Mini-recenzie Mort de-a binelea (Vampirii Sudului vol. 5) de Charlaine Harris

Jason Stackhouse nu mai este un om obisnuit. Atacat de catre un teriantrop, acesta urmeaza sa se transforme si el, asadar incearca sa se integreze in comunitatea teriantropilor din Hotshot, condusa de Calvin Norris. In lumea creaturilor supranaturale cineva da lovitura dupa lovitura: omoara un teriantrop pe nume Heather Kinman si atenteaza la viata lui Calvin Norris, lui Sam si chiar a telepatei Sookie Stackhouse. Casa acesteia este incendiata, asa ca Eric trimite un vampir pe nume Charles Twining, un adevarat gentleman, sa o pazeasca pe aceasta. Prietena lui Sookie, Tara, se implica intr-o relatie periculoasa cu un vampir, Jason este acuzat pe nedrept, iar criminalul fiintelor supranaturale pare sa nu se lase pana cand Sookie nu e moarta.


Nu stiu de ce mai apare pe coperta Bill daca acesta apare doar in cateva scene din carte (nu in majoritatea, precum in prima carte). Locul acestuia in viata lui Sookie este ocupat de alti barbati de natura supranaturala: Alcide Herveaux (varcolac), Eric (vampir), Sam (teriantrop), Calvin Norris (teriantrop) sau poate chiar Claude (zana)... insa Sookie nu trebuie sa decida pe cine vrea alaturi. Cel putin, nu inca. Daca stam bine sa ne gandim: ce e cu atata valva in jurul lui Sookie? Se pare ca aproape toti masculii supranaturali din serie se simt atrasi de catre aceasta... Dupa cum ne-am obisnuit deja, Charlaine a creat inca o continuare de succes in franciza Vampirii Sudului plina de actiune, rasturnari de situatie, momente emotionante (ex. batalia pentru haita varcolacilor de la sfarsitul cartii).

Citate/Fragmente

"Se spune ca daca ti se inchide o usa, ti se deschide alta. Dar cine spune asta nu a trait la mine in casa. Oricum, se pare ca majoritatea usilor pe care le deschid au ceva inspaimantator ascuns in spatele lor."

"Indiferenta lui facu sa ma treaca un fior pe sira spinarii. Chiar cand credeam ca ma invatasem cu ei, vampirii imi aratau fata lor adevarata, iar eu trebuia sa-mi amintesc din nou ca eram o rasa diferita. Sau poate ca secolele de evoutie faceau diferenta; perioade in care dispusesera de oameni asa cum voiau ei, luand ce voiau, indurand dihotomia de a fii cele mai puternice fiinte de pe pamant atunci cand era intuneric, si cu toate acestea complet lipsite de ajutor si vulnerabile la lumina zilei."

Comanda cartea AICI




Comentarii