Recenzie Furie oarba de Karin Slaughter (Grant County #1)


        Sara Linton este medic pediatru si medicul legist al unui mic orasel american. Ea a divortat de seful politiei- Jeffrey Tolliver, de doi ani dar nu a reusit sa-l uite. Viata intregului oras este data peste cap cand, in toaleta unui restaurant este gasit cadavrul mutilat al unei femei. Aceasta era o profesoara oarba, foarte linistita si retrasa si nimeni nu-si poate imagina de ce ar vrea cineva sa-i faca rau. Sora victimei-Lena este politista si mana dreapta a serifului Jeffrey. Cand Sara face autopsia femeii, descopera niste lucruri socante: aceasta fusese violata brutal, corpul ii este mutilat de rani de cutit si cateva taieturi adanci formeaza semnul crucii.
        Lena este decisa sa afle cine i-a ucis sora, dar Jeffrey vrea sa o protejeze si nu vrea ca aceasta sa afle modul oribil in care a murit sora ei. Apoi o tanara studenta dispare si situatia se complica si mai mult. Orasul este in stare de soc si toata lumea se intreaba cine va fi urmatoarea victima, dar si cine ar fi capabil de asemenea fapte. Privirile multora se opresc asupra unui batran negru. iar Jeffrey face tot posibilul sa il protejeze pe acesta de furia oamenilor.
         Dar oare cat va putea Jeffrey sa-l protejeze pe batran? Ce s-a intamplat cu studenta disparuta? A cazut si ea prada aceluiasi criminal nemilos? Ce secret ascunde Sara si ce legatura are ea cu cazul? Va invia iubirea care exista intre Sara si Jeffrey?
Fragmente:
"Aici e vorba despre un atac care seamana cu un ritual. Uita-te la corpul ei. Gandeste-te cum a lasat-o aici. A planificat totul cu mare grija. Stia unde s-o gaseasca. Este vorba de o crima comisa metodic, executata de cineva care a dorit sa lanseze un avertisment."
"Jeffrey fusese atras de vointa ei, de independenta ei feroce. Ii placuse modul in care lucra mintea ei si faptul ca putea discuta cu ea despre orice aspect al muncii lui fara teama ca ar putea fi inteles gresit. Ceea ce-i placuse insa cel mai mult la ea fusee faptul ca era constienta de toate defectele ei."
" Ucigasul pornise pe o cale fara intoarcere.Violatorii in serie obisnuiau sa invete din propriile greseli. Isi petreceau viata cautand cea mai buna metoda prin care sa-si realizeze obiectivele si acest lucru era valabil si pentru acest violator, acest criminal. Fara indoiala ca individul isi perfectiona metodele chiar in timp ce Jeffrey discuta cu Lena ce sa faca pentru a-l prinde."
Parerea mea:
Aveam de multa vreme aceasta autoare in vizor. Cand am dat peste Furie oarba la biblioteca, am zis ca trebuie sa o incerc. Si nu regret! Vreau sa citesc toate cartile autoarei care au fost traduse. Sunt curioasa sa vad cum va evolua relatia dintre Sara si Jeffrey in urmatoarele volume, si ce are de gand sa faca Lena (daca cititi cartea, o sa intelegeti la ce ma refer). Probabil ca nu e o carte care sa fie pe placul tuturor, pentru ca avem de-a face cu un criminal sadic a carui metode de a ucide sunt oribile, dar mie mi-a placut si o recomand fanilor genului politist/ thriller si nu numai.
Date despre carte:
Titlul original: Blindsighted - 2001
Aparitia in Romania: Editura Lider - 2005
Traducere: Catalin Croitoru
Nr. pagini: 430
Seria din care face parte: Grant County:
                                      1. Furie oarba
                                      2. Post-mortem
                                      3. Obsesia
                                      4. Indelible
                                      5. Faithless
                                      6. Beyond reach


Comentarii

  1. Dacă ți-a plăcut atât de mult o să mă uit și după aceasta la bibliotecă.
    Am deja 3 titluri, dar ce mai contează unul în plus dacă se anunță a fi unul bun de tot? ;)
    Lectură plăcută! Felicitări pentru recenzie! Îmi place că îți exprimi și punctul de vedere, dar nu uiți să dai și detalii esențiale.

    Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa incerci sa vezi ce parere iti faci. apoi decizi daca vrei sa mai citesti si celelalte carti din serie sau nu. Cindy

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!