Recenzie Placeri vinovate de Nora Roberts


                Ethan Quinn este un barbat care a trecut prin multe greutati inainte sa fie adoptat de Ray si Stella Quinn. Aceste greutati au lasat urme adanci in sufletul lui si de aceea, el este decis sa nu se casatoreasca niciodata si nici sa aiba copii. Dar este indragostit de cativa ani de Grace- tanara mama divortata care ii ajuta pe fratii Quinn la treburile casnice. Aceasta este si ea, indragostita de cand era adolescenta de Ethan, dar neavand niciun semn din partea lui, se casatoreste cu barbatul nepotrivit (ceea ce ii aduce si mustrarea tatalui), relatie in urma careia a aparut micuta Aubrey. Ethan este foarte atasat de fetita, si invers, dar refuza sa se apropie de Grace.
              Intr-o seara, ramasa singura la barul la care lucra ca ospatara, Grace are probleme cu un barbat care nu stie sa accepte un refuz, dar este salvata de Ethan. Acesta isi pierde cunoscutul autocontrol si o saruta pasional pe Grace, dar apoi... isi cere scuze!
             Afacerea pusa pe picioare de fratii Quinn merge bine, iar Ethan se refugiaza in munca, si face tot posibilul sa nu mai dea ochii cu Grace. La intoarcea din luna de miere a Annei si Cam, Grace lasa casa luna, dar ramane cu teama ca acum, cu Anna intoarsa, isi va pierde slujba. Anna observa ca Grace nu e intr-o stare buna si o asigura ca nu isi pierde locul de munca. Grace i se confeseaza Annei, spunandu-i de problemele ce exista intre ea si Ethan, iar Anna decide sa o ajute sa il seduca pe Ethan. Va reusi planul celor doua? Cum va reactiona Ethan cand va afla? Cum vor reactiona cei trei frati cand primesc o scrisoare de la mama lui Seth? Va putea Ethan sa treaca peste traumele trecutului si sa isi construiasca o viata alaturi de Grace?
Fragmente:
"Nu numai ca mi-au schimbat viata, mi-au salvat-o. Multa vreme dupa aia am avut visele, alea transpirate in care te trezesti incercand sa respiri, convins ca iar te-ai intors. Si chiar dupa ce iti dai seama ca nu-i adevarat, inca mai ti-e frig un timp."

"Intotdeauna ai fost puternic, la suflet si la minte.Uita-te numai la Seth. El rezolva lucrurile altfel decat tine, dar are in el multe din aceleasi calitati. Simte mult mai adanc decat ar vrea. Gandeste mai profund decat da de inteles. Iar dorintele lui ajung mai departe decat ar recunoaste chiar si fata de el insusi."
"Zavorul gros pe care il tinuse inchis peste dorintele sale exploda, lasand sa se reverse lacomie nestavilita si pofta primordiala. Ii pustiia gura cu foamea neabatuta a unui lup flamand."
"Eram barbat in toata firea, pe cand tu erai doar o fetita. As fi gresit daca te atingeam atunci. Poate ca am asteptat prea mult. Da, am asteptat prea mult. Dar am avut timp sa ma gandesc pe indelete si mi-am fagaduit ca n-aveam sa te incurc cu mine. Nu conta decat ca erai singura pe care o doream atat de mult. Partial, fiindca stiam ca, daca reuseam vreodata sa te am, nu ti-as mai fi dat drumul"
Parerea mea:
Acest volum nu s-a ridicat la inaltimea primului volum, dar a fost frumos. Au fost si momente cand ma enerva Ethan pentru ca refuza sa se atinga de Grace, desi o iubea. Dar l-am si inteles, pentru ca a avut o copilarie nefericita, care a lasat rani si crescand, a ascuns aceste rani in spatele unui control de sine foarte bine pus la punct. De accea ii era teama de ce poate face, daca se lasa prada dorintei si isi pierde autocontrolul. Grace mi-a placut pentru ca desi era sfioasa si timida, a reusit sa joace si rolul de femeie seducatoare. Stia ce vroia de la Ethan si anu vea de gand sa se multumeasca cu mai putin. In urmatorul volum, o sa aflam si povestea lui Phillip...abia astept!

Date despre carte:
Titlul original: Rising tides, 1998
Aparitia in Romania: Editura Miron
Traducere: Mihnea Columbeanu
 Numar pagini: 382
Seria din care face parte: Chesapeake Bay:
                                      1. Nimic, decat placere
                                      2. Placeri vinovate
                                      3. Inner Harbor
                                      4. Fructul oprit


Comentarii