Mini-recenzie Categoric moarta (Vampirii Sudului vol. 6) de Charlaine Harris

Jason impreuna cu iubita lui teriantrop, Crystal, trec prin momente dificile. Insa nici situatia lui Sookie nu este mai roz. Aceasta trebuie sa mearga sa se intalneasca cu regina-vampir a Louisianei: Sophie-Anne Leclerq si sa participe la nunta acesteia cu Peter Threadmill. Pe langa asta, Hadley, verisoara lui Sookie a murit, asa ca Sookie trebuie sa-i elibereze apartamentul de lucrurile personale. Lucrurile se incing rau intre ea si noul ei iubit teriantrop, varcolac-tigru: Quinn, dar fericirea lor nu dureaza mult caci niste varcolaci cu intentii malefice par sa doreasca sa o raneasca pe Sookie mai mult ca oricand. Dar ce te faci cand in apartamentul verisoarei tale gasesti un cadavru? Si mai presus de asta, cadavrul revine la viata. Sookie se avanta intr-o noua aventura plina de pericol in acest al saselea volum al seriei Vampirii Sudului.

Sincer nici nu stiu de ce se cheama seria "Vampirii Sudului", cand abia daca mai apar vampiri. Trebuia ca editura Leda sa fi pastrat titlul seriei din engleza, si anume "Sookie Stackhouse", pentru ca in serie este vorba despre mult mai multe creaturi supranaturale, nu numai vampiri. Acestia nu mai sunt pusi pe primul plan ca odinioara (ex: primele 2 volume). Mai stiti data trecuta (vezi recenzia volumul 5) cand am intrebat cum de sunt atrase inexplicabil toate creaturile de natura supranaturala de gen masculin de Sookie? Ei bine, mi-a trebuit sa intreb... :)) Am aflat in acest volum de ce, iar raspunsul o sa va dea pe spate. Pot spune doar ca nici Sookie nu este atat de normala pe cat se crede. Ei bine normala nu a fost niciodata, caci poate citi gandurile oamenilor, insa este mai mult de atat. Vom afla despre adevarata ei origine. Quinn mi s-a parut un personaj foarte ca lumea, sper ca relatia lor (Sookie-Quinn) sa tina mai multa vreme, ca mi-e drag de ei. Cat despre Bill, tradarea lui nu ma surprinde deloc.

Fragmente

"Claude era obisnuit sa i se ceara sa-si scoata hainele. Avea un piept lat, fara par, o musculatura imapresionanta, asa ca arata intr-adevar foarte bine fara camasa. Nu ma impresiona. Poate deveneam imuna."

"Ce draguta ti se parea lumea cand nu stiai de partea ei supranaturala."

Comanda cartea AICI




Comentarii

  1. Salutare!
    De ce nu mă atrag cărțile cu vampiri? De ceeeee? Adică, nu știu, serios, dar prefer să mă regăsesc în cărțile pe care le citesc, iar o carte cu vampiri, bro, you know. Evident, poate-mi scapă mie ceva la aceste creaturi mititce și, mai tot timpul, „sexy”, dar nu aș da-o pe Alice Munro, sau pe Emanuel Schmitt, sau pe Coelho, Tolstoi, pe ei. Poate, cândva, o să simt și eu chemarea. Dar momentan trec peste. Oricum, recenzia e frumoasă și bine structurată, mă bucur că îți place să citești!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi pentru vizita! :) Fiecare cu gusturile sale, evident nu-ti pot cere sa citesti o astfel de carte daca tie nu-ti place, insa de incercat poti. Cine stie? poate ajungi sa-ti placa. Multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!