Recenzie Liniste ucigasa de Tami Hoag


            Dane Jantzen este seriful unui mic orasel din comitatul Tyler- Still Waters, un orasel foarte linistit, unde nu mai avusese loc o crima de mai multe decenii. Elizabeth Stuart este o jurnalista care se muta in linistitul orasel si cumpara ziarul local. Cand un cunoscut om de afaceri- Jarold Jarvis- este gasit mort, toata lumea intra in panica, deoarece stiu ca printre ei umbla liber un criminal. Localnicii sunt foarte rezervati fata de Elizabeth si fiul ei-Trace, si nu ezita sa le puna crima in carca- avand in vedere ca femeia gasise cadavrul.
           Curand, seriful are un suspect in cazul crimei- un tanar care mai avusese probleme cu legea. Jurnalista insa, e de alta parere. Ea crede ca mai multa lume avea motiv sa-l ucida pe Jarvis deoarece el tinea un carnetel in care isi scria numele persoanelor carora le imprumuta bani, cu dobanda. Dar, acest carnetel nu este de gasit, iar seriful nu vrea sa creada ca cineva a ucis incentionat, el preferand sa creada ca crima a fost ceva neplanificat, iar criminalul- un raufacator care avea nevoie de bani.
           Cand suspectul principal este gasit si dus la politie, se descopera ca acesta are un alibi pentru acea zi- alibi furnizat de Trace- fiul lui Elizabeth. Dar oare, acest alibi e adevarat? Va reusi Dane sa aresteze criminalul? Va putea sa se impotriveasca atractiei pe care o simte fata de Elizabeth? Si ce intentii are Aaron- un barbat din comunitatea Amish care o ajuta pe Elizabeth sa-si modernizeze locuinta? Va gasi jurnalista celebrul carnetel? Va putea sa-si tina fiul departe de probleme? Dar mai ales, va putea sa stea departe de Dane, in ciuda a ceea ce incepe sa simta pentru el?
Fragmente:
"Individul era genul de mascul veritabil, cu infatisare atletica si incredere de sine, genul care era capabil sa rezolve si cele mai dificile situatii cu calm si cu umor. Cu sau fara uniforma, el era seful, masculul dominant."

"Elizabeth Stuart era genul de femeie care reusea sa scoata la iveala animalul din el, fiind frumoasa, ambitioasa, lacoma, gata sa se foloseasca de farmecele sale pentru a obtine ceea ce dorea, neavand jena sa profite de relatiile cu ceilalti."
"Cuvintele lui o taiara pana la os. Dane se blestema singur, dar nu se putuse retine. Ii placea sa se infrunte astfel cu Elizabeth Stuart. Avea o limba ascutita si o minte pe masura. Insa nu-i placea deloc durerea pe care i-o citise in priviri, nefiind deloc mandru de el pentru ca reusise sa o provoace. La naiba, crezuse ca avea sa i-o intoarca, in nici un caz nu crezuse ca avea sa se retraga deodata."
"Lacrimi. La naiba! Putea sa-i suporte fara probleme crizele de furie si ironiile. Iar limba ascutita reusea sa o pastreze departe de el. Dar lacrimi? El nu se astepta niciodata la lacrimi, nici nu stia ce sa faca in astfel de cazuri."
Parerea mea:
Imi place tare mult Tami Hoag, insa acest roman nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Nu zic ca nu mi-a placut, a fost dragut, dar pe alocuri- plictisitor, deoarece crima se petrece in primele pagini, si pana la final nu se intampla foarte multe lucruri. Dar nu regret ca am citit aceasta carte. O sa citesc orice carte semnata de Tami Hoag care imi pica pe mana. Mi-a placut deElizabeth- o mama singura cu un fiu adolescent,  o femeie puternica, decisa sa se ridice de fiecare data cand soarta o loveste. Mi-a placut si Dane- tatal divortat al unei fiice adolescente, care refuza sa creada ca fata lui a crescut. Per total, Liniste ucigasa e un roman frumos, dar nu excelent...

Opinii editoariale:
"Un roman fascinant si plin de tensiune care te duce pana in adancurile cele mai intunecate ale fricii si ale pericolului."     The Times

Date despre carte:

Titlul original: Guilty as sin

Aparitia in Romania: Editura Miron
Traducere: Mihnea Columbeanu
Numar pagini: 383


Comentarii