Cei pe care trebuie să-i găsim de Joan He - în curând la editura Veridia



Perfect pentru fanii Marie Lu si E. Lockhart, Cei pe care trebuie sa-i gasim este un roman SF pentru tineret, plin de imprevizibil, care urmareste povestea a doua surori separate de un ocean, care incearca cu disperare sa se regaseasca intr-un viitor afectat de dezastre climatice.

Cee este blocata de trei ani pe o insula pustie, fara sa stie cum a ajuns acolo sau cum a aratat viata ei inainte. Nu stie decat ca undeva, dincolo de orizont, are o sora pe nume Kay si ca trebuie sa traverseze oceanul si s-o gaseasca.

La o lume distanta, Kasey Mizuhara, o adolescenta de 16 ani si geniu stiintific precoce, traieste intr-un eco-oras construit de cei care au protejat Pamantul – si care acum trebuie protejati de el. In timp ce schimbarile climatice provoaca din ce in ce mai multe catastrofe naturale, eco-orasele ofera aer curat, apa si adapost. In schimb, rezidentii trebuie sa-si petreaca cel putin o treime din timp in capsule de staza, interactionand virtual cat mai mult posibil, pentru a-si reduce amprenta de mediu. Singuratica si introvertita Kasey nu are nicio problema cu acest stil de viata, dar sora ei Celia l-a detestat. Populara si iubita, Celia a preferat mai mult lumea exterioara. Dar nimeni nu s-ar fi gandit ca Celia avea sa iasa cu barca pe mare, fara sa se mai intoarca vreodata.

Au trecut trei luni de a disparitia Celiei, iar Kasey si-a pierdut speranta. Logica ii spune ca sora ei a murit. Cu toate acestea, decide sa urmeze ultimele miscari ale Celiei. Fara sa stie unde o vor conduce. Sora ei a avut multe secrete. Dar si Kasey are un secret al ei.

 


JOAN HE s-a nascut si a crescut in Philadelphia, unde revine ocazional sa rataceasca. A urmat cursuri de pictura clasica de la o varsta frageda, dar a descoperit ulterior ca povestirile erau forma ei preferata de exprimare. A studiat psihologie si limbi si civilizatie est-asiatice la Universitatea din Pennsylvania si acum scrie de la un birou cu vedere la Raul Delaware. Este autoarea de mare succes a bestsellerului New York Times Cei pe care trebuie sa-i gasim, precum si a romanului fantasy pentru tineret Urmasa cocorului, de mare succes critic.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!