Recenzie Benzi Desenate Secrete si minciuni (Tomb Raider - Vol. 2 )

VOLUMUL 2 - SECRETE SI MINCIUNI

Revista # 7: Pierderea controlului


Lara Croft isi aduce aminte de plimbarile pe care le facea cand era mica cu "unchiul" Roth si cand culegeau bulbi de narcise; iar acum face catarari impreuna cu Reyes intr-o zona rurala din Welsh. Lara are parte de o surpriza neasteptata si infricosatoare cand din pamant iese Alex care o previne ca sora lui, Kaz, este in pericol si doar ea o poate salva. Desigur, doar Lara il vede pe Alex, nu si Reyes, care o ajuta pe aceasta sa nu cade peste marginea unei prapastii in urma socului cauzat de aparitia lui Alex. Asadar, Lara porneste spre Ucraina, in Pripyat, orasul vecin cu Cernobil, unde este insa asteptata de oameni inarmati, care deocamdata stau departe de ea, insa un anumit barbat cu ochelari presupune ca Lara a venit sa o razbune pe Lucya (sotia lui Kaz).

Revista # 8: Un adevar sinistru


Amintiri dinainte de ajungerea pe insula Yamatai pun stapanire din nou pe tanara arheoloaga Lara Croft care este mai mult decat socata cand descopera orasul Pripyat aflat in paragina. Deoarece Alex i-a salvat viata, le-a salvat viatile tuturor sacrificandu-se pe insula, Lara este hotarata sa o gaseasca pe sora acestuia. Lara ajunge la un parc de distractii abandonat, unde este atacata de caini salbatici. Kaz soseste si le ordona cainilor sa o lase in pace, iar acestia se conformeaza. Kaz ii marturiseste Larei ca se ascunde de Trinitate aici. Acestea se intalnesc cu cumnatul lui Kaz, Viktor, Kirill dar si cu Pavel, care este afectat de radiatiile din zona. La sfarsit, apare acelasi tip misterios cu ochelari care-l raneste pe Pavel.

Revista # 9: Pierdut si gasit


Barbatul cu ochelari se prezinta ca fiind domnul Cruz, ingrijorat fiind de faptul ca Lara stie de existenta Trinitatii. Acesta aproape ca-i omoara pe toti, cand Kaz isi cheama cainii inapoi, care-l ataca si-l fugaresc prin padure, unde nivelul de radiatii este mai mare. Lara porneste in cautarea lui, acoperindu-si fata cu un voal, pentru a nu fi atat de afectata de radiatii. Cei doi se lupta, insa Lara este ranita si cade intr-o prapastie. Cat timp zace inconstienta, Lara isi aduce aminte de aventurile sale de la conacul Croft, cand tatal ei era plecat in expeditii dupa artefacte. Viktor si Kirill o ajuta ducand-o la ei acasa, unde mama lor ii coase ranile Larei. Curand un elicopter se aude in prejurimile casei, iar domnul Cruz isi face aparitia, lansand o racheta in directia casei.

Revista # 10: A inceput vanatoarea



Grupul secret de fanatici numit Trinitatea o vaneaza pe sora lui Alex, Kaz. Acestia lanseaza o racheta in directia casei lui Viktor, iar aceasta explodeaza. Norocul face ca Kaz sa nu se fi aflat acolo in acel moment, ci sa fie la spital cu Pavel. Varvara si Lara se adapostesc in pivnita, de unde improvizeaza niste cockteiluri molotv cu care ii ataca pe barbatii inarmati. Kaz soseste de la spital si o salveaza pe Lara, impuscand unul dintre cei care o amenintau pe Lara cu arma. Aceasta fura arma unuia si ataca elicopterul lui Cruz, care se prabuseste si explodeaza. La sfarsit, Lara ii propune lui Kaz sa vina sa locuiasca cu ea si Sam, neavand unde altundeva sa plece. Domnul Cruz, dupa toate cele intamplate, reuseste sa-si deschida ochii, semn ca inca este in viata.

Revista # 11: Linistea fantomei



Domnul Cruz este vizitat la spital de catre Auger Ramile caruia ii ordona sa o faca pe Lara sa sufere. Lara intre timp, incearca sa intre in pielea uneia dintre surorile Bennet din Mandrie si Prejudecata la teatrul GOlden Lion, ca favoare pentru Jonah, mare impatimit al teatrului. Dupa ce o da in bara cu replicile de mai multe ori, Andrea, o actrita spune ca renunta si ca nu mai poate sa continue astfel. Lara merge dupa ea, dorind sa o imbuneze pentru a nu renunta la spectacol si se intalnesc cu Sam si Kaz intr-un local. La iesire, Lara si Andrea sunt atacate de doi hoti, pe care Lara ii pune la punct. Andrea devine mai mult speriata de Lara decat de hoti asa ca spune ca renunta de tot la spectacol. Din umbra o urmareste domnul Ramile, care tocmai afla de la doctorului sau ca nu mai are mult de trait din cauza cancerului. Domnul Cruz paraseste spitalul fara voia nimanui cautand razbunare.

Revista # 12: Caderea cortinei


Cruz le povesteste la doi recruti cum Kaz s-a infiltrat in baza de date de la Trinitate si ca este posibil sa fi aflat ceva scandalos. In timp ce se pregatea pentru spectacol, inlocuind-o pe Andrea, Lara primeste un bilet de la domnul Cruz care ii spune ca a rapit-o pe Kaz si sa vina singura daca mai vrea sa o vada in viata. Lara se intalneste cu Cruz si cei doi recruti in subteran, pe sinele unui metrou. Ramile ii vine in ajutor Larei si-l omoara pe Cruz, dupa care incearca sa o recruteze in Trinitate. Ramile spune ca Lara este o ucigasa, nu doar o supravietuitoare si ca ar putea-o invata totul despre Trinitate, sa devina astfel protejata lui. Dupa ce Lara refuza categoric, Ramile se arunca in fata unui metrou. Lara ajunge la timp la teatru pentru a juca pe scena.


Comentarii