Recenzie Enders (Starters vol. 2) de Lissa Price

Callie Woodland a distrus banca de corpuri Destinatii Splendide, iar acum locuieste impreuna cu fratele ei in casa oferita cadou de o Endera. Insa vocile sinistre din capul ei nu vor sa-i dea pace, insui Batranul, conducatorul Destinatiilor Splendide, vorbindu-i prin intermediul cipului implantat in cap. Callie il intalneste pe Hyden, fiul Batranului, care este impotriva propriului tata si care doreste sa o ajute pe Callie sa-l opreasca pe Batran sa-i mai controleze pe Metalici- cei care au implantat cipul. Doar impreuna Callie si prietenii ei pot sa-l infranga pe Batran si sa-i elibereze pe Starteri din mana acestora.


Parerea mea / Detalii
  • Cu totii cred ca ne asteptam la un triunghi amoros in aceasta continuare a seriei: Callie - Blake - Michael. Insa, surprinzator, Blake lipseste cu desavarsire din carte si este introdus un nou personaj masculin: Hyden. Ma asteptam totusi la ceva mai multa romanta. Adica atat Michael cat si Hyden o plac pe Cassie, dar niciunul nu face vreun pas spre a forma o posibila relatie cu ea. Poate e de vina tot stresul cu tatal lui Hyden, nebunia cu vocile din capul lor, cu persoanele care inca ii mai pot controla pe Metalici. Nu ma asteptam sa fie o carte la care sa trebuiasca sa te gandesti pe tot parcursul ei "Oh, oare pe cine o sa aleaga Callie, ambii sunt atat de buni cu ea...", pentru ca nu ma prea incanta triunghiurile amoroase, insa totusi parca ma asteptam la altceva.
  • Callie mi s-a parut in multe faze cam imatura si aeriana, in fond are vreo 16 ani (ca majoritatea personajelor de carti young-adult), zici ca asta e varsta suprema, alta varsta nu exista. In schimb, stilul a ramas la fel, putin futurist, cu putin suspans si cateva scene de actiune. Cel putin totul e bine cand se termina cu bine.
  • Putin dezamagitoare per total. Ma asteptam la mai mult, avand in considerare ca prima carte a fost chiar foarte buna. Are multa actiune si mai putina dezvoltare a personajelor. Personajele nu mai sunt stapane pe ele, Enderii inca ii pot controla cum vor ei pe Starteri si asta le scade automat din credibilitate, astfel incat nu mai stii daca persoana de langa tine este cine crezi tu ca este. Nu a fost intocmai pe placul meu, dar nici foarte proasta nu a fost.

Fragment

"[...] singura lectie cu care m-am ales eu din afacerea asta mizerabila cu banca de corpuri este ca aspectul exterior e supraapreciat. Frumusetea nu inseamna sa corespunzi unui standard de holovedeta, ci sa fii tu insati. Pentru ca frumusetea apare si dispare, dar tu esti unicat."

Alcatuirea cartii

26 capitole, 309 pagini

COMANDA CARTEA AICI



Comentarii

  1. 3 stele din 5? am si eu cartea Starters. n-am luat Enders.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, 3 stele, ceea ce inseamna ca nu a fost nici foarte rea, dar nici foarte buna. Parca-i lipsea acel ceva care te-a captivat in Starters si care te facea sa-ti doresti sa citesti in continuare. Mi-a luat si foarte mult sa o citesc. Am citit 300 de pagini intr-o saptamana jumate. Poate si asta m-a facut sa-mi pierd incet incet interesul si sa nu mai vreau sa o continui, dar am zis ca deh, are doar doua volume seria, asa ca pot sa o duc la capat. Mie mi s-a parut putin dezamagitoare. Cu siguranta mai slaba decat prima, dar daca ti-a placut Starters eu iti sugerez totusi sa citesti si Enders, poate o sa ai o alta opinie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!