Recenzie Benzi Desenate Tomb Raider: Seria (Vol. 7)

VOLUMUL 7: VENDETTA


Vacanta Larei din Hawaii este intrerupta nepoliticos de un grup de barbati care o instiinteaza ca domnul Aulgood, unul dintre cei mai bogati barbati din lume, doreste sa discute ceva ea. Aulgood vrea ca Lara sa mearga in cautarea unui talisman aborigen numit Spirit Walker, care a fost furat in 1793 de catre un capitan naval britanic. Acesta se afla undeva in Noua Zeelanda, asa ca Lara si doi dintre angajatii lui Aulgood merg sa-l recupereze. Lara este tradata de oamenii lui Aulgood dupa ce aceasta gaseste artefactul Spirit Walker si este impinsa peste o prapastie abrupta cu pietre taioase.

Lara este ranita destul de rau, insa are un presentiment rau. Stie ca urmatoarea miscare a lui Aulgood este sa mearga in Australia pentru "a inapoia talismanul stamosilor aborigeni" de acolo, insa stie si ca asta este o minciuna. Arheoloaga apeleaza la Wally, un amic vechi si merge in Australia unde este surprinsa sa-l intalneasca si pe Jason, nepotul tanar si aratos al lui Aulgood. Barbatul doreste sa-si transfere sufletul in trupul lui Jason cu ajutorul talismanului fermecat. Asta si face, insa Lara soseste la timp si-i opreste planul, inapoind talismanul unui batran aborigem, care a fost fortat sa-l ajute pe Aulgood la ritualul de schimb de suflete. Cei doi revin fiecare in trupul sau, iar Lara paraseste Australia, stiind ca si-a facut acum un dusman de moarte in persoana bogatului Aulgood. Spirit Walker ajunge acum unde era menit sa ajunga de la inceput: la aborigenii din Australia care jura ca-l vor proteja.

Dupa aventura periculoasa din Australia, Lara merge in Irlanda pentru a gasi smaraldul Dolmen, un talisman stravechi celtic care se spune ca poate controla atat vii cat si mortii. Acesta se afla inauntrul castelului Lotte, care se zice ca este bantuit. Byron, barbatul care o insotea si-a pierdut cumpatul inauntrul castelului intunecat si a dorit sa iasa pentru a scapa cu viata, insa este omorat de Elemental, o stafie furioasa si pusa pe distrugere. In castel se zice ca Ian O'Connor tortura victimele sale nevinovate pana la moarte. Lara gaseste smaraldul ascuns in spatele unor caramizi, insa un pas gresit a dus la pierderea ei in castelul Lotte. Arheoloaga il intalneste pe Ian O'Connor, care trebuia sa fie mort de 400 de ani. Acesta doreste nespus de mult smaraldul, insa Lara refuza sa i-l dea, dandu-i-l in schimb Elementalului. Blestemul se ridica, astfel toate sufletele torturate isi gasesc linistea eterna, iar Ian O'Connor moare.

Lara se antreneaza alaturi de maestrul Zinn in artele martiale si descopera lucruri desprea ea pe care nu le stia, isi descopera fricile si in mod special punctele forte. Ea se vede nevoita sa-l omoare pe Zinn dupa ce acesta isi pierde mintile si doreste sa o treaca pe Lara printr-un ritual in urma caruia sa-i fure energia pentru a deveni invincibil.

Sara o contacteaza pe Lara sa-i spuna ca are nevoie de ajutorul ei. Un preot care a cazut in pacat dupa ce a descoperit un artefact vechi numit Rapture a murit, iar acum artefactul este de negasit. Acesta se spune ca este un fel de versiune malefica a Sfantului Graal, un instrument care poate chiar deschide porti catre alte dimensiuni. Lara vorbeste cu un fost profesor de-al ei Robert Drew care ar putea stii mai multe despre artefact. Insa vizita ei la profesor este intrerupra de un barbat misterios si cohortele lui, care-l rapesc pe profesor. Lara intalneste o femeie stranie pe nume Magdalena.


Magdalena, pe numele ei adevarat Patience, este o asasina trimisa sa o omoare pe Lara. Ea provine dintr-o linie lunga de protectoare ale bisericii. Misiunea ei este sa o distruga pe arheoloaga deoarece se afla in cautarea artefactului Rapture. Aceasta se afla in posesia unui artefact sageata magica numita Sageata Destinului cu care ii citeste inima si sufletul. Isi da astfel seama de intentiile Larei asa ca o lasa sa traiasca si chiar se intoarce impotriva propiilor oameni cand acestia vor sa o nimiceasca pe Lara.

Carlos Delarch, traficantul international de arme si practicant al magiei este cel care l-a rapit pe profesor si tot el este si pe urma artefactului Rapture. Acesta il forteaza pe profesor sa descifreze o carte veche de vraji care ar deschide un portal catre Rapture. Odata ce descifreaza vraja, Carlos il ucide pe profesor si recita vraja, insa Lara si Patience sosesc la timp pentru a-l opri. Patience il ucide pe Carlos cu Sageata Destinului pe cand acesta deschidea portalul, iar Carlos este transportat impreuna cu cartea de vraji intr-o alta dimensiune. Lara si Patience se despart ca prietene dupa ce au salvat lumea.

Lara primeste un email de la Kurtis Trent, care doreste sa se intalneasca cu ea la o piramida azteca din Brazilia. Odata ajunsa acolo, Lara constata ca in spatele emailului sta Aulgood, omul putred de bogat care a dorit sa faca schimb de corpuri cu nepotul sau folosind Spirit Walker-ul. Lara se trezeste prinsa in piramida intesata de capcane cu foc, tigrii uriasi si chiar Lady Jasmine. Aceasta din urma este aruncata in joc de catre Aulgood care o foloseste doar pentru a incerca sa o ucida pe Lara, insa cele doua se ajuta reciproc sa scape din capcane si cand ajung la Aulgood, lasa tigrul urias sa-i faca felul. Lara scapa nevatamata din piramida, insa nu acelasi lucru il putem spune despre Jasmine, care intoarsa impotriva Larei dupa moartea lui Aulgood, este ucisa de arheoloaga.

Actiunea ultimului numar al acestui volum se petrece in viitor, unde Lara este folosita ca holograma ghid de muzeu. Aflam despre ce a facut-o pe Lara sa devina o arheoloaga atat de buna si o aventuriera fara frica. Totul incepe cu recuperarea Lotusul lui Lakshmi. Acesta se spune ca este un dar dat zeitei Lakshmi de catre zeul Vishnu din iubire. In timpul unei expeditii alaturi de prietenii ei, Lara gaseste Lotusul inainte ca intreaga grota sa se prabuseasca. Din fericire, toti scapa nevatamati, iar Lara se decide ca asta este ceea ce vrea sa faca in viitor. Mai multe aminitiri cu aventuri ale Larei sunt prezentate, in timp ce niste hoti incearca sa jefuiasca muzeul pe timp de noapte. Printre ei se afla chiar Lara Croft care admite ca a baut din Fantana Tineretii si care prefera sa-si fure propriile artefacte gasite decat sa cada in mainile gresite.

Comentarii