Recenzie Mincinosii de E. Lockhart

Patru familii instarite si inrudite isi petrec vacantele de vara pe o insula privata din Massachusetts unde distractia este la ordinea zilei. Cadence (Caddy) impreuna cu verii ei: Johnny, Merrin si Gat (nepotul unchiului ei William) formeaza un grup numit Mincinosii. Pana la a cincisprezecea vara pe insula a lui Cadence totul este lapte si miere. Insa totul se schimba cand aceasta sufera un accident straniu, in urma caruia ramane cu amnezii si migrene. Dupa ce un an lipseste de pe insula Beechwood, se intoarce in a saptesprezecea vara si descopera totul schimbat. Nimeni nu pare sa doreasca sa vorbeasca despre ce s-a intamplat acum doi ani, cand s-a intamplat si accidentul lui Caddy, fiecare pare sa-i ascunda ceva tinerei. Dar oare cu ce scop? Ce s-a putut intampla atat de grav pe insula incat accidentul sa devina un subiect tabu? De ce a disparut Gat, chiar acum cand intre Caddy si el incepea sa se infiripe ceva? De ce matusile ei, dar si mama ei, se comporta atat de straniu si de ce bunicul ei a ales tocmai acum sa renoveze? Un secret tulburator ameninta sa tulbure linistea de pe insula, iar cartea ne va dovedi ca cele mai bune intentii pot duce la cele mai intunecate consecinte.

Parerea mea / Detalii

  • Nu stiam la ce sa ma astept cand am inceput aceasta carte. Am avut cateva informatii cum ca trebuie sa ai rabdare cu ea pentru ca pana la urma merita si chiar asa a si fost. Se citeste foarte repede, eu am citit-o intr-o singura zi si chiar am asteptat cu sufletul la gura sa aflu adevarul despre ce s-a intamplat acolo.
  • O sa-ti doresti cu disperare sa afli ce s-a intamplat cu adevarat in acea vara. Suspansul este foarte mare. Te astepti oricand sa cada bomba, dar ea vine inevitabil la final si cand vine, iti spulbera orice credeai ca stii pana la momentul respectiv. Te face sa-ti pui intrebarea: "ce naiba s-a putut intampla in vara respectiva? De ce toata lumea ascunde ceva? De ce mint cu totii?" Este secretul atat de mare incat sa poata distruge familia?
  • Cartea aceasta mi-a adus aminte de filmul The Uninvited (2009) care la final mi-a spulberat tot ce am avut in minte la momentul acela, toate teoriile si parerile pe care mi le-am facut. Este unul dintre filmele mele preferate, chiar il recomand din toata inima. La fel s-a intamplat si cu cartea. Te face sa crezi un lucru si cand colo... e ceva la care nu te asteptai.

Fragmente

"Mami era ingrijorata din cauza bunicului. Tremura pe picioare dupa ce a murit bunica, se tinea de scaune si de mese ca sa nu isi piarda echilibrul. El era capul familiei. Nu voia sa-l vada daramat. Isi dorea ca el sa stie ca inca mai are in jurul lui copiii si nepotii, veseli si puternici ca intotdeauna. Era important, spunea ea. Era bine. Era cel mai bine. Nu provoca suferinta, spunea ea. Nu le aminti oamenilor de pierderea lor."


"Bunicul ma boteaza Mirren.

Gemenele fura pastile de dormit si cercei cu diamante.
Mami s-a certat cu matusile din cauza casei de la Boston.
Matusa Bess uraste Cuddledown-ul.
Matusa Carrie bantuie insula noaptea.
Will are cosmaruri.
Gat este Heathcliff.
Gat crede ca nu-l cunosc.
Si poate ca are dreptate.
Iau pastilele. Beau apa. Camera se intuneca."

"Unii oameni nu au nimic. Noi avem totul. Singura persoana care a folosit banii familiei in scopuri caritabile a fost bunica. Acum a murit si oamenilor nu le pasa de nimic altceva decat de perlele ei, de ornamentele ei si de averea ei. Nimeni nu incearca sa-i foloseasca banii ca sa faca ceva bun. Nimeni nu incearca sa faca lumea asta un loc mai bun."


"Nu intelegi ca preferi sa ma raneasca, decat sa ma tina la distanta? Prefer de un milion de ori sa traiesc si sa-mi asum riscuri si sa se termine totul prost, decat sa stau inchisa ca intr-o cutie cum am facut in ultimii doi ani. Cutia asta are peretii atat de stramti, Mirren. Eu si cu mami. Eu si cu pastilele mele. Eu si cu durerea mea. Nu mai vreau sa traiesc acolo."


Alcatuirea cartii

5 Parti; 87 capitole, 263 pagini

COMANDA CARTEA AICI

NOTA: 4/5




Comentarii

  1. Deci dacă nu o să citesc cartea asta o să simt că am parcurs degeaba toate cărţile poliţiste citite vreodată :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cat citesc mai multe recenzii despre cartea asta, cu atat intru si mai mult in ceata. Cert e ca o sa incerc pe propria-mi piele si am sa vad daca intr-adevar merita sau nu! Mersi, acum chiar ca m-ai facut si mai curioasa! :)) -D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e. Daca nu incerci tu sa vezi cum e degeaba citesti parerile altora. Acestea sunt subiective si stii ce se zice despre gusturi. E o carte buna, doar ca trebuie sa ai răbdare cu ea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!