Recenzie Crescendo (Ingerul Noptii vol. 2) de Becca Fitzpatrick




Relatia dintre Nora si Patch nu mai este ce a fost odinioara. Cand, in cele din urma, decid sa se desparta, Nora este sfasiata de durere, desi chiar ea a s-a despartit de Patch. Prietena Norei, Vee incepe o relatie cu un tip misterios pe nume Rixon, in timp ce Norei ii atrage atentia, poate mai mult pentru a-l face gelos pe Patch, Scott, un prieten de-al ei din copilarie. Insa are sa afle curand este ca Scott este un nefilim. Dar nici Rixon nu se lasa mai prejos. Cu secrete intunecate dezvaluite privind trecutul si familia ei, se mai poate pune pe picioare Nora, fiind in mod oficial celibatara, singura impotriva fortelor intunecate care o pandesc?








Parerea mea


  • Un sfat pentru doamna Becca Fitzpatrick: mai bine scriati povestea din perspectiva obiectiva, in loc s-o lasati la "carma" povestirii pe nebuna de Nora. Sincer acuma, Nora in cartea aceasta s-a comportat exact ca o psihopata, obsedata, fata razgaiata care face crize cand nu primeste ce doreste. Pana si baietii din viata ei spun ca este "nebuna" (Patch a spus asta), iar Scott a numit-o "schizofrenica" si "maniaco-depresiva". Pai daca si personajele din carte se critica intre ele (sau, ma rog... o critica pe ea), eu cum sa nu o critic? 
  • Nora Grey este genul de fata "overly-attached girlfriend". Pare mult mult prea obsedata de Patch, iar dupa ce se despart, n-are stare. Nu degeaba ii spune Vee, cea mai buna prietena a ei, ca o "mananca". Scuzati-ma, nu eu am spus asta... nu ma condamnati pe mine pentru termenul folosit de autoare in propria carte. 
  • Toata cartea am fost partasi la gelozia peste masura a Norei. Aceasta a avut un comportament ciudat, probabil ca-i putin spus ciudat, isi punea deseori intrebari, gen "Oare le ce se gandeste Patch", "Se gandea oare la mine?" sau "Oh, Patch tocmai mi-a aparut in vis". Sa nu uitam ca Nora i-a declarat iubirea lui Patch, spunandu-i "Te iubesc", insa el nu i-a raspuns la fel. Sa nu uitam ca Patch continua sa o minta pe Nora in draci, probabil ca acum o sa-mi spuneti ca o minte pentru a o proteja. Hai, ma lasi... Chiar daca o minte, tot are mai multa incredere in el, decat in maica-sa. Adica, sa fim seriosi, Nora. Ce ai in cap? Spaghete? Poate ca ar trebui sa mai asculti si de mama ta cateodata pentru ca probabil iti vrea doar binele. Dar nu... hai sa ne aruncam cu capul inainte intr-o relatie distructiva, obsesiva. 
  • Asa ajunge chiar sa inspire aerul prin care a stat Patch, doar doar isi mai aduce aminte de vremurile cand erau impreuna. Care om normal la cap face asta? Si chiar daca ea s-a despartit de el tot ea sufera? Plus ca gelozia pe Marcie e mare cat China. Cum ii vede pe Patch si Marcie impreuna, cum aproape ca face stop-cardiac. Inca un lucru neinteles de mine: Cum naiba a fost Patch acceptat la scoala aceea daca dosarul ii este gol? Cred ca autoarea vroia sa creeze mister in privinta personajului Patch, doar ca s-a chinuit prea mult si a cam iesit o varza.

Fragmente
(+ interpretare)

"Zambetul lui sexy prevestea pericolul, insa eu ma resemnasem cu gandul ca nu toate pericolele inseamna ceva rau."

"Durerea amara pe care o lasase in urma despartirea de Patch mi-era de ajuns. Unde era acum? Oare il macinau regretele? Oare intelegea cat de mult imi doream sa retractez tot ce spusesem? M-am intrebat deodata daca nu cumva imi daduse vreun mesaj si mi-am dorit sa-mi fi adus telefonul jos, in sufragerie. Dar cat de multe ar fi putut sa spuna printr-un SMS? Puteau oare arhangelii sa citeasca mesajele? Cat de multe puteau sa vada? Oare erau peste tot? Imi puneam toate aceste intrebari si ma simteam foarte vulnerabila."

Ce ne dam noi seama din toate aceste intrebari? Ca Nora o ia incet incet pe aratura si devine paranoica in acelasi timp.

"Probabil ca a trecut vreo ora pana cand creierul meu s-a plictisit sa se gandeasca la tot felul de modalitati, care mai de care mai inventive, de a-i ucide pe Marcie si Patch, si am adormit."

Serios? Tocmai a spus Nora asta? Doamne, cand credeam ca gelozia ei este de inteles cat-de-cat, ajunge sa dea o duma gen "Psycho".

"Nu-l poti aduce pe in fata instantei. E Patch. Daca il dai pe mana politiei, crezi ca o sa accepte, pur si simplu, sa fie inchis?"

Uhm... ok? Si ce daca e Patch? Ce vrea sa spuna cu asta? E cumva Patch Dumnezeu si nu stiu eu? Daca a facut ceva impotriva legii, sa plateasca. Accepta sau nu, cui ii pasa? Auzi, cica "E Patch"...

COMANDA CARTEA AICI

A tras nota in jos foarte mult personajul Nora.

NOTA: 2/5



Comentarii

  1. A fost cel mai prost volum al seriei, sunt de acord cu tot ce ai spus în recenzie. Dacă n-aș fi primit Tăcere ca premiu, nu i-aș mai fi dat nicio șansă, tocmai de aceea te asigur că volumul 3 este foarte bun! Nu o să regreți dacă continui seria! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In biblioteca mea am doar primele 2 volume, nu si pe al treilea. Poate ca intr-o zi o sa citesc si volumul 3. De continuat, o sa continui seria, doar ca nu in viitorul apropiat. :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!