu vol. 1



Am descoperit cartea asta intamplator pe Goodreads si dupa ce am citit descrierea, am fost convinsa ca trebuie sa o citesc.  M-am lovit insa, de un stil cu care nu sunt obisnuita, cartea fiind narata de “eroul” romanului- Joe. Dar Joe este un psihopat cu acte in regula...

Joe se ocupa de o librarie, este un barbat plin de sarm, inteligent, dar si manipulativ, obsedat si periculos.
In libraria lui intra intr-o zi, femeia care ii fura mintile- Beck. Ea ii atrage atentia lui Joe din prima clipa, e placuta, citeste carti bune si chiar flirteaza cu el. Joe nu se mai poate gandi la nimic altceva in afara de ea, este convins ca ea e femeia potrivita pentru el si jura ca nu se va opri pana ea nu va a lui.
Intr-un moment de neatentie, Joe ii fura telefonul lui Beck si astfel patrunde in viata ei. Contul de e-mail, Twitter, Facebook, mesajele trimise prietenelor, orice conversatie purtata de Beck, este citita si de Joe.
El se dovedeste un adevarat hartuitor: urmareste viata ei online, dar si cea reala: o urmareste, sta in fata casei privind-o si ascultand-o, ii patrunde ii apartament si asta e doar inceputul...


Beck nu este nici ea eroina obisnuita: are “daddy issues”, umbla dupa un barbat nepotrivit si nu este un model de cumintenie. Insa lui Joe nu-i pasa de toate astea, o vrea pentru el si nu se va da in laturi de la nimic pentru a o obtine.
Un prim obstacol in calea lui este un barbat cu care Beck a avut o relatie si care, dupa parerea lui Joe, nu o lase pe Beck “sa zboare”.
Ce va face Joe cu acest barbat? Va gasi o cale sa scape de el ? Va reusi sa o cucereasca pe Beck ? Si daca da, va afla Beck ce fel de om este cu adevarat Joe?

Joe este cu adevarat un anti-erou. E obsedat de Beck, dar in ciuda lucurilor pe care le face, vorbeste frumos si este foarte romantic. Analizeaza multe si si-o doreste cu tot sufletul pe Beck. Are si replici amuzante si intr-un fel ciudat- il placi si uiti de cate este capabil ( el devine si un criminal).

Si daca pe Joe l-am placut, desi este un psihopat, pe Beck nu am reusit sa o inteleg. Din punctul meu de vedere, cartea asta nu a avut eroi- nici masculin, nici feminin. Beck e o rasfatata, naiva, usor de manipulat.  Este o femeie care atrage atentia si ii place acest lucru.

Trebuie sa recunosc, finalul e incredibil pentru ca nu l-as fi vazut pe Joe facand acel lucru.
Volumul 2 are un titlu care pare potrivit: Hidden bodies, deoarece asta a lasat Joe in urma lui: cadavre...



 

Comentarii