Recenzie Obsesia de Karin Slaughter (Grant County #3)


            Sara Linton a iesit la o inghetata alaturi de sora ei insarcinata- Tessa, dar este chemata la scena unei sinucideri la universitatea din oras. Pentru a nu pierde timpul cu drumul pana acasa, Sara o ia pe sora ei cu ea si ii spune sa stea in masina. La locul cu pricina, descopera un tanar intr-o stare deplorabila, care se pare ca s-a aruncat de pe un pod din campusul universitatii. Tessa paraseste masina din cauza unor necesitati fiziologice, si urca un deal din apropiere. Cand Sara isi da seama ca sora ei lipseste de ceva vreme, porneste in cautarea ei. O gaseste intinsa pe jos, plina de sange, cu multiple rani de injunghiere. Pentru o clipa, Sara isi pierde concentrarea si desi e medic, uita ce trebuie sa faca. Isi revine rapid si cheama ajutoare.
         De securitatea campusului se ocupa fosta politista- Lena, si crezand ca Tessa a surprins probabil un criminal, incearca sa afle mai multe, dar nu reuseste. Tessa este in stare grava, viata ei si a fatului fiind puse sub semnul intrebarii. Ajunge elicopterul care o duce pe Tessa la spital, iar de operatia prin care va trece depinde viata ei. Jeffrey, care a fost langa Sara pe tot parcursul intamplarii, a plecat sa-i anunte parintii, o misiune grea avand in vedere ca politistul considera familia Sarei- familia lui. Cand parintii ajung la spital, ei sunt reci fata de Sara si lasa impresia ca o invinovatesc pe ea, pentru ce a patit Tessa. Sara are nevoie de sprijinul lui Jeffrey, dar el nu este acolo pentru ca a inceput investigatia,
          Cand face autopsia baiatul care se presupune ca s-a sinucis, Sara nu descopera ceva ce ar putea demonta teoria sinuciderii si nu intelege de ce a fost ranita Tessa, iar Jeffrey e la fel de confuz.
In casa baiatului au fost gasite cateva probe care o leaga pe Lena de caz, iar Jeffrey incepe sa creada ca fosta politista stie mai multe decat spune. Curand este gasit un alt cadavru- fata care il gasise pe baiatul aruncat de pe pod, si se pare ca aceasta s-a impuscat in cap. Politistii ii dau seama ca aceasta teorie nu este verosimila si cred ca "sinuciderea" a fost inscenata. Dar cine ar inscena sinuciderile unor tineri si cu ce motiv?
Singura care poate descalci acest caz este Lena, insa ea nu pare capabila sa se protejeze nici pe sine, si in plus a dezvoltat o pasiune pentru sticla de whisky.
Ce se va intampla cu Tessa si copilul ei? Vor descoperi politistii adevarul, inainte sa apara o alta victima? Cum va scapa Lena de acuzatiile care i se aduc si cu ce fel de oameni se va incurca? Ce se va intampla cu relatia dintre Sara si Jeffrey?
Fragmente:
"Trebuia sa fie puternica pentru sora ei, sa ii arate ca aveau sa treaca peste asta impreuna, dar singurul lucru la care se putea gandi era cat de vinovata era pentru ce se intamplase. Dupa ce o viata intreaga, avusese grija de Tessa, Sara o dezamagise exact cand avusese mai multa nevoie de ea."
"Voi sunteti atat de uniti. Stati acolo, in jurul ei, sunteti acolo pentru ea, dar... Locul meu nu-i acolo. Ca si cum sunteti un zid in jurul ei. Zidul asta gros, impenetrabil, care-o protejeaza, o face mai puternica. Eu nu sunt o parte din asta. Niciodata n-o sa fiu o parte din asta,"
"De ce nu ii spusese Tessa niciodata de avort? Se simtise vinovata in toti acesti ani, sau Sara fusese prea implicata in propria viata ca sa observe prin ce trecea sora ei?"
Parerea mea:
Am scris cam mult, stiu, dar sunt atat de multe evenimente incat n-am avut incotro. In acelasi timp, n-am vrut sa dezvalui prea multe, ci doar suficient cat sa va captez atentia, sper c-am reusit...
Mi-e greu sa ma despart de Sara, Jeffrey, Lena si nici nu vreau sa o fac. Seria mai are 3 volume, deci nu sunt nevoita sa le spun "La revedere". Problema e ca aceste 3 volume nu sunt traduse. Sper ca cineva (poate Rao?) sa traduca si celelalte carti ale seriei, si de ce nu, si alte carti ale autoarei, pentru ca merita.
Obsesia m-a tinut su sufletul la gura, nu stiam ce se va intampla cu Tessa, si habar n-am avut cine este criminalul. Au fost cateva personaje suspecte, care te faceaau sa-i banuiesti, dar eu nu am banuit pe cine trebuia. Daca vreti sa aflati despre cine e vorba, va invit sa cititi cartea. :-P
Date despre carte:
Titlul original: A Faint Cold Fear- 2003
Aparitia in Romania: Editura Rao- 2008
Traducere: Ramona Neacsa
Nr. pagini: 407
Seria din care face parte: Grant County:
                                       1. Furie oarba
                                       2. Post-mortem
                                       3. Obsesia
                                       4. Indelible
                                       5. Faithless
                                       6. Beyond Reach
Comanda cartea AICI

Comentarii

  1. Buna, Cindy,
    Lista de recomandari pentru Karin Slaughter mi se pare incompleta: editura H&P a publicat niste carti de-ale ei minunate: Triptic, Geneza, Suflete pustiite. Si prima carte din serie s-a tradus: Furie oarba, la Orizonturi-Lider.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Stiu ca au mai fost traduse cateva carti ale autoarei. Cele mentionate de tine fac parte dintr-o alta serie- seria Will Trent- pe care intentionez sa le citesc.
      Seria Grant County are 6 volume din care au fost traduse doar 3. Aceste 3 volume(Furie oarba, Post-mortem si Obsesia) le-am citit si recenzat:
      http://bookaholic-guy.blogspot.ro/2014/02/recenzie-furie-oarba-de-karin-slaughter.html
      http://bookaholic-guy.blogspot.ro/2014/02/recenzie-post-mortem-de-karin-slaughter_26.html

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!