Recenzie Nimic, decat placere de Nora Roberts

       
             Cameron Quinn este campionul intrecerilor dintre ambarcatiuni, un barbat caruia ii placea sa traiasca fiecare clipa la maxim si sa se distreze. Dar cand afla ca tatal lui este in stare grava la spital, Cameron paraseste imediat Monaco si se indreapta spre oraselul Chesapeake Bay unde este asteptat de fratii sai-Ethan si Phillip. Cei 3 frati au fost adoptati de la varste fragede de Ray si Stella Quinn. Ultima dorinta a tatalui lor este ca acestia sa aiba grija de ultimul baiat adoptat- Seth in varsta de 10 ani. Pentru a indeplini ultima dorinta a tatalui lor, cei 3 frati renunta la vietile lor de dinainte si se muta in casa parintilor lor, impreuna cu Seth si pornesc lupta pentru custodia acestuia.
           Cei trei frati descopera o scrisoare din care afla ca Seth a fost vandut de catre mama acestuia, iar Ray si-a lichidat multe conturi pentru a deveni tatal adoptiv al baiatului. Asistenta sociala care trebuia sa decida ce e mai bine pentru Seth este Anna Spinelli- o femeie frumoasa pe care Cam pune ochii din prima clipa. Cei 3 frati au probleme tot mai mari pentru ca Seth nu le face viata usoara, nu suporta sa fie atins si nu asculta de nimeni. Iar apoi incep sa apara zvonuri conform carora Ray s-ar fi sinucis deoarece Seth era fiul lui in urma unui adulter.
          Cam si Anna sunt tot mai atrasi unul de altul, dar ea refuza sa faca ceva in privinta asta, deoarece pe primul loc este binele lui Seth. Dar ea nu se poate impotrivi mult timp atractiei pe care o simte pentru Cameron si cei doi incep sa aiba o relatie strict fizica.
Cam si fratii sai sunt decisi sa lupte contra oricui pentru a obtine custodia lui Seth, un agent de asigurari refuza sa creada ca moartea lui Ray a fost un accident si un detectiv este angajat pentru a o gasi pe mama lui Seth. Vor reusi ei sa obtina custodia baiatului? Cum va evolua relatia dintre Cam si Anna?
Fragmente:
"Ma bazez pe fiecare dintre voi. Ethan ia lucrurile asa cum sunt si scoate maximum posibil din ele. Philip isi pune mintea cu toate detaliile si le randuieste in ordine. Tu fortezi totul pana iese cum vrei tu. Baiatul are nevoie de toti trei."

"Sunt asistenta cazului lui Seth. Tu soliciti sa-i fii tutore. Ar fi incredibil de neintelept pentru oricare dintre noi sa ne lasam in voia atractiei fizice."
"Anna incerca sa gandeasca, sa analizeze consecintele. Dar existau momente cand nevoile, dorinta si patima erau pur si simplu mai puternice decat logica."
"Vad o casa plina de barbati care incearca sa gaseasca o solutie pentru a locui impreuna si a reusi cu bine. Patru baieti foarte diferiti, ciocnindu-se unii de altii. Si cred ca vor face unele greseli si, aproape sigur, se vor enerva intre ei si se vor contrazice. Dar mai cred si ca o vor scoate la capat. Fiindca o doresc cu totii. In    felurile lor proprii, toti doresc acelasi lucru."
Parerea mea:
Vroiam sa citesc o serie scrisa de Nora Roberts si cand am gasit Chesapeake Bay mi-am zis ca e ceea ce caut. Nu m-am inselat. Nimic decat placere a fost o lectura frumoasa, o poveste de dragoste, o lupta pentru custodie, cativa baieti abuzati, ranitidar salvati. Astept sa citesc urmatorul volum in care Ethan isi va trai povestea de dragoste. L-am apreciat pe Cam pentru sacrificiul pe care l-a facut: a renuntat la cursele cu ambarcatiuni si a acceptat sa stea acasa, pentru a gati si a face curatenie. De fapt, toti au facut sacrificii, dar din acest volum s-a evidentiat Cam. Mi-a placut si Anna pentru ca chiar l-a pus pe primul loc pe Seth, a stiut cum sa se apropie de el, cum sa-i castige increderea pentru a afla daca acesta isi doreste sa ramana alaturi de fratii Quinn. Sunt sigura ca nu voi fi dezamagita de celelalte volume, asa ca va recomand aceasta serie.

Opinii editoriale:
"Romanele ei au alimentat visele a douazeci si cinci de milioane de cititori."     Entertainment Weekly

"Cu stilul ei rafinat, Nora Roberts se strecoara in romantismul din sufletul fiecaruia... O lectura excelenta!"  Kirkus Reviews
"Nora Roberts este o mare artista, zugravindu-si personajele cu vitalitate si verva."  Los Angeles Daily News
Date despre carte:
Titlul original: Sea swept1997

Aparitia in Romania: Editura Miron
Traducere: Mihnea Columbeanu
Numar pagini: 378
Seria din care face parte: Chesapeake Bay:
                                       1. Nimic, decat placere
                                       2. Placeri vinovate
                                       3. Inner Harbor
                                       4. Fructul oprit


Comentarii

  1. Felicitari pentru recenzie, de abia astept sa o termin de citit si sa revin cu o parere finala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am terminat de citit cartea si ti-am promis ca o sa revin cu o parere finala. Mi-a placut mult cartea, dar am avut o problema cu traducerea care a fost dezastruoasa. O sa citesc si celelalte carti din serie dar prefer sa fac o pauza intre ele mai ales ca urmatoarea are acelasi traducator :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mari, si pe mine m-a deranjat traducerea, in special un anumit cuvant folosit de multe ori si in mai multe feluri. si eu am facut o mica pauza, dupa nimic decat placere am citit james patterson si acum am revenit la placeri vinovate. astept sa vad daca traducerea e si aici la fel de urata... cindy

      Ștergere
  3. Uau! o serie excelenta de 4 romane, cate unul pentru fiecare ”frate”!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cate unul despre fiecare frate. Intr-adevar, o serie foarte frumoasa, care merita citita.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!