Recenzie Atractia de Sylvia Day (Crossfire #1)

       
                Eva Tramell se muta la New York impreuna cu prietenul ei bisexual- Cary, pentru ca urmeaza sa lucreze in cladirea Crossfire, ca "asistenta lui Mark Garrity la Waters Field & Leaman, una din cele mai importante agentii de publicitate din Statele Unite." Din prima zi, ea il intalneste pe "zeul sexului", seful comapaniei - Gideon Cross, pe care il cunoaste dintr-o postura de care nu e mandra(cazand la picioarele lui). Din primul moment intre cei doi se naste o atractie incredibila, o atractie pe care nu o pot nega.
              Gideon ii marturiseste ulterior ca o vrea, dar ca nu vrea intalniri si romantism, ci pur si simplu-sex. Eva se simte si ea foarte atrasa de el, dar il refuza spunand ca nu vrea sa fie considerata "un vagin umblator".
Dar cei doi nu se pot impotrivi atractiei ce exista intre ei.
              In cadrul unui dineu, Gideon isi da seama ca nu suporta sa vada un alt barbat in preajma Evei, iar ea devine foarte geloasa cand afla de fosta iubita a lui Gideon- un model pe nume Magdalene. Eva si Gideon simt ca intre ei se poate intampla ceva mai mult decat sex, dar lucrurile nu sunt asa de usor pentru ca Evei ii frica ca presa va afla niste lucruri neplacute din trecutul ei daca este vazuta alaturi de Gideon, iar el are propriile probleme si cosmaruri.
Ramane de vazut daca vor reusi cei doi sa isi dezvaluie unul altuia secretele, daca vor putea trece peste orice pentru a fi impreuna... Va invit sa descoperiti singuri daca Eva si Gideon isi vor continua relatia sau diferentele dintre ei sunt prea mari.
Fragmente:
"Costumul in trei piese mi-a atins cateva puncte sensibile, insa ceea ce il facea absolut senzational era trupul inalt, puternic si zvelt pe care statea. Cu toate acestea, indiferent cat de sexy era individul, in toata splendoarea lui masculina, abia cand i-am vazut chipul am ramas cu gura cascata. 

Uau! Pur si simplu... Uau!"
"Nu era numai frumos; era fascinant. Era genul de barbat care face femeile sa vrea sa-i sfasie camasa si sa vada cum zboara nasturii, si, odata cu ei, si inhibitiile lor."
"Prea repede ma simteam ranita. Mi-era mult prea teama de respingere. Si faptul ca stiam ca el n-are sa ma lase sa ma apropii prea mult de el, nu facea decat sa-mi mareasca spaima. Chiar daca am fi gasit o cale sa rezolvam lucrurile, eu as fi fost de-a dreptul distrusa daca ar trebui sa ma multumesc doar cu firimiturile pe care ar fi hotarat el sa le imparta cu mine."
"Intr-o singura saptamana, ajunsesem mai departe cu Gideon decat se intamplase cu relatii care durasera doi ani. O sa-l iubesc vesnic pentru asta. Poate o sa-l iubesc vesnic si punct. Si poate ca intr-o zi n-o sa ma mai doara asa de rau."
"Nu mi-am inchipuit vreodata ca o sa ajung la asta...Sa existe cineva in viata mea care sa stie ce sa-mi faca. Sa existe cineva cu care sa vorbesc inainte de cina despre halul in care o dau in bara, pentru ca ma accepta asa cum sunt."
Parerea mea:

Gideon si Eva sunt un cuplu neobisnuit, dar cat se poate de potriviti, se completeaza reciproc. Sunt hotarati sa faca lucrurile sa functioneze intre ei, si isi doresc sa fie impreuna. Trebuie sa va avertizez ca veti intalni destule scene de sex, dar nu ceva neobisnuit. Mi-a placut faptul ca au fost decisi, m-a enervat putin mama Evei pentru ca exagereaza putin cu protectia fiicei sale, l-am apreciat pe Cary pentru faptul ca a sprijinit-o in orice situatie pe Eva. Deci, cartea merita citita, iar daca nu ati facut-o deja, da-ti fuguta la librarie si achizitionati-o, pentru ca merita.

Opinii editoriale:

"Cand vine vorba de scene in care atractia dintre personaje devine aproape insuportabil de erotica, Sylvia Day are putine rivale in literatura de gen."        Booklist

"Eva si Gideon... fac din Atractia o carte bogata si mai realista decat multe dintre romanele contemporane pe care le-am citit in ultima vreme."        Romance Junkies
"Sylvia Day este regina indiscutabila a romanelor erotice cu o tusa de tandrete. Cartile ei sunt un lux pe care orice femeie il merita."              Teresa Medeiros
"...scenele fierbinti si rastrurnarile de situatie neasteptate il vor face pe cititor sa vrea sa citeasca mai mult."   Library Journal
"Abia astept sa vad ce se va intampla in continuare cu Gideon si Eva."      The Book Reading Gals
Sylvia Day, autoarea a peste 20 romane, care a ajuns rapid pe locul 1 in topurile New York Times. Cartile ei au primit numeroase premii: Romantic Times Reviewers' Choice Award, National Readers' Choice Award, EPPIE Award si Readers' Crown Award. Pana in prezent, Seria Crossfire a fost publicata in 39 de tari si a devenit unul dintre cele mai mari succese comerciale din lume, peste 6 milioane de exemplare vandute in primele 8 luni de la publicare. Crossfire este in topul de bestselleruri ale The New York Times, The Street Journal, Publishers Weekly, USA Today, The Evening Standard, Time, People, Entertainment Weekly. Mai mult, se alfa in Top 5 Bestseller in 18 tari, in Top 10 Romances ale anului 2012 pe site-ul Amazon si in Top 10 al vanzarilor de carte pentru adulti in anul 2012 in Nielsen Top.
Date despre carte
Titlu original: Bared to you, 2012
Aparitia in Romania: Editura Litera, 2013
Traducere: Florenta Simion
Numar pagini: 446
Seria din care face parte: Crossfire
                                       1. Atractia
                                       2. Revelatia
                                       3. Entwined with You
                                       4. Captivated by You
                                       5.Untitled, to be announced

Comada cartea AICI

Comentarii