Leapsa - Ghid de blogging

Doarece am vazut ca multa lume a completat aceasta leapsa care sa-i ajute pe noii bloggeri , m-am decis sa o fac si eu si sa va impartasesc din putina mea experienta in materie de bloggerit.

1.Nu am niciun membru.Ce fac?
Pai , in primul rand trebuie sa-ti faci niste publicitate.Un mesaj pe un chat , un comentariu la un post popular al unui alt blog , 2 mailuri trimise , poate chiar o reclama video (cum am si eu - verificati arhiva) si uite cum o sa te viziteze lumea.Pentru a-i tine in priza e putin mai greu.Trebuie sa ai niste postari interesante , care sa atraga lumea si sa o faca sa-ti frecventeze blogul.

 2.Cum obtin un sponsor?
Intri pe site-ul unei librari/edituri online si dai click pe sectiunea contact (daca are , uneori gasesti un mail de contact chiar in josul paginii).Ii intrebi pur si simplu daca ofera sponsorizari bloggerilor si vezi ce-ti raspund.Dupa aceea te vor lamuri ei cum sta treaba cu sponsorizarile.

 3.Nw L@s@ n1mn Koment@rii.
Ei na... o sa lase! Totul este sa ai rabdare.Daca esti in stare sa-ti faci un blog ca lumea , o sa vina si comentatorii.Trebuie doar sa fi perspicace , sa le raspunzi la intrebari , sa interactionezi cu ei (nu sa-ti puna o intrebare , iar tu sa le raspunzi dupa 5 luni sau niciodata). :)

 4.Cum fac un concurs?
Ori iti iei o carte din biblioteca proprie pe care sa o pui la bataie , ori ceri carte de la sponsori.Odata facut concursul trebuie sa fi atent.Trebuie sa pui data desfasurarii concursului , ce presupune acesta si niste mici cerinte (de ex. sa te urmareasca cu GFC/cu mailul sau de ce nu , poate fi un concurs de fidelitate).

5.Ce-mi iese din toata chestia asta cu blog-ul?
E-X-P-E-R-I-E-N-T-A.
Atat si poate niste carti de la sponsori. In rest (daca te referi la bunuri materiale) nimic altceva.Oricum , blogul nu se face pentru obiecte materiale , ci pentru experienta.Te ajuta sa-ti faci prieteni, sa comunici cu ei si sa te distrezi alaturi de oameni care impartasesc aceleasi hobby-uri cu tine.

Sper ca ce am scris sa ii ajute putin pe noii blogeri.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Turnul Zorilor (Tronul de Clestar vol. 6) de Sarah J. Maas

Regatul Cenusii (Tronul de Clestar vol. 7) de Sarah J. Maas

Lupta (Titanii vol. 3) de Jeniffer L. Armentrout