Katniss Everdeen Vs. Beatrice Prior

Avertisment: acest articol poate contine mici spoilere, in cazul in care nu stiti despre ce este vorba in seria de carti Jocurile Foamei si Divergent.

KATNISS EVERDEEN

AKA: Katnip, Numarul 12
Varsta: 16-17 ani
Aparitii: Cartile Jocurile Foamei, Jocurile Foamei: Sfidarea, Jocurile Foamei: Revolta de Suzanne Collins;
Filmele Hunger Games (2012), Hunger Games: Catching Fire (2013), Hunger Games: Mockingjay Part I (2014), Hunger Games: Mockingjay Part II (2015).
Interpretata de Jennifer Lawrence in filmele mentionate.

Cine este Katniss Everdeen?

Katniss Everdeen este protagonista si naratoarea romanelor Jocurile Foamei. Katniss traieste in Districtul 12 in universul Jocurilor Foamei, unde lumea este impartita in Districte referitoare la activitatile intreprinse de locuitorii zonelor. Districtele sunt conduse cu o mana de fier de catre Capitoliu. In fiecare an se organizeaza Jocurile Foamei, unde se iau 12 tineri care trebuie sa supravietuiasca in Jocurile nemiloase, urmand ca doar unul singur sa devina castigator. Jocurile sunt organizate pentru a le arata oamenilor cata putere au cei din Capitoliu. Katniss se ofera voluntara la Jocuri dupa ce este aleasa chiar sora ei mai mica. Aceasta da dovada de altruism, sacrificandu-si bunastarea. Datorita modestiei locului unde a trait pana acum, Katniss da dovada de bunavointa in Jocuri, insa asta nu inseamna ca se lasa calcata in picioare de catre ceilalti participanti. Inteligenta, foarte buna la vanat si la manuit arcul, Katniss este un tribut de temut in Jocurile Foamei. Toate aceste lucruri nu sunt insa apreciate de cei din Capitoliu care gasesc atitudinea ei sfidatoare si vor sa scape de ea odata pentru totdeauna cand o forteaza sa participe si in urmatorul an la Jocuri. Katniss va deveni curand un model de curaj si intelepciune pentru toti oamenii din regiunea Panem si va conduce o revolta impotriva Capitoliului.



BEATRICE PRIOR

AKA: Tris
Varsta: 16 ani
Aparitii: Cartile Divergent, Insurgent, Experiment de Veronica Roth;
Filmele Divergent (2014), Insurgent (2015), Allegiant Part I (2016), Allegiant Part II (2017).
Interpretata de Shailene Woodley in filmele mentionate.

Cine este Beatrice Prior?

Beatrice Prior este protagonista si naratoarea romanelor Divergent. In universul Divergent, lumea este impartita in 5 factiuni: Abnegatia - care dau vina pe egoism pentru problemele lumii, Eruditia - formata din membrii foarte inteligenti, Prietenia - a caror membrii sunt impotriva agresivitatii de orice fel,  Neinfricarea - care acuza lasitatea si Candoarea - cei sinceri care urasc duplicitatea. Toti cetatenii sunt supusi unor teste, in urma carora se vor repartiza singuri unei anumite factiuni. Insa Tris este o Divergenta: se potriveste mai multor factiuni (Eruditiei, Abnegatiei si Neinfricatilor), adica este ca o tripla amenintare pentru cei care-i conduc. Desi s-a nascut in factiunea Abnegatie, Tris simte ca nu se potriveste acolo si se transfera la Neinfricati, unde trebuie sa traiasca ca gandul ca este diferita ca Divergenta. Tris este o fata inteligenta, care se pricepe atat sa manuiasca o arma cat si la luptele de corp, insa unele persoane precum Jeaniene o vad ca pe o amenintare. Desi este puternica si neinfricata, in prezenta lui Tobias, Tris este ca o floare delicata. Jeaniene doreste sa faca experimente pe Divergenti si descopera ca Tris este o amenintare mai mare decat si-ar fi imaginat vreodata.


Asadar, cine v-a intrat mai usor la inima? Care este preferata voastra? Cine este mai puternica, frumoasa si de temut eroina?

Care este preferata voastra?

Katniss Everdeen
Beatrice Prior
make a poll


Daca e sa ma intrebati pe mine, intre Divergent si Jocurile Foamei, eu aleg Jocurile Foamei, voi? :)


Care este seria voastra preferata?

Jocurile Foamei
Divergent



Poll Maker

Comentarii