Recenzie A 8-a martusire de James Patterson si Maxine Paetro



Aceasta carte face parte din seria Clubul fetelor de la crime, fiind volumul 8. Din acest club fac parte: Lindsay- politista, Cindy- jurnalista, Claire- medic legist si Yuki- avocata.
Cartea se intinde pe mai multe planuri, iar fetele au parte de cazuri diferite.
Totul incepe cu explozia unui autobuz scolar, la o ora de varf.  Teama lui Lindsay este ca victimele vor fi copii care se indreapta spre scoala, insa afla repede ca nu este asa. De fapt, autobuzul scolar era folosit ca paravan pentru un laborator de metamfetamina. Ea trebuie sa afle ce s-a intamplat in acel autobuz, cine se ocupa de el si de ce a explodat.
Cindy devine obsedata de moartea unui om al strazii, numit curierul Iisus. Acesta fusese batut cu bestialitate si impuscat de mai multe ori in cap. Cum politia nu are resurse si personal pentru investigarea mortii unui om al strazii, Cindy incearca sa afle tot ce poate pentru ca apoi sa publice informatiile. Este ajutata insa de Lindsay si partenerul ei, in timpul lor liber.
Yuki incearca sa bage la inchisoare o tanara acuzata ca si-a ucis parintii. Mama insa a supravietuit si a incriminat-o. Cand si-a revenit, mama a negat ca fiica ei a facut asta. Deci cazul e complicat, dar fata avea un motiv important- mostenirea parintilor.
Totul se complica si mai mult, cand Lindsay primeste un caz major- uciderea unor oameni bogati din San Francisco. Cazul este foarte dificil, deoarece nu exista arma a crimei, nu exista motiv sau martori. In plus victimele nu prezinta nici un fel de urme, rezultatele toxicologice sunt negative, iar Claire trebuie sa recunoasca faptul ca nu cunoaste cauza mortii.

Pe langa aceste cazuri, care complica viata profesionala a fetelor de la crime, autorii ne prezinta si cateva aspecte din viata lor personala. De exemplu Lindsay este in sfarsit impreuna cu barbatul pe care il iubeste, care s-a mutat din Washington, doar pentru a fi cu ea, dar politista este atrasa si de partenerul ei. Insa Cindy va incepe o relatie cu acesta. Claire se obisnuieste cu statutul de mama, iar Yuki incepe sa se intalneasca cu un doctor.
Cartea este plina de evenimente si se citeste repede. Nota 9.




Comentarii

  1. Mulțumim mult pentru recenzie. Chiar dacă nu e genul meu de lectură, întotdeauna trebuie să ieșim, câtuși de puțin, din zona de confort, nu?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!