Recenzie Sacrificiul (Eve vol. 2) de Anna Carey

Eve s-a adapostit in Califia, orasul in care femeile sunt in siguranta, departe de tirania barbatilor, dar inima ei este franta. Caleb a ramas abandonat si ranit in afara orasului, iar ea nu a putut face nimic pentru a-l salva. Dupa ce aude un zvon cum ca Caleb ar fi in viata, paraseste Califia in cautarea lui. Eve isi intalneste pe drum o fosta prietena: pe Arden. Impreuna cele doua cad in capcana soldatilor si sunt rapite de acestia. Eve este dusa in Orasul de Nisip, iar Arden inapoiata Scolii. Eve se afla in pericol, printre straini, periculos de aproape de Rege. In timpul unei ceremonii, Eve urmareste o silueta familiara pana intr-un tunel si afla ca cei de din afara planuiesc o revolta impotriva conducatorilor din Orasul de Nisip. Cum se va termina volumul al doilea al trilogiei, despre ce "Sacrificiu" este vorba; va scapa Eve si de data aceasta basma curata?
Urmariti aventurile lui Eve intr-o lume distopica plina de primejdii.


Parerea Mea / Detalii
  • Primejdia este din ce in ce mai mare, deoarece Eve este fortata sa se apropie de Rege, sa faca parte din jocurile sale. Avem parte de o Eve cam imprudenta dar hotorata, care risca sa piarda tot, isi risca chiar si bunastarea ei, pentru a-si urma calea inimii si a ajunge la cel pe care-l iubeste. Sentimentele lui Eve pentru Caleb le stim, insa nu le stim pe ale lui. Eve pune totul la bataie pentru a putea fi impreuna cu cel pe care-l doreste si face mari sacrificii, dar din partea lui Caleb nu am vazut la fel de mult devotament.
  • Intalnim si multe personaje noi, personaje cu statut social ridicat, dar si din clasa muncitoreasca. Personaje care o ajuta pe Eve (ceea ce na surprinde, caci cam multe personaje se ofera sa o ajute, la fel ca in primul volum...), dar si persoane care-i pun bete-n roate. Acum, in cine sa se increada, stie doar Eve si intuitia ei feminina.
  • O carte plina de intorsaturi de situatie, aventuri primejdioase, secrete si nitel romantism. Felul in care Anna a decis sa-si termine cea de-a doua carte nu te face decat si mai curios in privinta celei de-a treia, care in curand va aparea la editura Leda. Sunt curios cum o sa se incheie al treilea volum si ce se va intampla cu eroina noastra si mai ales cu sistemul deplorabil al Regelui.



Alcatuirea cartii

316 pagini, 43 capitole

Fragmente

"Regele s-a oprit in fata altarului si, pentru o clipa, mi-a ridicat voalul. M-a privit, [...] aparatul de fotografiat imortalizandu-ne in acest joc ingrozitor. Si-a lipi buzele de obrazul meu si a lasat din nou voalul sa-mi cada peste fata.

Ceremonia era pe cale sa inceapa."


NOTA: 3.5/5



Comentarii

  1. Sa speram ca ar traduce si urmatoarele volume?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta este și motivul principal pentru care am început să citesc seria. Al treilea și ultimul volum va apărea cât de curând la Leda.
      https://facebook.com/edituraleda/photos/pb.166665883493922.-2207520000.1440160627./406534992840342/?type=1&source=42

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!