Recenzie Benzi Desenate Regina Serpilor (Tomb Raider - Vol.3)

VOLUMUL 3 - REGINA SERPILOR

Revista # 13: Urmaritorii


In timp ce Lara vizita muzeul British Museum dupa inchidere observa un barbat ciudat cu gluga care o urmareste. La fel se intampla si cu Jonah, care este abordat de acelasi barbat la locul de munca si de Sam. Barbatul lasa un urma o cutie inscriptionata "Pentru prietenii Larei Croft" si o telecomanda. Astfel gasesc o inregistrare a unei femei mascate care le spune ca il au pe Grim si daca doresc sa-l mai vada in viata sa transfere in maxim doua saptamani 5 milioane de dolari americani intr-un cont. Kaz recunoaste unul dintre tatuajele femeii mascate si o informeaza pe Lara ca s-ar putea afla in Mexic. Apartine unui grup bandit pe nume "Serpientes que caminan" (Serpii care umbla), condusi de o femeie numita Regina Serpilor. Acestia au mai luat ostatici si in trecut, asa ca nu e de glumit cu ei. Lara incearca sa obtina finante de la uchiul ei pentru a plecat in Mexic, dar acesta refuza categoric sa imparta banii cu ea, spunand ca e imatura si ca are nevoie de ajutor profesional inainte de a-i acorda finantare. Intoarsa cu coada intre picioare acasa, Sam ii propune Larei sa mearga in Mexic sub pretextul de a gasi legendara creatura numita Chupacabra.

Revista # 14: Ape intunecate



Sam angajeaza doua colege de-ale ei de la actorie sa se dea drept ea si Lara cat timp ele sunt plecate in Mexic. Impreuna cu Jonah si Kaz, pornesc in cautarea creaturii, dar desigur si pentru a gasi banda Serpientes que caminan. Pe drumul lor cu barca se iveste o furtuna, iar Sam incepe sa se comporte ciudat. Este foarte irascibila si chiar se arunca in mare. In acel moment, furtuna se opreste. Art, navigatorul angajat de Sam sa-i duca in Mexic, se arunca in apa sa o salveze, insa este muscat de un rechin. Dupa ce reusesc intr-un final sa revina pe barca, Lara il pune pe Art intr-o barca de salvare si-l duce la tarm, unde acesta ii spune ca ii poate lua barca sa plece spre Mexic atata timp o sa i-o inapoieze intreaga. Asadar, aventura continua.


Revista # 15: Despre mituri si monstrii



Echipa ia interviuri localnicilor pentru a afla cate ceva despre Chupacabra, insa o anumita doamna i se destainuie Larei zicand ca fiica ei a disparut si ca poate fi Chupacabra de vina sau chiar Serpientes que caminan. Lara afla ca acestia isi fac veacul langa Cascada Crystal. Sam mai are inca un episod in care-si pierde cunostinta, iar la trezire se cearta cu Lara, care este ingrijorata de starea ei si ca probabil nu ar fi bine sa ramana pe barca. Lara porneste singura in cautarea Cascadei si este mai mult decat incantata cand descopera niste ruine mayase stravechi. Langa ruine, Lara vede o groapa, unde o descopera pe Mari, fetita disparuta. Impreuna, cele doua intra intr-o pestera si incearca sa gaseasca o cale de iesire. Acestea gasesc un altar, unde parintii care si-au pierdut copii vin sa puna jucarii de-ale lor pentru a le cere zeilor sa le binecuvanteze copii in Viata de Apoi. Insa in una din jucarii se afla o camera video...

Revista # 16: Cuibul de vipere



Dupa ce ii arata o poza cu Grim, Mari ii spune Larei ca l-a vazut pe barbat in prezenta celor de la Serpientes que caminan. Aceasta ii deseneaza o harta, iar Lara o duce acasa, dupa care se intoarce urmarind harta facuta de fetita. Lara este luata prizoniera si dusa sa se intalneasca cu Regina Serpilor, Leticia Cortez, care-i spune ca l-a cunoscut pe tatal ei pe cand acesta mai traia. Lara este aruncata intr-o groapa cu serpi, unde se afla si Grim. Doar ca... nu este Grim.

Revista # 17: Vremuri intunecate


Lara afla barbatul din groapa este Cuddy Grimaldi, fratele geaman a lui Angus, asa-zisul "Grim". Cei doi gasesc o cale de iesire, printr-o trapa, de unde ieseau serpi. Intorsi la barca, sunt asteptati de doi oameni inarmati, insa cu ajutorul pisicilor lui Grim, folosite ca diversiune, Lara si Cuddy reusesc sa scape. Cu ajutorul lui Cuddy, Lara reuseste sa-i scape pe prietenii ei din incurcatura, insa Sam ia o maceta si incepe sa ucida oamenii care lucreaza pentru Serpientes que caminan. Pe drumul spre casa, Kaz, Jonah si Lara isi fac griji pentru Sam, care uitandu-se in oglinda, o vede pe Himiko.

Revista # 18: Lumina rece a zilei


Lara incepe sa fie paranoica. Vede pericole la tot pasul, chiar daca acestea nu sunt acolo, semn ca este foarte afectata de cele petrecute in ultima perioada, pe insula Yamatai, moartea prietenilor sai, schimbarea brusca a Samanthei, toate crimele pe care a trebuit sa le savarseasca pentru a supravietui. Lara primeste un telefon de la politie, are ii spune ca Sam este arestata pentru infractiunea de lovire asupra unui trecator care-i cerea indicatii. Lara merge sa o intalneasca pe Sam si descopera ca aceasta este schimbata. Ajunsa inapoi acasa, Lara decide sa-si scrie aventurile pentru a le impartasi ulterior cu lumea.

Comentarii