Recenzie Vrajitoare la ananghie (Vrajitoare la ananghie vol. 2) de Brittany Geragotelis



Hadley Bishop este stra-stra-stra...nepoata lui Bridget Bishop, femeia care a fost executata in 1692 pentru vrajitorie, in Salem. La fel ca si Bridget, Hadley este o vrajitoare. Aceasta face parte dintr-un sabat alaturi de alti tineri vrajitori, numiti Cleri. Vietile le sunt afectate de un eveniment neprevazut: parintii lui Peter Glover (cel mai tanar membru din sabat) dispar subit. Mama lui Hadley porneste in cautarea lor insa nu se mai intoarce acasa. Acum este de datoria lui Hadley sa conduca grupul de vrajitori si sa-i gaseasca pe parintii disparuti, dar mai ales, sa se apere de dusmanii lui Bridget din trecut si de tradatorul din sabat, care i-ar putea da oricand pe mana vrajitorilor rai.




Parerea mea / Detalii
  • Modalitatea de publicare a cartilor in Romania este inca o enigma pentru mine. Acest volum este de fapt numarul doi in seria cu acelasi nume, primul volum nefiind publicat la noi. Primul si al doilea volum difera din punct de vedere al personajelor. Asadar, cartea a doua din serie nu este o continuare a primei carti, ci este o noua poveste, cu alte personaje. Insa, cea de-a treia carte din trilogie le are pe ambele personaje principale, atat pe Brooklyn (din primul volum), cat si pe Hadley (din al doilea).
  • Chiar imi era dor de o poveste cu tineri vrajitori, de genul Cercul Secret, insa cartea aceasta mi-a provocat sentimente mixte. Poate ca ma asteptam la ceva mai mult, avand in considerare ca de cand am citit descrierea de la Rao, am vrut neaparat sa o citesc. Parca orice se intampla, tot ii lipsea ceva.
  • Avem de-a face cu un sabat de tineri vrajitori. Asta am inteles. Nu am inteles in schimb cati vrajitori fac parte din sabat si care sunt aceia, a fost o confuzie totala. A fost foarte greu sa te atasezi de personajul principal: Hadley. Cand te mai apropiai putin de ea si intelegeai prin ce trece, mai dadea cate o duma si mai facea o prostie, care iarasi te facea sa te indepartezi de ea. Era ceva de genul: un pas inainte, doi inapoi. Hadley este cam egocentrica si pare mult mai concentrata pe popularitatea ei, pe ce haine sa poarte in ziua respectiva, pe posibilul iubit si nu pe situatia dificila in care este pusa atat ea cat si sabatul ei de vrajitori tineri. Adica, pe bune, mama ta si ceilalti parinti dispar, iar tie iti arde de scandat alaturi de majorete?
  • Sfarsitul cartii a fost putin subit, parca totul s-a terminat prea repede si prea usor. Ciudata a fost si aparitia la sfarsitul cartii a tatalui lui Hadley, care desigur ca a venit dupa ce toata actiunea s-a terminat, exact ca politia din filmele de groaza.
  • Per total, a fost o carte draguta si atat. Nici foarte frumoasa incat sa-ti ramana in minte mult timp dupa ce o citesti, dar nici foarte proasta.

Fragment

"Sangele ce ne curge prin vene ne uneste,
Gandul meu cu cel al stramosilor se impleteste,
Puterea ce curge prin mostenirea de sange
A mea este, precum a fost a ta inainte de-a te stinge.
Viata va aduce ce moartea ne-a smuls,
Chemam toti strabunii si vrajmasul e rapus."


NOTA: 3 / 5



Comentarii

  1. Mulțumim pentru recenzie, Ciprian. Am decis să citesc și eu, Doamne ajută, „Anna în veșmânt de sânge”, pe care văd că o citești acum. Să revii cu o recenzie! Paște fericit și numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O alegere inteleapta sa citesti cartea, zic eu. Ce-am citit pana acum imi place mult. E pe placul meu. Sper sa fie toata asa. Cu siguranță am sa revin cu o recenzie. Paște fericit și ție alături de cei dragi. Numai bine!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!