Recenzie Eve de Anna Carey



        Este anul 2032, la 16 ani dupa ce un virus mortal a sters o mare parte din populatia de pe Terra.
Eve este o eleva in varsta de 17 ani, care se pregateste pentru absolvire. Ea este cea mai buna eleva din scoala ei si alaturi de prietenele ei- Pip si Ruby isi fac planuri despre cum va fi viata lor dupa Absolvire. Ele vor petrece 2 ani in cladirea din fata scolii lor, unde isi vor invata meseria. Apoi se vor muta in orasul pus pe picioare de Rege. Dupa ce molima a ucis aproape toata populatia Pamantului, un barbat s-a facut cunoscut. El a construit un oras pentru a-i proteja pe cei ramasi de molima, de razboaie... Acel barbat a devenit Rege, iar fetele sunt invatate la Scoala ca el singurul barbat in care pot avea incredere.
       Cu o zi inainte de Ceremonia de Absolvire, fetele si profesoarele tin o mica petrecere. Astfel, o colega a Evei profita de ocazie si incearca sa evadeze de la Scoala. Eve o vede si ii cere socoteala, insa ceea ce ii spune ea o lasa fara cuvinte. Fata ii dezvaluie adevaratul destin al absolventelor: folosite pentru repopularea planetei. Eve ii spune ca asa ceva nu este posibil insa samanta indoielii a fost sadita in mintea ei.
In acea noapte, Eve merge sa se convinga ca ceea ce i-a spus colega ei nu este adevarat, insa vede crudul adevar: fetele sunt legate de paturi, cu pantecele umflate, dand nastere la copii.
         Socata, Eve se intoarce la scoala, dar este prinsa de o profesoara, care isi da seama ca ea a aflat adevarul. Profesoara o ajuta sa evadeze, ii da provizii, dar cu o conditie: ca nimeni din acea scoala sa nu afle adevarul. Eve ar vrea sa le spuna lui Pip si Ruby, sa le avertizeze, insa nu poate.
Eve evadeaza din singurul camin pe care il cunoaste, si incepe o lunga calatorie, o calatorie plina de pericole.
Profesoara ii spusese cum sa ajunga intr-un loc unde va fi in siguranta- Califia, iar aceasta e destinatia lui Eve.
         Pe drum o intalneste pe Arden- colega ei, care a evadat, cea care i-a deschis ochii. Il intalneste si pe Caleb- un baiat care o salveaza de o ursoaica furioasa. Fetele au fost invatate sa nu aiba incredere in barbati, ca ei le folosesc, le frang inimile. Insa Caleb, pas cu pas, ii castiga increderea lui Eve, iar apoi si inima...
Ce se va intampla intre Eve si Caleb? Va ajunge Eve la Califia? Ce se va intampla cand trupele regelui incep sa ii caute? Dar de ce ii vaneaza? Ce vor de la ei?
Fragmente:
"Crezi ca ai sa inveti vreo meserie? Crezi ca te trimit acolo sa pictezi?
Nouazeci si opt la suta din populatia a murit, Eve. Cum crezi ca lumea asta va continua? Ei n-au nevoie de artisti. Au nevoie de copii."
"Raul ii spalase mare parte din murdaria de pe piele, iar acum era stralucitoare si neteda, cu doar cativa pistrui pe nas. Ochii mei se tot indreptau catre trasaturile sale puternice, ascutite, cu oase proeminente sub piele. Stiam ca trebuia sa-mi fie frica de el, insa acum eram pur si simplu fascinata. Cale, chiar si cu unghiile lui negre si cu parul incalcit, parea aproape... frumos."
" Fata ii era atat de delicata, de serioasa si de dulce, ca am uitat, chiar daca numai pentru o clipa, ca eram diferiti. Ca el era de sex opus, cel despre care fusesem averitizata. Cel de care ma temusem intreaga viata. In acel moment, el era doar Caleb."
Parerea mea:
Este a treia oara cand citesc aceasta carte si tot nu m-am saturat, tot ma emotioneaza si ma surprinde. Am decis sa o recitesc pentru ca foarte curand vreau sa lecturez si volumul 2.
Eve este o tanara pe care nu ai cum sa nu o indragesti, care fuge in salvaticie pentru a scapa de destinul absolventelor, si se gandeste tot timpul la prietenele ei care au ramas la scoala. Se simte vinovata ca nu a putut sa le avertizeze. Este o tanara curajoasa si luptatoare. Si desi nu este usor sa calatoroasca alaturi de un baiat, este cucerita de el. Iar Caleb este un baiat care o ajuta de nenumarate ori pe Eve. Insa nici viata baietilor nu a fost una de vis, si ei au avut motive sa evadeze...
O carte superba, o poveste emotionanta, cu personaje care iti cuceresc inima.
Date despre carte:
Titlul original: Eve, 2011
Aparitia in Romania: Editura Leda, 2011
Traducere: Bogdan- Alexandru Sasu si Shauki Al- Gareeb
Nr. de pagini: 285
Seria din care face parte: Eve:
                                      1. Eve
                                      2. Sacrificiul
                                      3. Rise
Comanda cartea AICI


Comentarii