Recenzie Uratii (Uratii vol. 1) de Scott Westerfeld

Tally Youngblood abia asteapta sa implineasca 16 ani pentru a putea fi frumoasa.

La varsta de 16 ani, toata lumea trebuie transformata intr-o frumusete. Facand o nazbatie, Tally o intalneste pe Shay, o alta fata "urata" ca si ea. Aceasta nu vrea nici in ruptul capului sa devina o frumoasa asa ca fuge din Orasul Uratiilor in Tinutul de Fun, lasandu-i noii ei prietene o lista cu instructiunile cum poate sa ajunga si ea acolo in caz ca decide mearga si ea.
Doctorita Cable nu doreste sa o opereze pe Tally daca nu ii spune unde este Shay, asadar o trimite ca spioana in Tinutul de Fum.
De aici pana la o aventura palpitanta si periculoasa nu mai este decat un pas.Tally porneste spre Tinutul de Fum si aproape ca este omorata intr-un accident.
Acolo il intalneste pe David, prietenul lui Shay, despre care aceasta i-a mai povestit si se imprieteneste rapid cu el.

Insa cand afla ca de fapt prin transformarea intr-o frumoasa ti se schimba si impune un anumit mod de gandire, iar pe acest proces scrie cu litere mari PERICOL, o sa mai isi doreasca ea sa fie frumoasa sau o sa renunte la idee?


Parerea meaSincer, la inceput nu am crezut ca o sa fie mare lucru de ea, dar pe parcurs m-a convins. Este o carte foarte buna, autorul si-a lasat imaginatia sa zburde, iar acest lucru a dus la o opera minunata. Sfarsitul cu siguranta o sa va faca sa va doriti mai mult. Tally a luat o decizie foarte importanta si sunt curios sa vad ce o sa se intample acum ca acest lucru s-a intamplat. Sunt interesat sa vad daca reuseste sa se infiripe ceva intre Tally si X (probabil ca stiti deja cine) si sa aflu ce-o sa se mai intample cu ea si prin ce aventuri poate trece mai ales acum, cu decizia ireversibila.
Cartea ridica desigur si o problema de ordin moral: cine spune cine este frumos si cine nu? De ce toata lumea trebuie sa fie ridicol de frumoasa, ba chiar perfecta? Intr-o lume care pune pret pe frumusetea exterioara, cei "urati" sunt in pericol.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Turnul Zorilor (Tronul de Clestar vol. 6) de Sarah J. Maas

Regatul Cenusii (Tronul de Clestar vol. 7) de Sarah J. Maas

Lupta (Titanii vol. 3) de Jeniffer L. Armentrout