Recenzie Captiv in Labirint (Captiv in labirint vol. 1) de James Dashner

Multe multumiri catre a noastra librarie online Libris pentru mi-a oferit aceasta carte spre a o recenza. Multumesc! ;)

Thomas se trezeste intr-un loc necunoscut lui, fara nicio amintire despre viata lui sau despre cine este. Aici intalneste un grup mare de baieti care-l intampina inca de la venirea lui in Poiana. Asemenea lui Tom, nimeni nu-si aduce aminte de nimic din viata lor sau cum au ajuns aici. Tot ce stiu este ca la fiecare 30 de zile, un nou baiat este adus cu liftul si lasat sa supravietuiasca cum poate alaturi de ceilalti. De asemenea, exista si un Labirint ale carui ziduri se deschid dimineata si se inchid noaptea. Insa este imposibil de rezovat datorita peretilor miscatori ale acestuia. Unde mai pui ca in adancurile Labirintului se ascund niste bestii numite Durerosii care ameninta  sa rupa in bucati orice si oricine?

De parca nu ar fi deajuns, portile Labirintului inceteaza sa se mai inchida noaptea, iar Durerosii au cale libera spre Poienari. Plus ca in Poiana mai este adusa si o fata. Vor reusi tinerii sa supravietuiasca Incercarilor Labirintului?



Acest inceput de serie imi aduce putin aminte de cartea Disparuti de Michael Grant. Poate ca si de Jocurile Foamei, insa nu am citit inca seria aceea asa ca nu ma pot pronunta in privinta ei. Aceasta carte o sa va testeze imaginatia si o sa va tina prinsi de paginile ei pentru a descoperi ce se mai intampla in continuare in aceasta aventura distopica. Filmarile pentru film au inceput dupa ce au distribuit rolurile actorilor. Acesta va aparea anul viitor in 14 Februarie, la fel ca Academia Vampirilor: Surori de Sange. Eu sunt multumit de personajele pe care le-au ales, chiar daca unii arata mult mai in varsta decat altii. Sincer, abia astept sa-l vad pe Dylan O'Brian (pe care-l stiti drept Stilles din serialul Teen Wolf) in rolul lui Tom. Sper ca va fi un film reusit, nu ca si A 16-a luna, a carei ecranizare a lasat de dorit. Si avand in considerare ca filmul apare doar anul viitor in februarie, pana atunci o sa avem timp sa citim toate trei cartile ;) Pentru ca nu stiu daca voi rezista pana apar toate filmele, mai ales ca Incercarile Focului a fost publicata deja de editura Litera. Daca va ganditi ca aceasta carte este una pentru copii de 12-13 ani, va inselati... Este o lectura dedicata publicului larg si o puteti citi linistit chiar daca aveti 63 de ani, desi probabil ca atunci nu o sa va mai pasioneze cartile de aventura distopica, ci Agatha Christie.... :)) (spuneam si eu)

Cast-ul oficial al fimului
















COMANDA CARTEA AICI - in limba romana
COMANDA CARTEA AICI - la sectiunea de carti in  limba engleza 




Comentarii

  1. Sper sa apuc sa citesc cartea vara asta. Poate mi-o imprumuta un coleg. Frumoasa recenzie :>

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Si eu, avand in considerare ca l-am vazut pe Dylan O'brien in Teen Wolf, sunt curios sa-i vad performanta si intr-un film ceva mai serios, nu doar intr-un serial. Sper sa aiba un box-office pe masura pentru a se mai face film si pentru celelalte 2 carti din trilogie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!