Recenzie Crima din dragoste de Julie Garwood (Buchanan - Renard #2)

         
             Theo Buchanan este un cunoscut avocat al Departamentului de Justitie. In timpul unei petreceri, i se face rau, dar este salvat de Michelle Renard- un medic chirurg, prezenta si ea la petrecere. Aceasta ii opereaza pe Theo de urgenta. In timpul convalescentei, Theo il intalneste de tatal frumoase femei, cu care se imprieteneste. Acesta il invita pe avocat la o partida de pescuit si ii spune ca fiica sa va fi si ea acolo, deoarece isi pune pe picioare o clinica in oraselul natal.
             Clubul Semanatorilor- un grup de infractori format din John, Cameron, Dallas si Preston  pun la cale o crima din mila. Sunt ajutati de Monk- cel care o va ucide de sotia lui John. Desi credea ca a dat lovitura, John primeste o lovitura dura din partea sotiei: i-a lasat prin testament modesta suma de 100 de dolari, si intreaga avere a impartit-o rudelor. In plus, ea aflase de afacerile necurate de care se ocupa John si i-a trimis verisoarei sale dovada care poate trimite in spatele gratiilor, Clubul Semanatorilor. Cea care a primit pachetul cu dovezi este Michelle Renard.
              Din cauza mutarii, Michelle nici macar nu stie de pachetul cu dovezi, iar cand se da o spargere la noua ei clinica, aceasta este pusa pe seama pustilor care cautau medicamente.  Theo- care a decis sa urmeze sfatul tatalui lui Michelle si sa participe la un concurs de pescuit- nu este de acord cu parerea politiei.
Astfel, Michelle are de infruntat furia Semanatorilor, dar si atractia pentru Theo. Cum se incheia totul? Vor reusi Semanatorii sa puna mana pe dovezi? Ce se intampla intre Theo si Michelle? Va reusi Theo sa o protejeze pe aceasta de raufacatori, si sa nu se lase purtat de atractia pe care o simte pentru Michelle?
Fragmente:
“Femeia ii lua fisa medicala si incepu sa faca insemnari, in timp ce Theo o privea. Nu-i trecea prin minte nimic de spus. Pentru prima oara in viata lui voia sa fie fermecator, dar n-avea nici cea mai vaga idee cum.”
"Poate exagerez, dar...ii e teama. N-a spus, insa mi-am dat seama. Cand am vorbit cu  ea, am avut senzatia ca imi ascunde ceva. Mike nu se sperie prea usor, insa acum parea tulburata.”
“Doamne, tantos mai era. Avea mare nevoie sa-si remedieze defectul asta si era hotarata sa i-o spuna imediat ce i se limpezeau mintile. Deocamdata era prea ocupata cu incercarile de a se tine pe picioare. Individul o excita cu cea mai mica atingere.”
“Tocmai asta era problema. Michelle dorea mai mult decat o singura noapte. Dorea o vesnicie, dar stia ca nu era posibil, asa ca se hotari sa primeasca atata cat i se oferea si sa pretuiasca momentele de care aveau parte. Avea sa-l iubeasca cum nici o alta femeie nu putea sa o faca, cu tot trupul, sufletul si inima. Iar la despartire, stia ca n-avea sa-l poata uita niciodata.”
Parerea mea:
Pe tot parcursul cartii am avut o mare problema: traducerea. Am intalnit cateva cuvinte pe care nu as vrea sa le reproduc, dar si cuvinte care nici macar nu cred ca exista (sau eu, cel putin, n-am auzit de ele). Traducerea a fost groaznica, si a cantarit destul de mult la notarea cartii, deoarece daca traducerea era in regula, cartea primea 5 stelute, dar asa... 
Theo a fost un barbat curajos, cu instincte bune deoarece cand si-a dat seama ca spargerea clinicii nu e ceea ce pare a chemat ajutoare- pe Noah. Michelle era o femeie care si-a petrecut viata studiind sa devina medic, apoi chirurg, voia sa-si ajute semenii dar a uitat de sine, iar viata sentimentala era practic, inexistenta.
 Repet, cartea e frumoasa, are ce ii trebuie, dar motivul pentru care o notez asa este traducerea.
Date despre carte:
Titlul original: Mercy - 1999
Aparitia in Romania: Editura Miron
Traducere: Mihnea Columbeanu
Nr. pagini: 319
Seria din care face parte: Buchanan- Renard:
                                      1. Sfaramatorul de inimi
                                      2. Crima din dragoste
                                      3. Dorinte intunecate
                                      4. Lista crimei
                                      5. Dragoste ascunsa
                                      6. Dansul umbrei
                                      7. Foc si gheata
                                      8. Flacarile iubirii
                                      9. Barbatul ideal
                                     10. Vorbe dulci (in curand)
                                     11. Mostenire cu obligatii (in curand)
                                     12. Fast track


Comentarii

  1. Puteai sa-i dai si 2 stele! Nu-i asa ca sunt muult mai frumoase cele historical romance, ale lui JG?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am citit cartile ei historical. Prima carte pe care am citit-o de Julie Garwood a fost Sfaramatorul de inimi. Crima din dragoste nu ti-a placut deloc?

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!