Recenzie Benzi Desenate Tomb Raider: Calatoriile (Nr. 1-6)

TOMB RAIDER CALATORIILE: NUMERELE 1-6


In timp ce naviga spre Peru, Lara da peste o nava cu niste pirati pierduti in timp, blestemati sa repete aceleasi actiuni si sa fie infranti in aceleasi batalii, insa Lara intervine, iar cuvintele si actiunile ei schimba rezultatul bataliei piratilor, iar blestemul se ridica. Descoperind de la pirati, inainte ca acestia sa se evapore ca niste fantome, ca au furat niste aur din El Dorado, Lara se indreapta spre miticul Oras de Aur.

Lara ajunge in Peru, unde este ajutata de un localnic pe nume Jose cu mancare si apa in urma naufragiului. Un copil de pe insula ii spune Larei ca stie unde se afla El Dorado si ca o va duce el acolo. Ajunsi inauntrul unei caverne, drumul se lungeste in subteran, unde Lara descopera El Dorado cu toate bogatiile sale. Aceasta recupereaza o amuleta inainte ca niste capcane sa fie declasate si intregul loc sa fie inundat de lava incinsa. Lara ii lasa amuleta de aur lui Jose.

Doctorul Mc.Fadden o contacteaza pe Lara in legatura cu o afacere: acesta si fratele sau Timothy o angajeaza pe Lara pentru a gasi orasele pierdute Sodoma si Gomora, care se spune ca au fost distruse de insusi Dumnezeu. Lara nu are nici o dificultate in a gasi orasul Gomora, dar odata cu recuperarea unei amulete stravechi, scheletele revin la viata. Kagan, un pasionat de antichitati care ar fi vrut sa cumpere terenul unde se afla demult Sodoma nu mai doreste asta odata ce vede mortii vii si da bir cu fugitii.

Kagan si angajatii sai sunt pe urmele Larei Croft, cand aceasta se indreapta spre Chariot Burial, morminte in care anumite persoane erau ingropate alaturi pe bunurile sale de valoare. Cand proprii lui oameni se intorc impotriva lui Kagan, acesta face echipa cu Lara si impreuna fac o descoperire de zile mari: ramasitele reginei tribale care s-a luptat barbarii pentru a-si apara teritoriul.

Lara Croft participa la reuniunea de la scoala, unde-l intalneste pe un vechi prieten de-al ei pe nume Tony, devenit acum prim-ministru. Ea descopera ca profesorul Bohannon, cel caruia ii daruise in dar coroana regelui Arthur a murit si ca i-a lasat coroana ei. La reuniune, un cavaler inarmat isi face aparitia si brusc toata lumea devine tanar, la fel cum aratau in liceu. Lara se lupta cu cavalerul si-i i-a coroana, devenind acum ea posesoarea coroanei. Cavalerul ingenuncheaza in fata Larei spunand ca oricine ar fi posesorul coroanei regelui Arthur, datoria sa este sa o protejeze, insa a avut ca misiune si indeplinirea ultimei dorinte a ultimului posesor. Lara isi da seama ca ultima dorinta a profesorului Bohannon a fost sa-i vada din nou tineri. Dupa reuniune, Tony ii spune Larei ca are o treaba pentru ea.

Adusi la Tony acasa cu limuzina, Lara are parte de niste fenomene stranii. Luminile se sting, iar ea simte o prezenta intunecata langa ea. Curand, ea vede fantomele a trei barbati care o ataca. Tony readuce lumina din vila sa, iar fantomele dispar, insa apare stafia lui Winston Churchill care ii instiinteaza pe Lara si Tony despre un artefact misterios, o sageata a sufletelor. Pentru a intra in posesia ei, Lara trebuie sa mearga in Australia, la tribul Maori, de unde sa treaca in Lumea de Dincolo. Lara este avertizata ca ar putea sa nu se mai intoarca de acolo, insa cu atata activitate paranormala: nave si pirati fantome, orasul fantoma si cavalerul fantomatic, Lara este hotarata sa gaseasca sageata.

Comentarii