Recenzie Chemarea ingerului de Guillaume Musso


              Pe aeroportul JFK din New York doi straini se ciocnesc si din greseala fac schimb de telefoane. Cei doi descopera greseala doar cand ajunge fiecare la casa lui: Madeline Greene care detine o mica florarie in Paris si Jonathan Lempereur-un fost bucatar faimos.
              Din cauza faptului ca totul se petrecea cu cateva zile inaintea Craciunului, cei doi nu pot sa isi returneze imediat telefoanele. Madeline cerceteaza telefonul lui Jonathan si afla ca acesta a fost casatorit cu Francesca, cu care are un baiat si se ocupa de un mic restaurant in San Francisco. Jonathan afla din telefonul lui Madeline ca aceasta este logodita cu Raphael si ca acestia incercau sa aiba un copil. Dar nu dureaza mult pana descopera ca de fapt Madeline face tot posibilul pentru a nu ramane insarcinata, iar tanara femeie e tot mai intrigata cum un chef faimos a pierdut tot.
                Cei doi sunt tot mai curiosi sa afle mai multe unul despre celalalt si nu trece mult pana reusesc acest lucru. El descopera ca tanara florareasa pariziana a fost o anchetatoare tenace care a fost cat pe ce sa se distruga din cauza unui caz: disparitia lui Alice Dixon, iar ea descopera ca bucatarul divortase de sotia lui din cauza ca aceasta il insela cu cel mai bun prieten si colaborator al sau- George LaTulip.
                 Vietile celor doi sunt legate de acest caz- Alice Dixon si cand cei doi realizeaza acest lucru decid sa isi faca o mica vizita unul celuilalt (in acelasi timp), iar acest lucru duce la o ancheta in toata regula
Fragmente:

“Exista in maruntaiele telefonului ei un document peste care nu trebuia nicicum sa dea.Ceva ce Madeline nu avea dreptul sa detina. Ceva ce ii distrusese deja viata si o adusese in pragul nebuniei si al mortii.”
“Verifica daca toate datele fusesera descarcate pe hard. Nu erau zeci, ci sute de documente pe care Madeline le luase cu ea. In total, aproape o mie, care formau un puzzle macabre si tragic. Din cate se parea, tanara politista se ocupase asiduu de acest caz timp de sase luni, lucrand la el zi si noapte, cu riscul de a-si pierde sanatatea si ratiunea. O poveste murdara, care fusese cat pe ce s-o coste viata…”
“Mereu facusem fata, mereu rezistasem  Mereu ma luptasem cu tot, fortand mana destinului si impunandu-mi vointa, dar astazi era diferit. Aveam un ultim dusman redutabil de infruntat:pe mine insumi. Ultimul dusman. Cel mai periculos.”
“Ii luase doi ani sa-si construiasca o viata stabila si linistita, dar acest echilibru se facuse tandari odata cu intoarcerea perfida a fantomelor trecutului. In cateva zile isi pierduse toate reperele. Se simtea ratacita intr-un pustiu ingrijorator, sfasiata intre doua vieti dintre care niciuna nu mai era a ei.”
“Timp de cateva secunde, se simtisera uniti intr-un acord perfect. O orbire, o strafulgerare, o sete de viata. Masurand drumul si riscurile asumate pentru a ajunge unul la celalalt, erau obligati sa admita ca erau suflete-pereche care se recunoscusera si care mersesera impreuna spre aceeasi destinatie. Acum, ceea ce se intampla intre ei era ceva evident, o flacara, o alchimie.”
Parerea mea:
Trebuie sa va marturisesc ca nu ma asteptam sa dau peste o adevarata poveste politista cu rapiri, tradari, secrete, rasturnari de situatie, oameni periculosi si de asemenea nu ma asteptam sa imi placa atat de mult. Bineinteles ca pe langa partea politista a romanului, avem parte si de o poveste de dragoste (dar asta doar spre sfarsitul cartii) care se infiripa intre cei doi protagonisti. Dar nu va dezvalui mai mult, va las sa descoperiti singuri daca povestea lor de dragoste va rezista pana la final avand in vedere situatia periculosa in care s-au bagat...





Comentarii

  1. Guillaume Musso este un autor extraordinar. Ştie cum să scrie o carte şi să determine autorul să se implice în poveste. În plus, are grijă să ofere cititorului răsturnări de situaţie - şi nu puţine.

    Cartea "Chemarea îngerului" este tare frumoasă. O îmbinare între romanul poliţist şi cel romantic. Cu siguranţă merită citită - la fel ca şi celelalte cărţi ale autorului.

    RăspundețiȘtergere
  2. @fara miere
    ai dreptate, Guillaume Musso este un autor care stie sa te introduca intr-o poveste si sa te faca sa ramai acolo. Stie sa iti starneasca curiozitatea. Eu cu siguranta nu m-am plictisit citind cartea. Mersi de comment

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi m-am apucat și eu de această carte. M-a captivat încă din primele pagini și acum mă roade nerăbdarea de a vedea cum decurge acțiunea până la sfârșit :)
    Până una alta, tocmai am adăugat și celelalte cărți ale lui Musso, pe lista cărților care le voi citi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am fost la fel, fascinata din prima pagina si am ramas in poveste pana la ultima pagina. sper sa iti placa si te astept cu o parere dupa ce termini de citit cartea

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!