Recenzie Tristeti de sucub (Georgina Kincaid vol. 1) de Richelle Mead

Richelle Mead nu este adepta introducerilor lungi, asa ca noi suntem proiectati in lumea fantastica plina de creaturi supranaturale inca din primele pagini. Aici facem cunostinta cu Georgina Kincaid, director adjunct la o librarie din Seattle pe timpul zilei, demonita sexy pe timpul noptii. Georgina este un sucub, un demon feminin care se hraneste cu energia barbatilor in urma relatiilor fizice. Georgina il are ca sef, si el din tagma supranaturala, pe Jerome, un arhi demon, asa ca nu este chiar libera sa-si faca de cap cum doreste in lumea oamenilor. Aceasta iubeste cartile de mister ale lui Seth Mortensen, si cand autorul ei preferat vine la libraria unde lucreaza ea pentru o sesiune de autografe, este cat se poate de fericita. Fericirea ei insa este de scurta durata, caci o crima neasteptata se petrece in lumea supranaturala: Duane, vampirul cu care Georgina nu este in relatii tocmai bune, este ucis, iar principala suspecta este insasi Georgina. Acum ea trebuie sa dea socoteala in fata lui Jerome si sa-l convinga atat pe el cat si pe prietenii sai (Hugh - demon, Peter si Cody - vampiri) de nevinovatia sa. Georgina este pusa de catre seful ei Warren sa-i arate imprejurimile lui Seth, acesta ramanand in oras cateva zile. Desi Sethin in scris da dovada de o inteligenta si creativitate iesita din comun, este mai introvertit si retinut in vorbe, asa ca Georginei nu ii este facil sa intretina o conversatie cu el. O a doua victima apare in lumea creaturilor paranormale, lucru care-i pune pe toti in garda. Nimeni nu mai este in siguranta. Ucigasul pare sa tinteasca creaturile supranaturale din rangul inferior, si mai rau de atat, pare sa fie cineva apropiat Georginei, cineva care ii stie orice pas. Ca sa scape de avansurile sefului ei , Georgina apeleaza la un necunoscut pe nume Roman, care se afla in acel moment in librarie si care o ajuta dandu-se drept partenerul ei.
Sucubul incepe sa-l placa atat pe Seth, scriitorul, cat si pe Roman. Insa stie ca o relatie intre ea si o fiinta muritoare nu ar putea avea sorti de izbanda. Dupa ce prietenul ei dracusor este atacat, Georgina se transforma intr-o adevarata Sherlock Holmes.
In oras da tarcoale o creatura respinsa atat de rai cat si de iar, iar cand aceasta isi da seama ca de fapt nephilimul este cineva apropiat ei, nimic nu o mai poate salva pe frumoasa noastra Georgina decat prietenii ei.
PERSONAJE:


Parerea mea / Detalii


  • Avem de-a face cu un sucub - un demon feminin care se hraneste cu energia barbatilor prin relatiile sexuale: Georgina Kincaid. Insa nu este o demonita obisnuita. Incercand sa repare un rau din trecut, Georgina isi vinde sufletul unui demon si astfel ajunge sa faca un pact cu insasi Lilith, regina demonitelor, ajungand in cele din urma sa fie blestemata sa-si petreaca eternitatea seducand barbati pentru a se hrani. In ciuda faptului ca totul s-a petrecut demult, Georgina inca mai simte repulsie fata de "indatorirea" ei. Isi doreste nespus de mult sa fie normala, sa poata sa aiba o relatie normala cu un barbat normal, fara ca acesta sa ajunga sa fie lipsit de vlaga si de cativa ani din viata in urma relatiei. Insa acest lucru nu mai este posibil, deoarece pactul a fost incheiat si cale de intoarcere nu exista.
  • Sucubul in sine este o creatura sexualizata, asa ca la fel este si Georgina. Doar ca parca prea mult se bate moneda pe acest lucru. Am inteles de prima data, Georgina este foarte aratoasa, sexy, care intoarce multe capete si suceste mintile multor barbati, insa hai sa nu cadem in extrema si sa o sexualizam atat de mult incat sa-si piarda si ultima farama de puritate, hai sa nu o transformam intr-o prostituata prin hainele sumare si comportamentul ei. Am inteles, Georgina este foarte aratoasa, dar hai sa nu punem fiecare personaj din carte sa o aprecieze pentru aspectul ei si sa-i satisfaca "amorul-propriu". Sucubul nostru este sigura pe sine si pe puterile sale de atractie si seductie, asa ca de ce nu si le exploateze? Georgina este in contradictie cu personajul Seth, care este foarte inchis in sine, putin antisocial, care se simte mai bine cu sinele decat in prezenta celorlalte persoane, si-l inteleg pe deplin. Asta, insa, nu face ca relatia dintre ei sa nu avanseze. Pana la urma, stiti cum se spune, opusele se atrag.
  • O carte cu mult suspans , situatii inimaginabile produse de creaturi supranaturale, intorsaturi ciudate de situatie, mister invaluit cu putina tenta erotica. Mi-a placut mult, vi-o recomand din toata inima.


Fragmente

"
Statisticile arată că majoritatea muritorilor îşi vând sufletul din cinci motive: sex, bani, putere, răzbunare şi iubire. În ordinea asta.

Presupun că atunci ar fi trebuit să mă liniştească gândul că eram acolo, gata să ofer numero uno de pe listă, dar toată chestia asta mă făcea să mă simt... hm, ieftină. Şi chiar că e o chestie tare, venind din partea mea."


Citate

"Uneori te trezesti dintr-un vis, alteori te trezesti intr-un vis, iar uneori, din cand in cand, te trezesti in visul altcuiva."


Alcatuirea cartii

415 pagini; 26 capitole

COMANDA CARTEA de AICI

NOTA:
4.5/5



Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Da, am terminat seria si este foarte buna. Una dintre preferatele mele! :)

      Ștergere
  2. Mmmm, imi plac ci doi masculi feroce! Am si eu toate cartile dins erie, dar inca nu le-am citit. mi-era frica sa nu fie alta seria ei cea mai frumoasa, mai are o serie cred ca Academia vampirilor?ma bucur ca si aceasta e de nota maxima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac :))
      Eu abia acum am reusit sa pun mana pe primul volum, care apropo nu se mai gaseste niciunde de cumparat, asa ca atunci cand l-am gasit la un anticariat l-am luat direct. Asa ca daca tot mi l-am luat si pe acesta (avand cumparate de mai demult vol 2-5) am decis sa-l recitesc, amintindu-mi cat de mult mi-a placut prima data.
      Da, mai are Academia Vampirilor, din care am citit doar jumate din serie. Eu zic ca ambele sunt foarte bune, doar ca Georgina este o serie pentru adulti, cu scene erotice, care desigur, nu se gasesc si in Academia Vampirilor, care este young-adult...
      Cei pe care i-am ales am considerat ca se potrivesc foarte bine cu personajele din carte. Toti 3 sunt actori: Nikki Reed, Ryan Eggold si Tom Ellis. ;)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!