Recenzie Prima iubire de James Patterson si Emily Raymond



                Axi Moore e o adolescenta de 16 ani, care traieste alaturi de tatal ei alcoolic, in timp ce mama ei i-a parasit. Ea este tanara inteligenta, care si-a gasit un refugiu in carti. Este o "fata cuminte" care respecta regulile si nu creeaza probleme. Isi doreste sa scape din micul orasel in care traieste, sa fuga departe de acea viata. A planuit totul- locurile pe care le va vizita, mijlocul de transport, unde va dormi... Singurul lucru pe care si-l doreste e ca prietenul ei- Robinson sa o insoteasca.
             Robinson are 17 ani si e cel mai prieten al lui Axi. De asemenea, e baiatul de care ea e in secret indragostita. Cand Axi ii propune sa fuga din Klamath Falls, Robinson nu sta pe ganduri. 
Cei doi isi pregatesc bagajul si dis-de-dimineata pornesc la drum. Planul lui Axi era ca mijlocul de transport sa fie autobuzul, dar Robinson are alte planuri. Plimbandu-se printre masinile parcate, el vede mijlocul de transport perfect- o motocicleta. Si nu orice fel de motocicleta- ci "un Harley- Davidson mare si negru, cu flancuri albe la cauciuri si metri intregi de crom stralucitor." 
            Cei doi se bucura de viteza oferita de Harley, de locurile pe care le vad, de atractiile turistice pe care le viziteaza. Insa Axi nu se poate bucura pe deplin de calatorie, deoarece vrea sa isi marturiseasca sentimentele pe care le are fata de prietenul ei, dar in acelasi timp ii e teama. Ii teama de ce va spune Robinson si nu vrea ca aceasta calatorie, planuita cu atata atentie sa fie distrusa de sentimentele neimpartasite ale lui Robinson. 
            Calatoria lor continua, si nu e lipsita de peripetii deoarece politia e pe urmele lor. Iar cand Robinson incepe sa nu se simta bine, calatoria lor este intrerupta de o vizita la spital. 
Ce probleme are Robinson? Axi cunoaste problemele de sanatate ale lui Robinson? Va reusi sa ii spuna lui Robinson ce simte petru el? Vor fi sentimentele ei impartasite? Cum se va incheia calatoria lor?
Fragmente:
"Asta a fost revelatia noptii pentru mine: eram capabila sa-i simt lipsa lui Robinson chiar si cand se gasea la mai putin de o jumatate de metru de mine."
"Ii simteam bucuria in voce. O parte din mine ar fi vrut sa-l zgaltaie, dar cealalta il adora pentru optimismul lui neabatut. De cate ori nu fusesem prabusita in abisurile disperarii, iar Robinson doar imi intinsese o mana si ma saltase inapoi la lumina?"
"El ma facea sa simt acel gen de bucurie de care nu mai avusesem parte de cand eram mica si familia mea era intreaga. Si, de asemenea, ma facea sa simt... un soi de palpitatii cum n-am mai cunoscut niciodata pana acum in viata mea. Cum as putea vreodata sa ma intorc la viata de una singura- la viata fara el- acum, cand stiam ca astfel de sentimente sunt posibile?"
"Nu reuseam sa-mi dau seama cum sa-i spun unui baiat ca-l iubesc. Ca, ori de cate ori priveam in ochii lui, ma simt de parca m-as ineca si as fi salvata in acelasi timp. Ca, daca as avea de ales intre a muri maine si a-mi petrece tot restul vietii fara el, m-as gandi cu toata seriozitatea la varianta mortii iminente."
Parerea mea:
Cand am inceput sa citesc aceasta carte, nu stiam la ce sa ma astept. Citisem cateva recenzii, dar care au pastrat misterul, de aceea am decis ca nici eu sa nu dezvalui ce se intampla, pentru ca asta ar insemna sa stirbesc din placerea de a descoperi de unul singur ce se petrece. Prima parte a cartii s-a concentrat pe calatoria lui Robinson si Axi, si marturisesc ca au fost momente cand m-am plictisit, deoarece nu se intampla nimic notabil. Abia apoi a aparut suspansul, problemele, actiunea... 
Cartea are la baza o poveste reala, povestea lui Jane Blanchard, o femeie de care James Patterson a fost indragostit.
Date despre carte:
Titlul original: First love- 2013
Aparitia in Romania- Editura Leda- 2014 ( Colectia 100% iubire)
Traducere: Adrian Deliu
Nr. pagini: 297





Comentarii