Recenzie Academia Vampirilor (Academia Vampirilor vol. 1) de Richelle Mead

Dupa 2 ani de la plecarea Vasilisei Dragomir cu Rose Hathaway de la Academia Sf. Vladimir, acestea doua sunt readuse la Academie cu forta.
Academia are ca scop educarea tinerilor moroi (vampirii vii si muritori) si antrenarea dhampirilor (jumatate-oameni jumatate-vampiri). Scopul dhampirilor este protejarea moroilor e atacurile strigoilor, cei mai puternici si periculosi vampiri din cati exista.
Rose este o tanara dhampir in varsta de 17 ani care se antreneaza sa devina gardianul prietenei sale cele mai bune, ultimul membru in viata al familiei Dragomir si in acelasi timp moroi, Lissa Dragomir.
Reintoarse la Academie, barfele si intrigile nu le ocolesc pe cele doua, oamenii raspandind tot felul de zvonuri si lovindu-le cu cuvinte grele.
Dar dragostea incepe sa o loveasca pe Rose, deoarece aceasta se indragosteste atat de un baiat chipes de la Academie cat si de instructorul ei care o ajuta sa se antreneze si care din intamplare este cu sapte ani mai mare decat ea.

Ce va face Rose in continuare? Va alege dragostea sau protejarea celei mai bune prietene? Va fi egoista sau altruista? Raspunsul la aceste intrebari si nu numai le veti gasi in primul volum al minunatei serii "Academia Vampirilor".

Parerea Mea

Oh, cred ca ma indragostesc. Pe bune, atat de o noua serie cu vampiri cat si de personajul Rose Hathaway! Hmm, de unde sa incep? In primul rand, povestea este foarte bine conturata si mi-a placut inca de la primele pagini. Un pic de umor ici, niste barfe suculente si scandaloase colo, o sageata de-a lui Cupidon dincolo si uite reteta perfecta pentru crearea unei povesti de succes. Desigur, nici actiunea nu a lipsit. Dar de fapt, la ce ma mai astept? Doar e Richelle Mead, o super-autoare, era si logic sa scrie o poveste de succes, un adevarat bestseller. In al doilea rand, personajul principal, Rose Hathaway, m-a cucerit pe deplin. Este total lipsita de inhibitii, cu mult curaj, farmec feminin cu carul, personalitate de aur si extrem de devotata prietenei ei, Lissa.Desi extrem de multe zvonuri incep sa circule pe la Academie, lui Rose nici ca-i pasa si sincer sa va spun, bine face! De ce sa plece urechea la niste barfe scoase de niste indivizi fara viata sociala care nu au altceva de facut decat sa-i traga pe altii in jos? Desi pare dura la exterior, este sensibila si are nevoie de tandrete si afectiune. Iar cand Cupidon si-a facut treaba si a facut-o sa se indragosteasca de antrenorul ei personal, m-am si bucurat , dar si intristat. Atractia pe care o are fata de el este coplesitoare. Per total, a fost o lectura placuta.Nici nu ma gandeam ca o sa-mi placa atat de mult, dar uite ca o ador. Abia astept sa citesc urmatorul volum al seriei sa vad ce se mai intampla pe la Academie si sa fiu alaturi de Rose, Lissa, Dimitri, Christian si restul gastii.

Personaje :



Comanda cartea AICI sau AICI


Comentarii

  1. Draguta recenzie!:) Sincer am citit seria pe nerasuflate, iar recenzia ta ma face sa o recitesc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!