Recenzie Detectivul Alex Cross de James Patterson

             Alex Cross era un detectiv cunoscut in politia din Washington, a carui cariera era in plina ascensiune. Era un barbat fericit alaturi de sotia lui Maria si copii lor, si tocmai aflase ca familia lor se va inbogati cu inca un membru. Asta pana cand, Maria este impuscata si moare chiar in bratele sotului ei. Desi tot ce vroia era sa se razbune pe cel care i-a ucis sotia, Alex trebuie sa se ocupe de copiii lui si isi da demisia din FBI.
             Peste cativa ani, el lucreaza ca psiholog, are o prietena si incearca sa lase trecutul in urma. Dar trecutul revine in viata lui atunci cand afla ca cineva ar putea avea informatii despre criminal. Insa cand ajunge in incinta inchisorii este prea tarziu, deoarece informatorul era deja mort. Dar obsesia lui Cross pentru criminal a revenit si porneste intr-o cursa periculoasa despre care nu stie cum se va sfarsi.
            Fostul partener al lui Alex- John Sampson ii cere ajutorul pentru a identifica si aresta un violator in serie care se asigura ca victimele sale nu vor sufla niciun cuvant despre ce li s-a intamplat, aratandu-le niste fotografii terifiante. Curand, Alex isi da seama ca noul caz seamana cu cel de acum cativa ani in care a fost implicata si sotia sa. Aceasta posibila legatura il face pe Alex sa faca tot ce e nevoie pentru a ajunge la criminalul sotiei lui. Astfel el are de infruntat un criminal foarte periculos, pe nume Michael Sullivan, poreclit Macelarul, dar si mafia italiana.
Va reusi Alex sa puna mana pe Macelar? Va putea sa rezolve cazuri dificile pentru a ajunge sa razbune moartea sotiei? Sau dusmanii pe care si i-a facut sunt mai periculosi decat credea?
Fragmente:
"Nu voiam sa vorbesc cu nimeni despre aceste ultime clipe pe care le-am petrecut impreuna; nu voiam mila nimanui, nici curiozitatea lor inoportuna. Nu voiam sa satisfac nevoia oamenilor de barfe meschine, sa fiu subiectul celei mai noi povesti dramatice rostite in soapta."

"Fusese luata de langa noi atat de brusc si pentru un motiv pe care nimeni- nici macar Dumnezeu- nu mi l-ar fi putut explica vreodata... Cum s-a putut intampla asa ceva? Cum o sa pot face ce am de facut de acum inainte? Nu-mi plang de mila. Sunt doar innebunit acum. O sa ma adun."
"Nu eram pregatit pentru incredibilul sentiment de usurare pe care l-am trait in timp ce ieseam din cladirea FBI. Mi se parea ca mi se ridicase de pe umeri un balast de cel putin cateva sute de kilograme, o povara despre care nici nu stim ca exista.Nu eram sigur ca am luat o decizia buna, insa simteam asta."
"Exista oare chiar si o posibilitate infima ca ucigasul sotiei mele sa fie prins la mai mult de zece ani dupa ce sotia mea fusese impuscata? Intreaga situatie mi se parea ireala.La vremea cand se intamplase, statusem la caz un an si nu renuntasem niciodata complet la urmarire. Si acum s-ar putea sa gasim dintr-o data criminalul? Sa fie posibil?"
"Tipul asta e atent, pare destul de destept si e crud. Are si o pozitie puternica- se foloseste de suvenire ca sa le ameninte pe femeile astea. Face ca treaba sa fie personala."
Parerea mea:
Avand in vedere ca aceasta carte este volumul 12 dintr-o serie de 20 de volume(pana in prezent), pot sa spun ca mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu personajele. Ma gandeam tot timpul ca trebuia sa o cunosc prima data pe Maria si apoi aceasta sa fie ucisa. Nu inteleg de ce editurile aleg sa traduca atat de alandala cartile unei serii. Dar a trebuit sa ma obisnuiesc si sa duc cartea la bun sfarsit desi poate eram tentata sa renunt. Pe alocuri m-a si plictisit putin, desi a avut actiune, crime, violuri, mafie... Dar nu pot sa nu pun asta pe seama faptului ca e volumul 12 si poate primele carti au fost cu adevarat bune. Ca doar vorbim de James Patterson.

Oricum, per total mi-a placut si s-a terminat si interesant.
Date despre carte:
Titlul original: Cross2006

Aparitia in Romania: Editura Rao, 2012
Traducere: Cristina-Teodora Brait
Numar pagini: 343


Comentarii

  1. Suna super, dar nu inteleg... adica au tradus direct al 12lea volum? Ce naiba?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, din pacate asta e realitatea. se traduc atat de aiurea cartile unei serii incat te baga complet in ceata. iar, volumul de fata este volumul 12 al seriei Alex Cross, si singura carte a seriei tradusa la noi. cindy

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!