De ce am renuntat sa citesc The Bone Season

Sa incepem cu inceputul. Am inceput aceasta carte din curiozitate fata de subiect. Cica autoarea e numita "noua JK Rowling". Ma bufneste rasul numai cand aud asta. Nici o secunda nu mi-a dat impresia ca ar fi noua JK. Nici nu se compara. Cartea aceasta pare o combinatie nereusita intre "Harry Potter", "Instrumente Mortale" si "Divergent".


In carte este vorba despre Paige, o calatoare onirica, care apropo nici eu nu stiu ce inseamna, ca in 160 de pagini (cate am citit eu), autoarea nu s-a sinchisit sa ne explice, dar din cate am inteles aceasta se poate juca cu spiritul ei si poate sa intre in altii, sau ceva de genul...


Aceasta este singura de aceasta natura supranaturala, nimeni nu este ca ea. Este anul 2059, iar Londra nu mai este Londra, ci Scion. Paige traieste in zona celor Sapte Cadrane si lucreaza pentru Jax pe ascuns facand cine stie ce prostii cu mintea ei grozava. Dupa ce omoara din greseala un paznic, fata e rapita si trimisa in Sheol, unde domnesc acum Refaitii. o specie de creaturi de pe alta lume. Refaitii sunt niste ticalosi care ii folosesc pe vazatori dupa propriile placuri, iar Paige e atribuita Consortului de Sange, cel mai "sarmant" din Refaiti. Desigur ca este cel mai sarmant, ca daca era unul urat care sa se comporte si mai urat cu ea, cum se comporta ceilalti Refaiti, nu dadea bine, sa fim seriosi. Asa ca Paige e condamnata sa stea si sa se antreneze impotriva Emimilor (sau Emitilor, ca se foloseste si termenul acesta), inamicii de moarte a Refaitilor, care aparent se hranesc cu carnea vazatorilor. Dar nici Refaitii nu sunt mai de treaba, caci acestia se hranesc cu aurele vazatorilor. *facepalm* Practic vazatorii sunt carne de tun.


Exista foarte multe cuvinte necunoscute si termeni greu de inteles, dar glosarul aruncat acolo la sfarsit de carte te mai ajuta un pic. Asta, desigur, daca esti dispus sa tot intorci cartea la fiecare 5 randuri sa vezi la ce Dumnezeu se referea autoarea. Cel putin 30 la suta din carte nu am inteles ce se petrece, iar intrebarea "De ce?" imi venea automat in cap la fiecare minut.


O avea autoarea o "imaginatie debordanta", insa nu stie cum sa ne explice si sa ne faca sa-i intelegem propria opera. Eu nu zic sa nu o cititi, faceti-o. Mie nu mi-a placut si v-am si spus de ce, daca voi o veti face, este treaba voastra. Eu prefer sa ma apuc de alta carte decat sa-mi pierd vremea aiurea cu aceasta, mai ales ca e si destul de lunga.
Mie nu mi-a placut, dar asta nu inseamna ca nu o sa va placa nici voua. Incercati-o si poate imi veti spune si mie cum vi s-a parut.
Dar va avertizez: Aceasta carte va va testa rabdarea!

Comentarii

  1. Pai daca n-ai terminat-o, cum sa ai o parere completa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am terminat-o pentru ca am simtit ca se continua in acelasi fel stupid ca pana la pagina 160, pana unde am citit eu. Nu am o parere completa, desigur, pentru ca nu am citit-o pe toata, insa am vrut sa explic de ce nu am continuat-o. Poate ca daca as fi citit-o integral mi s-ar fi parut o carte geniala sau chiar din contra, insa nu am facut-o si nici nu o sa o fac vreodata. Este parerea mea la cat am citit din ea. Daca o sa o citesti tu, as fi bucuros sa-ti aud opinia despre ea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!