Recenzie Vocile Raului de John Saul

Multumiri catre libraria online Libris pentru mi-au oferit aceasta carte pentru a-i face recenzia. Gasiti volumele lui John Saul AICI, dar si o colectie mare de carti in limba engleza disponibila pe Libris.ro.

Familia Brewster urmeaza sa-si petreaca vacanta de vara alaturi de alte doua familii prietene: Sparks si Newell, asa ca inchiriaza o casa pe malul lacului, in Phantom Lake. Desi Merrill Brewster este reticenta in privinta casei, sotul acesteia tot o inchiriaza, in ciuda aspectului sinistru. Curand Eric Brewster si prietenii lui: Tad Sparks si Kent Newell descopera in casuta pentru trasuri o camera secreta, unde se pare ca timpul trece pe nesimtite. Baietii sunt atrasi de o forta nevazuta si mistica in camera si descopera niste obiecte ciudate printre care un bisturiu, o masa stricata, un topor. Reasamblate, obiectele isi capata aspectul de odinioara, insa lucruri stranii incep sa se petreaca. Se pare ca pisica familiei e gasita moarta, un baiat din oras dispare, iar cei trei prieteni incep sa aiba cosmaruri. E posibil oare sa fie somnambuli si sa creeze probleme in timpul somnului? Dar ce legatura au ei cu obiectele din camera care par sa provina de la ucigasi in serie: Jack Spintecatorul (care-si ucidea victimele cu bisturiul), Jeffrey Dahmer (care-si consuma victimele) si Lizzie Borden (care si-a ucis familia cu toporul). Vor avea oare vreo sansa de scapare cele trei familii din acest cosmar?

Parerea mea/Detalii


  • Inca de la inceput lui Merrill nu i-a prea suras ideea de a se muta pe timp de vara in casa din Pines, si chiar i-a spus "casa de vrajitoare", insa Dan Brewster, sotul ei, tot a inchiriat casa pe motiv ca Merrill este doar paranoica. Ce-i drept, a fost putin prea sperioasa si mi se pare ca este genul de persoana over-thinking, care se gandeste prea mult la lucruri si creeaza probleme acolo unde ele nu exista. Dar a cam avut dreptate de data aceasta. 
  • Ellen Newell i-a ascuns faptul ca fostul proprietar al casei, doctorul Darcy, a disparut subit, poate pentru ca daca ii spunea, nu vroia sa se mute nici in ruptul capului, asadar a decis sa ascunda lucrul acesta de Merrill. 
  • Actiunea cartii nu a fost tocmai alerta, ci din contra, faptele s-au intamplat cam greoi, insa nu sunt dezamagit de ea. Pot spune doar ca ma asteptam la altceva, a fost mai mult suspans decat horror, iar sfarsitul cam subit. Mi-a placut insa ideea cu criminalii in serie si obiectele stranii ale acestora. Per total, daca va plac cartile thriller in care predomina suspansul si sentimentul de claustrofobie, va recomand cu toata caldura acest volum.

Personaj preferat: Eric Brewster
Personaj detestat: Adam Mosler (un baiat localnic care-i creeaza probleme lui Eric)


Fragmente

"Merrill se trezi privind poza a ceea ce arata ca o casa bantuita. Era o uriasa cladire victoriana in stil gotic, ce nu semana deloc cu locuintele incantatoare - si confortabil de mici - de pe malul lacului din Pines pe care familiile Newel si Sparks le inchiriau de ani de zile."

"O simtea acum: cineva urma sa vina sa locuiasca in casa. Si parea ca insasi casa este tulburata. Ca si cum raul stia ca e pe cale de a fi elierat inca o data."

"Acum Merrill de-abia mai asculta, deoarece unele dintre cuvintele lui Carol Langstorm ramasesera ca un ecou in mintea ei.
...infiorator...
...experimente...
...nebuni criminali...
Ce se intamplase in realitate la Pinecrest?"

Comanda cartea AICI





Comentarii

  1. M-am indragostit de stilul lui John Saul inca de la cartea "Prezenta". Mi se pare un maestu al geniului sau, iar aceasta carte ma duce cu gandul la Amityville of Horror. Asa, putin. Multumesc de recomandare, am trecut-o in lista. Seara faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ziceam de Casa de la rascruce de John Saul ca seamana cu Amityville Horror. Aceea se contreaza mai mult pe casa stranie, pe intamplarile petrecute acolo in trecut si efectul acestora asupra noilor locuitori. Cartea aceasta se axeaza mai mult pe obiectele ciudate gasite in camera secreta si pe "voci", nu pe casa. :) Dar, desigur, ti-o recomand si pe aceasta. Daca iti place asa mult John Saul, de ce nu? Eu sunt doar la inceput cu lecturarea cartilor lui.
      Numai bine! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!