Recenzie Vrajitorul din Oz (Oz vol. 1) de L. Frank Baum

Dorothy este o fetita care locuieste in Kansas alaturi de matusa ei Em si unchiul Henry. Casa ei este luata pe sus de catre un ciclon si dusa departe, pe alte meleaguri. Acum Dorothy si catelul ei pe nume Toto se afla singuri intr-un tinut strain. Casa lui Dorothy aterizeaza pe Vrajitoarea cea rea de la Rasarit omorand-o. O batranica ii spune acesteia sa mearga in Orasul Smaraldelor pentru a-l intalni pe Vrajitorul din Oz, cel care i-ar putea indeplini dorinta de a o trimite inapoi acasa in Kansas, asa ca Dorothy porneste pe drumul de caramizi galbene inspre Orasul Smaraldelor. Pe drum, Dorothy zareste intr-un lan de porumb o sperietoare de ciori necajita asa ca merge la ea. Dorothy o salveaza, ridicand sperietoarea de ciori din parul in care era pusa, iar sperietoarea incepe sa vorbeasca. Ii spune ca numele sau este Sperie-Ciori  si ca este facut tot din paie asa ca nu are creier si ca tare mult si-ar dori unul, asa ca Dorothy il invita sa mearga cu ea la Vrajitorul din Oz. Pe drum, ei aud un zgomot ciudat care se dovedeste a fi un om de tinichea intepenit, cuprins de rugina din cauza ploii. Dorothy il ajuta, iar acesta ii spune ca-i lipseste o inima si uite asa pornesc toti trei spre Vrajitorul din Oz, dar sunt atacati de un leu fioros, dar cam fricos, caruia-i lipseste curajul.

Acum cei 4 noi prieteni pornesc toti intr-o aventura grozava plina de invataminte, primejdii, insa eroii nostrii vor da dovada de intelepciune, bunatate si curaj in probele prin care trec pentru a dobandi darurile dorite.

O poveste clasica incantatoare atat pentru copiii de toate varstele cat si pentru copiii din noi. Vrajitorul din Oz de L. Frank Baum a aparut la editura Corint Junior, imprint al Grupului Editorial Corint, in anul 2015, fiind primul volum din seria Oz, serie din care fac parte 14 volume, toate avand ca loc de desfasurare magicul tinut Oz.

Pentru a vedea o mica monstra din ce contine cartea, intrati AICI (se va da automat descarcare la fragmentul pus la dispozitie de Grupul Editorial Corint)


Fragment

"Dorothy ii ascultase discursul cu multa uimire. ce voia sa spuna batrana, de ce o numea vrajitoare si cum de zicea despre ea ca ar fi omorat-o pe Vrajitoarea rea de la Rasarit? Ea era o fetita inocenta si inofensiva, care fusese purtata de un ciclon, cu tot cu casa, la mii de kilometri departare de locul in care traia si nu omorase nici macar o musca in toata viata ei." 



Alcatuirea cartii

24 capitole; 209 pagini



Comentarii

  1. Ai vazut ultimul film turat dupa carte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oz the great and powerful din 2013? Da, l-am vazut. A fost bunicel filmul, dar e cam diferit de carte. In fine, se bazeaza pe mai multe carti din seria Oz care sunt 14 la numar, asa ca e de inteles de ce diferă.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!