Recenzie Evernight (Evernight vol. 1) de Claudia Gray


          Academia Evernight este o scoala misterioasa cu o traditie de sute de ani, adapostita intr-o cladire construita in stil gotic. Aici, elevii sunt ciudat de perfecti: frumosi, destepti, dar si periculosi. Aici este nevoita sa invete Bianca, o tanara de 16 ani a carei parinti sunt profesori la academia Evernight.
          Bianca isi da seama ca locul ei nu este aici, si vrea sa fuga, sau mai bine zis, vrea doar sa le atraga atentia parintilor ei. Insa intalneste un tanar misterios, care o ataca, crezand ca este in pericol si ca ea fugea de cineva, sau de ... ceva. Lucas, caci asa il cheama pe baiatul care simte nevoia sa o protejeze pe Bianca, este un elev singuratic, misterios, dar si frumos, iar in fata acestui lucru, Bianca nu poate sa ramana indiferenta. El o sfatuieste sa aiba grija de ea si sa nu aiba incredere in ceilalti pentru ca sunt periculosi.
         Cei doi sunt tot mai apropiati, si cu fiecare zi ce trece, Bianca e tot mai convinsa ca ar fi in stare sa riste totul pentru a putea fi impreuna cu Lucas, e gata sa lupte cu oricine se baga intre ei, chiar si cu proprii parinti....        
         Legatura dintre ei devine din ce in ce mai puternica, dar cateva secrete intunecate ameninta sa-i desparta, pentru ca Bianca nu e o fata obisnuita, dar nici Lucas nu este ceea ce pare...
Fragmente:
"Nu fugeam de-acasa, intelegeti? Nu de-adevaratelea, ca atunci cand o iei la sanatoasa si-ti asumi o noua identitate si, stiu eu, pleci cu un circ sau cam asa ceva. Nu, eu faceam o declaratie. Ma impotrivisem inca de cand parintii mei sugerasera pentru prima oara sa vin la academia Evernight- ei ca profesori, eu ca eleva."
"Cred ca pana atunci nu-mi dadusem seama cat de important devenise Lucas pentru mine - am inteles abia dupa ce ne-am despartit, si am avut motive reale sa stau departe de el... Ii simteam tot timpul lipsa lui Lucas si, dupa cum se parea, ca cat imi spuneam mai mult sa-l las in pace, cu atat tanjeam mai mult sa fiu cu el."
"La inceput, Lucas n-a incetat sa-ncerce sa ma apere. Am crezut ca-mi poarta de grija fiindca eram singuratica, dar n-a fost asa. M-a crezut un om inconjurat de vampiri, de aceea m-a aparat tot timpul. Insa de cand a aflat ce sunt in realitate, m-a folosit ca sa se infiltreze tot ma adanc in Evernight. Ca sa capete puterile noastre. Ca sa obtina tot ce dorea. M-a facut sa ma simt vinovata fiindca-l mintisem, in timp ce el imi spunea o minciuna mult mai cumplita. CEEA CE PARUSE DRAGOSTE ERA TRADARE.
Parerea mea:
Ceea ce a inceput ca o carte obisnuita despre adolescenti, s-a transformat intr-o veritabila poveste cu vampiri, vampiri care traiesc de sute de ani, dar care inca merg la scoala, vampiri care invata la ora de istorie despre un razboi, razboi pe care ei l-au trait. S-a transformat in povestea de dragoste a doi tineri care ascund niste secrete care le pune in pericol dragostea. Si asta e ceea ce mi-a atras atentia, ceea ce mi-a ramas in minte dupa ce am citit cartea. 
Este prima mea carte cu vampiri, desi cand am inceput sa o citesc nici macar nu stiam ca e cu creaturi care sug sangele.Cartea e atat de bine scrisa, incat doar dupa vreo 150 de pagini iti dai seama ca ai de-a face cu vampiri care traiesc de sute de ani, si care, la micul dejun, in loc de un pahar cu suc de portocale, au un pahar cu sange de vita.
Desi este prima mea carte fantasy citita (desi, mi-am descoperit pasiunea pentru romanele distopice, nu am gustat pana acum romanele cu vampiri, varcolaci sau vrajitoare), stiu ca nu va fi si ultima, pentru ca Evernight mi-a placut foarte mult si abia astept sa vad ce se va intampla in continuare.

Odată ce am început să citesc Evernight, n-am mai putut-o lăsa din mână! De-abia aştept următoarea carte din serie! – L.J. Smith, autoarea seriei JURNALELE VAMPIRILOR

Comanda cartea AICI sau AICI.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!