Recenzie Sotul de Dean Koontz


            Mitch Rafferty este un tanar gradinar, care este multumit de viata pe care o duce: isi iubeste foarte mult sotia si ii place sa lucreze in gradinarit. Dar toate astea se vor schimba in momentul in care primeste un telefon care ii da viata peste cap.
            Mitch lucra la curtea unui client, cand ii suna telefonul mobil. Interlocutorul lui pare foarte serios cand ii spune ca i-au rapit sotia si ca daca vrea sa o mai revada in viata, rascumpararea este de doua milioane de dolari. Mitch incearca sa-i explice rapitorului ca el este un simplu gradinar, cu o firma cu un singur angajat si ca i-ar fi imposibil sa stranga suma exorbitanta. Dar i se spune ca daca isi iubeste sotia, va gasi o modalitate sa faca rost de bani, iar rapitorul, ca sa ii demonstreze ca vorbeste serios, impusca un om chiar in fata lui.
             Gradinarul este luat la intrebari de politistii veniti la locul faptei, dar lui Mitch nu-i sta gandul la asa ceva, el tot ce vrea este sa gaseasca o modalitate de a o scapa pe sotia sa din mainile raufacatorilor, iar comportamentul lui agitat trezeste interesul unui detectiv.
              Ajuns acasa, Mitch descopera ca i-au fost plantate tot felul de dovezi in casa, si ca daca nu face ce i se spune, sotia sa va fi gasita moarta si pe deasupra, vina va cadea pe el. Dar in casa, el mai gaseste un obiect care ii trezeste interesul, un ambajaj desfacut al unui test de sarcina. Iar daca pana atunci, Mitch era capabil de orice ca sa isi recupereze sotia, acum are motive duble de a gasi o solutie pentru delicata situatie in care se afla... Dar in cine poate avea incredere? La cine sa apeleze pentru a face rost de bani? De cate e in stare un om pentru a salva persoana iubita? E in stare sa ucida?
Fragmente:
"Era in faza de negare, pentru ca situatia nu avea nici un sens. Rapitorii nu isi aleg victime sotiile unor barbati care trebuie sa isi faca griji in legatura cu ppretul benzinei si al cumparaturilor."

"Ne plac garantiile. De pe un raft din bucataria ta lipseste un cutit mare de taiat carne. L-am infasurat in unul din tricourile tale si o pereche de blugi. Hainele sunt patate cu sangele sotiei tale, Holly."
"L-a surprins privind-o intr-un fel in care nu ar fi trebuit sa o priveasca niciodata. Cand isi da seama ca este prins, dorinta animalica din ochii lui si expresia pofticioasa de pe chip dispar, camuflate atat de brusc de farmecul lui obisnuit, incat oricine ar putea crede cu usurinta ca stralucirea salbatica din ochii lui nu a fost decat o iluzie."
"Ei credeau ca stiau ce fel de om era el sii poate ca aveau dreptate. Dar nu stiau ce fel de om putea deveni cand viata sotiei lui era in primejdie. Amuzati de lipsa lui de experienta cu pistolul pe care i-l confiscasera, nu-si imaginasera ca ar putea avea asupra lui inca o arma. Nu numai oamenii buni sunt inselati in asteptarile lor."
"Ochii lui Mitch erau obisnuiti cu intunericul absolut, iar ai lor nu. El statea in intuneric, iar ei in lumina lunii. Ei credeau ca aveau de-a face cu un barbat supus, epuizat si neajutorat, iar el nu era asa."
Parerea mea:
Pana acum nu am avut ocazia sa citesc o carte de Dean Koontz, desi stiam ca are multe carti interesante. Acum, dupa ce am citit Sotul, pot sa va spun ca, cu siguranta nu va fi ultima carte citita de mine scrisa de acest autor. Este o carte foarte frumoasa, in care actiunea nu lipseste, cu multe rasturnari de situatie, un thriller care te va tine cu sufletul la gura, si care nu te va plictisi nicio clipa. Mie mi-a placut foarte mult si cu cat citeam mai mult, cu atat descopeream mai multe lucruri interesante, cu cat actiunea inainta cu atat se complica.


Comanda AICI

Comentarii

  1. Recomand a se citi Soapte / Dean Koontz, la fel ca si aceasfa te va tine in suspans de la inceput pana la sfarsit, apoi Speranta de viata. si cred ca va urma intreaga lui colectue ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze pentru greseli, nu mai pot edita comentul.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!