Recenzie Eve- Sacrificiul de Anna Carey


          Eve a reusit sa ajunga in Califia, cu ajutorul lui Caleb. Insa, Califia este un loc pentru femei, iar Caleb- desi ranit, nu are voie sa intre. Au trecut 3 luni de atunci, iar Eve pare ca si-a gasit linistea, desi nu trece o zi fara sa se gandeasca la baiatul pe care l-a lasat in urma, fara sa se intrebe daca este bine.
          La Califia mai ajunge cineva: Arden, fata care a evadat de la scoala la care era Eve, prietena ei care a ajutat-o in salbaticie, cea care i-a deschis ochii in legatura cu destinul absolventelor. Eve este incantata sa isi revada prietena. Femeile din Califia stiu cat de periculos este sa o ascunda pe Eve, stiu ca ea este cautata de soldatii Regelui. Cand Eve si Arden aud o discutie, isi dau seama ca, sederea acolo este limitata.
         Eve afla vesti depre Caleb, despre locatia lui si pune la punct un plan pentru a pleca din Califia, alaturi de Arden, pentru a-l gasi pe Caleb. Insa vestile nu erau adevarate, totul a fost doar o capcana, iar ele sunt capturate de soldati. Arden este dusa in cladirea aceea oribila, unde absolventele fac copii, iar Eve nu poate face nimic pentru a o ajuta.
        Eve este dusa in Orasul de Nisip, unde este asteptata de Rege. Ii spune clar acestuia ca ea nu ii va face copii, dar Regele nu isi doreste asta. El o cauta pentru ca Eve este fiica lui! Deci Eve este Printesa Noii Americi si trebuie sa se comporte ca atare.
Cand Caleb apare in Oras, Eve va risca totul pentru a fi impreuna. Insa, Caleb este cautat de soldatii care il vor mort. Iar Eve nu se va da in laturi de la orice sacrifiu pentru a-l proteja...
Fragmente:
"Voiam sa o urasc pe aceasta femeie ridicola, care imi spunea mie despre Scoala mea, despre prietenii mei, despre viata mea. Voiam sa o prind de brat si sa o strang pana cand avea sa ma asculte. Trebuia sa asculte- de ce nu asculta?"
"Am vrut sa-mi impletesc degetele cu ale lui, sa il trag mai aproape, atat de aproape incat barbia sa-mi atinga umarul, iar fata mea sa se cuibaresca in curbura gatului lui. Am vrut ca bratele lui sa ma cuprinda, sa ne lipim trupurile unul de altul, astfel incat sa fim din nou un intreg."
"Iata-ne aici, la kilometri distanta de buncar, de Califia, si inca nu exista niciun loc pentru noi doi. Alergam dintr-o lume intr-alta, el in a mea, eu in a lui, dar nu reuseam niciodata sa fim cu adevarat impreuna in niciuna dintre ele."
"Mi-a zambit, acelasi zambet pe care il vazusem de atatea ori pana atunci. Iubeam fiecare particica din el. Mirosul pielii lui, cicatricea de pe obraz, felul in care ma apasa cu degetele pe spate. Modul in care putea sa-si dea seama ce gandeam, doar privindu-ma."
Parerea mea:
Eve este mai matura in acest volum si asta se vede din alegerile ei, din sacrificiile pe care este dispusa sa le faca. Da, e potrivit titlul "Sacrificiul", deoarece asta a facut Eve pentru a-l proteja pe Caleb- un imens sacrificiu.
 Pe parcursul cartii, astepti momentul ala frumos- cand cei doi vor fi din nou impreuna. Si cand vine- dureaza prea putin... Spre sfarsit am stat cu sufletul la gura, speram sa le reuseasca planul si sa fie bine- asa cum si-au promis. Iar apoi mi-am zis: "Fir-ar sa fie!", voiam sa intru in carte si sa sar pe soldati, sa le dau celorlalti sansa sa scape...
Sper ca in ultimul volum sa avem parte de revolta promisa, sa se darame acel sistem odios si sa se contruiasca o altfel de societate- una care nu leaga tinerele de pat, folosindu-le ulterior pentru a repopula planeta...
Date despre carte:
Titlul original: Once- 2012
Aparitia in Romania: Editura Leda- 2012
Traducere: Bogdan- Alexandru Sasu si Shauki Al-Gareeb
Nr. pagini: 316
Seria din care face parte: Eve:
                                      1. Eve
                                      2. Eve- Sacrificiul
                                      3. Rise



Comentarii

  1. Mulțumim mult pentru recenzie, este foarte frumoasă. Am niște prietene care se dau în vânt după această carte, oricum, eu o s-o mai amân.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aveti pentru ce ;) Multa lume a fost cucerita de seria asta si ma bucur pentru ca e foarte frumoasa. N-ai vrea sa-i dai o sansa? Macar primului volum... Sau nu ai mai citit carte distopice?

      Ștergere
  2. le am si eu, pe eve 2 am dat 5 lei in carrefour. chilipir

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!