Recenzie Four (Divergent vol. 0.1-0.4) de Veronica Roth

O SINGURĂ ALEGERE ÎL SALVEAZĂ DE TRECUTUL SĂU
O SINGURĂ ALEGERE ÎI MARCHEAZĂ VIITORUL
O SINGURĂ ALEGERE SCOATE LA IVEALĂ PRIMEJDIILE
O SINGURĂ ALEGERE ÎL SCHIMBĂ PENTRU TOTDEAUNA
O SINGURĂ ALEGERE IL VA ELIBERA

Volumul de fata face parte din seria Divergent, scrisa de autoarea Veronica Roth, fiind o antologie de 4 povesti spuse din perspectiva personajului principal masculin al seriei Four. Aceasta contine urmatoarele povesti: Transferatul, Novicele, Fiul, Tradatorul plus inca 3 scene inedite, relatate tot din perspectiva lui Four, din prima carte a seriei, Divergent.

TRANSFERATUL ne prezinta testul de aptitudini al lui Four, ziua in care trebuie sa-si aleaga o factiune din care sa faca parte si momentul in care a primit porecla "Four".



NOVICELE ne ofera o perspectiva personala a lui Four in factiunea Neinfricatii si initierea acestuia in noua lui factiune, cum si-a obtinut tatuajul, inceputul pasiunii sale pentru antrenarea novicilor si intelegerea pericolului Divergentilor.



In FIUL, Tobias se chinuie sa-si gaseasca un loc in ierarhia Neinfricatilor. De asemenea incepe sa suspecteze ceva despre planul  Neinfricatilor si descopera un adevar care i-ar putea afecta viitorul.



Evenimentele din TRADATORUL se desfasoara in acelasi timp cu actiunea primei carti din seria Divergent. Tobias descopera planurile Eruditilor care ar putea afecta sistemul de functionare al factiunilor si face un plan al sau pentru a-i asigura Abnegatiei siguranta. De asemenea, Tobias incepe sa cunoasca din ce in ce mai bine un nou novice: Tris Prior.


Alcatuirea cartii

4 parti; 255 pagini



Comentarii

  1. Am si eu cartea in biblioteca si am sa ma apuc sa o citesc dupa ce am sa termin macar al doilea volum al seriei. Nu-s chiar o fana Divergent... :/

    P.S. uite o leapsa de la mine: http://dreams-have-wings.blogspot.ro/2015/06/the-disney-song-book-tag.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!