Recenzie Vinovatul de Lisa Ballantyne

     
            Daniel Hunter este un cunoscut avocat londonez, un "maestru al cauzelor pierdute". El primeste un caz dificil: trebuie sa apere un baiat acuzat de crima. Ben avea doar 8 ani cand a fost gasit ucis la locul de joaca. Politia si-a facut repede un suspect: Sebastian- un baiat de 11 ani care fusese vazut certandu-se cu victima. Sebastian este adus la interogatoriu, iar alaturi de el a stat mama sa si Daniel Hunter. In timp ce politia il interogheaza pe baiat, avocatul isi da seama ca are multe lucruri in comun cu acesta. Isi da seama ca Sebastian e un baietel foarte inteligent, dar pare si putin ciudat, pare ca ascunde ceva...
            Daniel primeste o scrisoare care ii deschide rani pe care le credea vindecate. Isi aminteste de propria copilaria, de problemele pe care le-a intampinat alaturi de mama sa naturala- o drogata notorie. Apoi, el a ajuns la ferma lui Minnie- o femeie cu propriile probleme si amintiri. Daniel a fost un baiat dificil, nu a acceptat-o usor pe Minnie, insa femeia a stiut sa se apropie de el, sa-i inlature nesiguranta si sa-i linisteasca temerile. Minnie s-a apropiat foarte mult de Daniel si l-a adoptat, ea l-a salvat, l-a ajutat si apoi l-a tradat.
Acum Minnie ii cere iertare, este grav bolnava si doreste sa il vada pe cel care i-a devenit baiat.
              Cazul care se construieste impotriva lui Sebastian pare puternic, insa Daniel stie ca se bazeaza pe supozitii, pe declaratia unui martor si pe cateva pete de sange. Ce se va intampla in continuare? Va putea Daniel sa il apere pe Sebastian? Ce s-a intamplat intre avocat si mama lui adoptiva? De ce si in ce fel l-a tradat femeia? Va putea Daniel sa o ierte? Ce s-a intamplat pe terenul de joaca intre Sebastian si baiatul ucis? Este Sebastian VINOVATUL?
Fragmente:
"Daniel nu era prea sigur de ce rostise aceste cuvinte, dar o parte din el isi amintea in continuare cum era sa fii un baietel la ananghie, cu o mama care nu era in stare sa te protejeze."
"Daniel nu stia daca baietelul era inocent sau vinovat. O parte din el credea ca Sebastian ii spusese adevarul, iar cealalta era ingrijorata de straniul interes manifestat de baiat pentru sange si de izbucnirile de furie ale acestuia."
"Nu avea sa verse nici macar o lacrima; ea nu merita asta, dar o mica parte din el se inmuia si cerea sa o jeleasca."
"Ea fusese de vina, dar lua acum in considerare partea lui de vina pentru moartea ei. Intentionase sa o raneasca, in cele din urma. Fusese pregatit sa o pedepseasca. O merita."
"Ben Stokes fusese deja imortalizat. fusese transformat intr-un martir al bunatatii, al copilariei in sine. Era un inger din rai, asa ca Sebastian primise rolul diavolului."
Parerea mea: 
De cand am citit descrierea acestei carti, am stiut ca va fi o carte dificila, dar si diferita datorita subiectului sensibil pe care il atinge. Actiunea s-a desfasurat pe 2 planuri, cu capitole alternative: trecutul lui Daniel si relatia ce s-a legat intre el si Minnie, si prezentul- procesul lui Sebastian. Desi a fost o carte interesanta, nu pot sa ii dau nota maxima, mi s-a parut lungita fara rost. Nu puteam sa ma decid daca Sebastian l-a ucis pe acel baiat sau nu, si trebuia sa aflu ce s-a intamplat in acea zi si cum se va incheia procesul intentat impotriva lui Sebastian.
Date despre carte:
Titlul original: The guilty one- 2012
Aparitia in Romania: Editura Trei- 2013
Traducere: Lucian Popa
Nr. pagini: 496

Comentarii

  1. Hmm. Foarte interesant. Chiar sunt curioasa ce s-a intamplat defapt si cine este vinovatul.
    O voi citi!
    O seara faina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti astept parerea dupa ce o citesti. A fost interesanta tocmai datorita faptului ca nu-ti puteai da seama daca Sebastian e vinovat sau nu. O duminica placuta

      Ștergere
  2. Nu am auzit pana acum de aceasta carte, dar ma tenteaza sa o citesc, pare foarte interesanta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm...îmi plac cărţile poliţiste de genul acesta. Mulţumesc pentru recenzie. Voi căuta cartea :3 Sper totuşi să nu mă încurc prea tare în descrieri ample :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am această carte în vizor, revin cu părerea după ce o termin! :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!