Mini-recenzie Regatul Furtunilor (Grisha vol. 2) de Leigh Bardugo



In primul rand vreau sa le transmit celor de la libraria online Libris multumiri calde pentru cartea trimisa. Iar acum sa incepem recenzia.

Alina si Mal au scapat de mania Intunecatului, insa nu pentru mult timp. Acestia sunt luati prizonieri pe vasul capitanului Sturmhond. Insa Intunecatul revine cu un plan si mai diabolic. Acesta are nevoie de Mal ca iscoada si de Invocatoarea Soarelui- Alina pentru a descoperi cel de-al doilea medalion Morozovei, provenit de la o creatura inspaimantatoare a Marii Adevarate. Dupa ce scapa de Intunecatul, creandu-se panica la bord din cauza volcrelor care-i ataca, Alina si Mal raman in siguranta cu capitanul Sturmhond, care se dovedeste a avea o identitate secreta. Insa Alina este hotarata sa gaseasca si cel de-al treilea medalion Morozovei, cu care ar putea salva Ravka si sa inlatura tot raul, intunericul si creaturile groaznice.


Parerea Mea

A fost o continuare destul de bunicica as spune, insa este destul de enervant ca majoritatea actiunii cartii se desfasoara pe barci/nave/ape etc. In schimb avem parte de personaje noi, regele Nikolai spre exemplu, sau gemenii Tolya si Tamar. Relatia dintre Mal si Alina este destul de tensionata, mai ales ca Alina isi aminteste aproape fiecare cuvant rostit de catre Intunecatul. Adica, pe bune? Alina se concentreaza mai mult pe salvarea Ravkai decat pe relatia cu Mal. Ce nu mi-a placut a fost vorbaria excesiva despre corabii, partile componente, jargonul specific marinaresc etc. In schimb, mi-au placut personajele si m-a fascinat creatura numita Rusalye. Mal si Intunecatul mi-au cam adus aminte de Maxon si Aspen din Alegerea de Kiera Cass. Nu intrebati de ce, doar ca mi s-a parut ca Alina este cumva "prinsa" intre cei doi si ca la final va trebui sa aleaga unul dintre ei (nu spun ca ar fi vreo chimie extraordinara intre Alina si Intunecat, dar se poate intampla oricand. Ma astept la orice).

Harta tinuturilor



Citate/Fragmente

"Il vazusem de nenumarate ori pe Intunecatul folosindu-si puterea. Dar de data asta era altfel.Umbrele se rasuceau si se prelingeau pe sfera luminii mele, invartindu-se tot mai repede, invalmasindu-se intr-un nor clocotitor, care zvacnea si fremata ca un roi de insecte flamande. Am impins intunericul cu puterea mea, dar umbrele s-au rasucit si s-au incolacit, apropiindu-se mai mult."

"Rusalye, printul blestemat, straja de pe Drumul Oaselor. In povesti momea fecioare singure sa i se urce in spate si le purta razand peste valuri, pana ajungeau prea departe ca sa mai poata striga dupa ajutor. Apoi se scufunda si le ducea cu el in palatul sau de sub ape. Dar fetele se prapadeau pentru ca acolo nu era nimic de mancare in afara de corali si de perle. Rusalye isi canta cantecul trist si varsa lacrimi peste trupurile lor neinsufletite, apoi se intorcea la suprafata si-si cauta alta regina."


Comanda cartea AICI
Volumul in limba engleza poate fi gasit AICI, la sectiunea de carti in limba engleza

Nota: 4/5



Comentarii