Recenzie Adevar periculos de Tami Hoag

            Un asistent maternal si cei doi copii pe care ii avea in grija au fost ucisi, macelariti intr-un mod care a ingrozit pe toata lumea. Vinovat de aceste atrocitati este Karl Dahl- un om al strazii care a fost in casa familiei Haas si a ajutat-o pe Marlene Haas cu diverse lucruri. Judecatoarea Carey Moore trebuie sa decida daca faptele din trecut ale lui Karl au contribuit la formarea unui ucigas in serie. Ea decide in favoarea lui Karl, deci, la proces nu se va tine cont de faptele anterioare crimei. Aceasta decizie i-a adus multe antipatii judecatoarei si cineva o ataca cu un ciocan, punandu-i viata in pericol, iar detectivul Sam Kovac si Nikki Liska trebuie sa stabileasca cine si de ce ar ataca-o pe judecatoare.
           Cazul crimelor Haas si-a pus amprenta pe detectivul Stan Dempsey, iar cand judecatoarea decide in favoarea lui Karl, detectivul isi pierde cumpatul, jurand ca va avea el grija sa se faca dreptate.
In urma unui conflict izbucnit la inchisoare, Karl evadeaza si stie cum sa se faca nevazut. Acest lucru ii scoate din minti pe Stan Dempsey, dar si pe Wayne si Bobby Haas- carora nu le vine sa creada ca un criminal extrem de periculos umbla liber pe strazi.
            Kovac il suspecteaza de atacul asupra judecatoarei pe sotul acesteia- David care nu pare ingrijorat de ceea ce s-a intamplat, ci mai mult ii pasa de afacerile lui. Detectivul nu are deloc incredere in David si nu pierde nici o ocazie de a-l acuza de ceva. Liska incearca sa afle mai multe despre viata lui Bobby in casa familiei Haas, si afla ca acesta e un baiat tulburat, greu incercat de viata.
            Tot departamentul de politie este in cautarea lui Karl, dar acesta este de negasit. Kovac nu reuseste sa gaseasca nicio dovada impotriva lui David Moore, iar judecatoarea devine tot mai suspicioasa in legatura cu afacerile sotului ei. Kovac trebuie sa o protejeze pe judecatoare de sotul ei, de Stan Dempsey- care cauta sa faca dreptate, dar si de Karl- care o considera ingerul lui pazitor.
Va reusi politia sa il gaseasca pe Karl? Va putea Kovac sa o protejeze pe judecatoare? Cum vrea Stan Dempsey sa faca dreptate?
Fragmente:
"Aveau al dracului de putine dovezi fizice directe impotriva lui Dahl. Dovezile erau mai mult circumstantiale - se stia ca Dahl a fost in casa Haas, ca a fost acolo chiar in acea zi, ca un martor ocular il vazuse intrand in casa, ca isi lasase amprentele pe telefon, ca o vecina facuse plangere la politie impotriva lui, doar cu cateva zile inainte de asasinate. Da, el era individul."

"Ai vazut fotografiile de la locul crimei. Stii ce i s-a facut femeii aceleia si celor doi copii mici, pe care ii avea in grija. In realitate, nici nu apartineau acelui loc. A fost doar destinul, care i-a facut sa sfarseasca in casa aceea. Ma uit la fotografiike alea in fiecare zi. Nu pot sa mi le scot din minte. Le visez noaptea. Nici un caz nu m-a afectat atat."
"Daca un politist admitea ca un astfel de caz sa devina prea personal, daca permitea ca logica, procedeele si distanta profesionala sa fie coplesite de emotie si de empatie si reactiona... Aici se intrezarea calea spre nebunie."
"Karl Dahl a scapat si umbla liber. Nu stiu cum a putut sa se intample asta, dar asa este. Si eu trebuie sa fac ceva in aceasta privinta. Cineva trebuie sa-si asume raspunderea. Acesta voi fi eu. O voi face. Vinovatul trebuie sa plateasca."
Parerea mea:

Acest al treilea volum din seria Kovac/ Liska mi s-a parut cel mai reusit. Sa nu credeti ca celelalte doua au fost neinteresante, pentru ca si ele au fost frumoase, dar acesta parca le-a intrecut. S-au intamplat atat de multe lucruri... eu v-am dezvaluit doar prima parte, dar mai sunt atatea de povestit. Si trebuie sa le descoperiti singuri. Daca pana acum nu a-ti fost convinsi de cat de bun detectiv e Kovac (desi nu se pune problema- din punctul meu de vedere)Adevar periculos o sa va convinga, o sa va spulbere orice indoiala.

Si finalul, o sa doboare tot ce credeati ca e lamurit si incheiat. Deci, nu o puteti rata!
Opinii editoriale:
„Un thriller captivant, cu o multime de rasturnari de situatii, si un final care socheaza...“     - Booklist

"Un thriller cu actiune nestavilita, care te face sa intorci pagina... Atentie cititori! Nu incepeti acest roman daca nu aveti destul timp pentru a-l termina, deoarece se pare ca nu-l veti putea lasa din mana..."     - Daily American
"Uluitor... Un thriller de prima categorie..."      - New York Daily News

Date despre carte:
Titlul original: Prior Bad Acts - 2006
 Aparitia in Romania: Editura Miron
Traducere: Lucia Ostafi-Iliescu
 Numar pagini: 544
Seria din care face parte: Kovak/ Liska:
                                       1.Cenusa pentru cenusa
                                       2.Tarana pentru tarana
                                       3.Adevar periculos
                                       4.The 9th girl

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!