Insurgent (Divergent vol. 2) de Veronica Roth la Leda!

Four, Tris, Marcus - tatal lui Four, Caleb - fratele lui Tris si Peter sunt pe fuga si se adapostesc la sediul Prieteniei, unde sefa este Johanna, dar sunt descoperiti repede si iarasi sunt pusi pe drumuri. Four se intalneste cu mama lui, despre care credea ca este moarta si descopera ca numarul celor fara factiune este amenintator de mare, cu mult mai mare decat numarul Neinfricatilor. Grupul de fugari se adapostesc acum cu cei de la Candoare. Insa se pregateste un plan amenintator: uciderea liderei Neinfricatilor Jeaniene, care acum face experimente pe cei Divergenti. Va cadea Tris in capcana lui Jeaniene si cu ce pret vor scapa ei din aceasta incurcatura periculoasa? Cum va reactiona lumea cand vor descoperi ca numarul Divergentilor este mai mare decat credeau initial?

Factiunile par sa se clatine din temelii, oamenii se intorc unii impotriva celorlalti. Lumea pasnica pe care au dorit-o cu toti nu va mai fi pasnica pentru mult timp. Prieteniile si aliantele stau sub semnul intrebarii. Ce este oare dincolo de zidul care imprejmuieste orasul?

Fragmente

"-Insurgent, spune el. Substantiv. O persoana care actioneaza in opozitie fata de autoritatea instaurata, si care nu e in mod necesar privita ca un beligerant."

"-Deci cu asta vrei sa te ajut eu? Sa inlaturam un guvern corupt si sa instalam un fel de tiranie a celor fara factiune?
Pufneste.
-Nicio sansa.
-Nu vreau sa fim tirani, zice ea. Vrem sa fondam o noua societate. una fara factiuni.
Mi se usuca gura. Fara factiuni? O lume in care nimeni nu stie cine e si unde se potriveste? Nici macar nu pot concepe asa ceva. Nu-mi pot imagina decat haos si izolare."


Daca doriti aceasta carte, dati click pe titlul INSURGENT sa intrati pe pagina sponsorului nostru Grupul Editorial Corint si sa o comandati. Insurgent a aparut in anul 2014 la editura Leda, facand parte din seria Divergent de Veronica Roth, care mai contine volumul al treilea Experiment si colectia de povesti ale lui Four.

Comentarii