Recenzie Raspantii de Ally Condie (Legaminte, Vol ll)




         Cassia lucreaza de cateva luni la marginea Societatii, dar cauta momentul oportun pentru a evada si a porni in cautarea lui Ky. El fusese dus in Provinciile Exterioare unde impreuna cu alti tineri, sunt folositi pe post de momeli pentru ca Societatea vrea sa faca Inamicul sa creada ca Provinciile sunt inca folosite si prospere. Dar toti sunt condamnati la moarte sub bombardarile Inamicului si fara nicio posibilitate de aparare, ceea ce isi pune amprenta pe Ky si prietenul lui Vick, care se ocupa cu ingroparea celor doborati.
         Cassia profita de vizita lui Xander si reuseste sa obtina o harta a Provinciilor Exterioare. Ea ajunge in nava care duce fetele in Provinciile Exterioare, unde o cunoaste pe Indie, dar afla ca 3 baieti au evadat exact cu o seara in urma. Este ajutata de un alt baiat si evadeaza impreuna cu Indie fugind spre canion. Cassia afla ca exista o revolta impotriva Societatii, revolta condusa de un Pilot si denumita Rebeliune, iar ea vrea sa il gaseasca pe Ky si sa adere la Rebeliune.
           La un moment dat regasirea are loc, Ky si Cassia bucurandu-se de acest moment. Doar ca nimic din ce e frumos nu dureaza, astfel incat cei doi au planuri diferite de viitor, iar un secret cunoscut de Ky despre Xander isi face loc intre ei si ameninta sa ii desparta.
Fragmente:
"Daca iubesti pe cineva, daca cineva te iubeste, daca te-a invatat sa scrii si te-a invatat sa vorbesti, cum sa stai cu mainile-n san? Mai degraba i-ai dezgropa cuvintele din tarana sau ai incerca sa le smulgi din aer."

"Cobor si eu pe urmele lui Indie in canionul in care sper ca a patruns si Ky cu doar doua zile in urma. Departe de Societate, de Xander, de familia mea, de viata pe care o stiam. Departe de baiatul care ne-a condus pana aici, de lumina care se strecoara peste intinderile acestea, albastrind cerul si inrosind stancile, de lumina care ar putea sa ne omoare."
"Dragostea are diferite nuante. Cum am iubit-o pe Cassia cand am crezut ca ea nu ma va iubi niciodata. Cum am iubit-o pe Deal. Cum o iubesc acum, ca a venit in canion dupa mine.E altfel. Mai profund."
"Nu-si ridica privirea si ma pomenesc plina de dorinta. Il doresc pe el.. Si doresc sa stiu ce crede si ce simte. De ce poate Ky sa fie atat de tacut, atat de nemiscat, sa observe atat de multe? Cum poate sa ma atraga si sa ma tina la distanta in acelasi timp?"
"Le dau drumul. Parintilor mei, durerii provocate de ceea ce li s-a intamplat. Esecurilor mele. Oamenilor pe care n-am reusit sa-i salvez sau sa-i ingrop. Geloziei pe Xander. Vinei mele pentru ce a patit Vick. Grijilor despre ce nu voi putea fi niciodata si despre ce n-am fost de la bun inceput. Le dau drumul la toate."
Parerea mea:
Eram foarte nerabdatoare sa citesc acest al doilea volum pentru ca Legaminte m-a fermecat. Eram nerabdatoare sa aflu ce se intampla in continuare, daca cei doi se vor regasi, daca iubirea lor va triumfa. Ei bine acum stiu, dar nu va spun si voua pentru ca trebuie sa cititi si voi aceasta carte, nu-i asa? Mi-a placut mult, dar nu incat sa-i dau puntaj maxim, nu a ajuns la nivelul primului volum. Nu mi-a placut ca mare parte din carte, Cassia il cauta pe Ky si invers, dar nimic nu e in zadar, pentru ca ea castiga o prietena pe parcursul acestei cautari, iar el chiar doi prieteni. Capitolele sunt separate in sensul ca intr-un capitol vorbeste Ky, in urmatatorul Cassia, dar putem observa limpede ca cei doi se maturizeaza, fac tot ce le sta in putinta pentru a supravietui, pentru a-si accepta destinul, iar sentimentele lor devin tot mai puternice.


COMANDA CARTEA AICI



Comentarii