Recenzie Orasul Oaselor (Instrumente Mortale vol. 1) de Cassandra Clare


Clary si prietenul ei cel mai bun Simon se afla intr-un club de noapte numit Pandemonium in cautare de distractie. Insa numai distractie nu gasesc acestia deoarece Clary este martora unei crime savarsite de trei adolescenti ciudati pe nume Jace, Isabelle si Alec. Acestia par surprinsi ca fata ii poate vedea. Ajunsa acasa, Clary este atacata de un demon, iar mama ei- Jocelyn este de negasit. Jace este cel care o salveaza din ghearele demonului pe care il si distruge. Acesta ii povesteste despre cum el, Isabelle si Alec sunt nephilimi- copii proveniti dintr-un parinte uman si un inger, dar sunt in acelasi timp si vanatori de umbre. Clary urmeaza a fi dusa la institutul unde se pregatesc vanatorii de umbre si incearca sa-si gaseasca mama disparuta, insa nu are sa stie ca de fapt toata viata ei a fost mintita.


Parerea Mea

  • Poate prea mult s-a pus accentul pe titlu... caci mi-a fost greu sa gasesc aceste "Instrumente Mortale" la care face referire seria... probabil pe termen lung vom afla mai multe despre originea acestora, de ce vor a fi folosite de personaje (in special de cele negative) si de importanta lor in universul Vanatorilor-de-umbre.
  • Mi-a parut putin cliseica la un moment-dat. Adica, nu v-ati saturat de atatea fete cuminti care viseaza cu ochii deschisi la baieti rai? Ca eu da. Pe langa ca Jace se comporta ca un dobitoc cu Clary si ii si adreseaza cateva cuvinte de mantuiala, iar pe Simon il trateaza ca pe ultimul om, lui Clary tot ii place de el. Mintea fetelor... Jesus - o enigma...
  • Nu stiu daca nu am prea avut entuziasm in a citi acest volum din cauza ca am vazut filmul prima data si deja am stiut (in mare parte) ce o sa se intample, dar nu a avut acel ceva care sa ma prinda. Iar mai pe la final, cand descoperi cine este cine pentru cine (ca mai toti sunt rude aparent), cartea-si pierde si ultimul gram de credibilitate pe care l-a avut. Pe bune, Cassandra? Incest?! Ce-i sigur e ca nu ma grabesc sa citesc continuarile.

Citate

"A iubi inseamna a distruge, iar a fi iubit inseamna a fi distrus."

Personaje



Nota: 3/5





Comentarii

  1. Eu am vazut filmul :D Si mi-a placut ;;) M-am decis sa nu mai citesc seria, fiindca am citit Dispozitive infernale, si cam stiu despre ce e vorba in IM :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!