Mini-recenzie Carrie de Stephen King

Salutare, am revenit cu o noua recenzie, de data aceasta la cartea Carrie a lui Stephen King. As dori sa va spun inca de la inceput ca mi-a placut foarte mult aceasta carte, iar povestea lui Carrie este foarte emotionanta, merita citita, credeti-ma pe cuvant. Sa purcedem...

Tare mult si-ar mai fi dorit Carrieta White sa fie o tipa normala de liceu, insa nu este nici pe departe asa. Aceasta are puteri telekinezice, adica poate sa miste, sa explodeze, sa mute lucruri, si asta cu puterea mintii. Dupa ora de educatie fizica a doamnei Desjardin, fetele merg la dusuri. Aici, lui Carrie ii vine pentru prima data ciclul menstrual. Fetele incep sa rada de ea si sa-si bata joc de ea strigandu-i diverse lucruri urate la adresa ei.
Dupa ce doamna Desjardin o salveaza de la dusuri si vorbeste cu directorul sa-i dea Carrietei cateva saptamani libere, aceasta pleaca acasa.
Iata ca balul anual se apropie, insa ceva nefast are sa se petreaca, deoarece Chris, o tipa cu probleme de atitudine, si prietenul ei, Bobby, pregatesc o farsa de zile mari, o farsa a carei tinta este chiar Carrie White.

O vor ajuta puterile ei sa supravietuiasca sau va distruge totul in jurul ei, inclusiv orasul natal?

APRECIERI:

“Carrie a fost primul roman al unui scriitor care avea sa transforme cele mai atroce cosmaruri ale cititorilor in visuri de aur pentru editorii sai.” Bill Thompson, primul sau editor
Carrie, Carrietta White, este o adolescenta timida si retrasa, care, din copilarie, indura persecutiile si ironiile colegilor de clasa. Umilintele la care o supun devin pentru ea o tortura mentala din care simte ca nu mai poate iesi. Mai mult, este si victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinta violenta si brutala.
Cand disperarea interioara ajunge la apogeu, Carrie isi redescopera o putere inspaimantatoare – telekinezia – care o transforma intr-un demon razbunator. Caci poate sa miste, sa arunce, sa zdrobeasca si sa incendieze orice de la distanta.

„Ca numar de crime comise de o adolescenta de-a lungul unei carti, Carrie stabileste in mod cert un nou record.” Psychology Today

„Carrie concureaza la titlul de cea mai sangeroasa carte a anului.” Library Journal

Urmeaza sa fie cel mai sangeros bal pe care l-ati vazut vreodata!



Comentarii

  1. Hmm...chiar m-ai făcut curioasă, iar subiectul mi se pare interesant,nu am avut ocazia să citesc prea multe cărți în care personajele să aibă puteri telekinezice.M-ai cam băgat în ceață ca să recunosc totuși,m-aș aștepta la o farsă de 2 lei tipică adolescenților însă...scopuri malefice,distruge totul în jurul ei?!Trebuie să pun și eu mâna pe cartea asta neapărat! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit cartea...bine eu devorez tot ce inseamna Stephen King chiar de mai multe ori. Recenzia e super tare. Nici ca se putea mai bine ;) Ai creat exact suspansul necesar pt a starni curiozitatea celor care nu au citit-o!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!