Mini-recenzie Delirium (Delirium vol. 1) de Lauren Oliver


Tin sa transmit multumirile mele calduroase catre simpatica librarie online Libris pentru ca mi-a oferit sansa de a recenza aceasta carte.

Lena traieste cu sora ei Grace si cu matusa Carol intr-o lume in care iubirea este o boala. Si inca una incurabila, iar pentru a nu se imbolnavi, fiecare om trebuie sa treaca printr-o operatie. Dupa aceea, fiecarui individ ii este atribuit un partener compatibil cu acesta cu care sa-si petreaca restul vietii. Asta nu inseamna ca trebuie sa-l si iubeasca... In curand Lena va suferi si ea operatia care-i va schimba viata definitiv. Insa datorita mamei ei, a carei operatie nu a functionat, Lena incepe sa se ingrijoreze. Daca va ramane si ea precum mama ei, prinsa in mrejele bolii Amor Deliria Nervosa? Un pic de speranta ii mai aduce prietena ei cea mai buna- Hana, cu care-si petrece majoritatea timpului. Dar cand cele doua il intalnesc pe Alex, un tip presupus "vindecat", iar cand Lena incepe sa simta ceva ce nu a mai simtit niciodata, situatia ia cu totul o alta intorsatura.

Parerea mea

Au fost unele momente in care am simtit ca aceasta carte nu este pentru mine deoarece erau cateva faze prea siropoase, de dragoste, care m-au cam enervat si pe care incercam sa le evit. Pe langa asta, povestea este foarte previzibila. A avut cateva momente care te-au luat putin prin surprindere, dar au fost putine. Restul e doar previzibil. Adica, era clar inca de la inceput ca, odata ce iubirea este o boala in carte, personajul principal o sa trebuiasca sa o experimenteze, dar tocmai momentele imprevizibile (alea, foarte putine) m-au determinat sa-i dau 4 stele, si nu 3. Asadar, aceasta lectura a fost si nu pe placul meu, dar nu stiu daca as continua sa citesc celelalte volume. Probabil ca da, doar din curiozitate. Insa, celor carora le plac povestile de dragoste, combinate si cu un pic de aventura distopica, o sa le placa la culme.


Citate

"Dragostea ucide fie ca i-ai cazut sau nu in mreje."

Fragmente

"Pentru unii dintre noi, nu este vorba doar despre deliria. Unii dintre noi, cei alesi de soarta, au sansa la o noua viata, mai frumoasa, mai armonioasa si mai buna. Vindecata, refacuta si desavarsita ca o bucata de fier modelata de focul mistuitor. Iata tot ce-mi doresc, tot ce mi-am dorit vreodata. Iata ce ne promite tratamentul tamaduitor."

"Este posibil oare ca in tot acest timp sa fi existat doua universuri paralele: cel al vietii noastre obisnuite, unde ne ducem la scoala, invatam pentru examene si facem antrenamente pentru cros, si celalalt univers, necunoscut si intunecat, unde oamenii organizeaza petreeri ilegale, asculta muzica interzisa si se ating unii pe altii fara sa le fie teama ca se imbolnavesc sau fara sa se teama unii de altii?"

"Ce este frumusetea? Frumusetea e doar o iluzie, o amagire; influenta particulelor si a electronilor excitati, care iti intuneca vederea si iti invadeaza creierul ca o ceata de elevi agitati, ce asteapta cu nerabdare sa iasa in pauza. Va lasati, astfel, inselati? Va lasati, astfel, amagiti?"




Comanda cartea AICI
Comanda cartea in engleaza AICI


Comentarii

  1. Frumoasa carte, e o serie de mai multe volume!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca nu vor mai publica si celelalte carti din serie? Nu-s ca in Occident, unde daca se apuca de o treaba, o duc pana la capat. La noi, Cronicile casterilor( a 16-a luna) sau Karen Marie Moning sau Maximum Ride nu s-au continuat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de editura. Unele publica mai rapid continuarile dintr-o serie, in timp ce altele te lasa sa astepti mult si bine pentru urmatorul volum. Avand in considerare ca este publicata de Nemira, eu cred ca se vor publica si celelalte volume din serie. Stiu, din Cronicile Casterilor a fost anuntata a 17-a luna (continuarea) inca de cel putin un an, cat despre cartile lui Karen Marie Moning, abia de a aparut primul volum din seria MacKayla Lane. Din cate stiu eu, trebuie sa fie pauza intre doua carti din aceeasi serie de cel putin o jumatate de an. Te invit sa citesti descrierile urmatoarelor volum din seria MacKayla Lane pe blog (http://bookaholic-guy.blogspot.ro/search/label/MacKayla%20Lane) Iar din Maximum Ride s-au publicat deja 3 volume, ceea ce este destul de bine, avand in considerare ca primul volum a fost publicat in 2012.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!