In pregatire la Corint Junior! Berlin, Manusa de arama si Uluitorul Brocoli Boy


Lui Rory Rooney îi place să fie pregătit… pentru orice eventualitate. Doar cartea lui preferată este ghidul de supraviețuire în condiții vitrege Nu te teme, nu te teme, pregătit nu ai probleme.
Dar Rory nu era deloc pregătit pentru acea zi ciudată în care s-a înverzit inexplicabil. Închis în rezerva unui spital, departe de casă, Rory este la fel de confuz în legătură cu așa-zisa lui boală ca și medicii. Dacă de vină nu sunt nici genele, nici virusurile, nici vreun fel de mâncare? Poate faptul că te-ai înverzit ca un broccoli înseamnă că te-ai transformat într-un supererou. Și dacă nu ești singurul în această situație?
Rory abia așteaptă să treacă de codurile de securitate ale spitalului și să descopere în ce constau superputerile lui de Broccoli Boy…
„Pot să spun cu mâna pe inimă că Frank este unul dintre cei mai amuzanți și minunați scriitori de pe planetă.“ (Anthony Horowitz, The Guardian)
„Frank Cottrell Boyce are geniu comic – împrumutând din magia lui Roald Dahl, dar cu ceva mai mult suflet!“ (Sunday Telegraph)


Inamicul este aproape. Foarte aproape.
Pentru Callum Hunt, vacanța de iarnă nu este ca pentru alți copii. Ființa cea mai apropiată de el este un lup al haosului pe nume Havoc. Tatăl lui suspectează că este trimis, în secret, de forțele răului. Și, desigur, mulți dintre copii nu vor reveni în lumea magică de la Magisterium din toamnă.
Nu este ușor pentru Call… Și devine și mai greu când, uitându-se în subsol, descoperă că tatăl lui ar putea încerca să-i distrugă atât pe el, cât și pe Havoc.
Call fuge înapoi la Magisterium, dar lucrurile se complică și mai mult. Alkahest – o mănușă de aramă capabilă să despartă anumiți magicieni de puterile lor – a fost furată. Iar în încercarea lor de a găsi vinovatul, Call și prietenii săi Aaron și Tamara atrag atenția unor ființe foarte periculoase și se apropie și mai mult de un adevăr înspăimântător.
Pe măsură ce misterele de la Magisterium se adâncesc și se înmulțesc, autoarele Holly Black și Cassandra Clare își implică cititorii în aventura extraordinară a unui băiat de care depinde soarta întregii lumi.


Aprilie 1978: Zidul Berlinului străjuiește un oraș în ruină, fără electricitate și bântuit de animale. Doar cei sub 18 ani au reușit să supraviețuiască unei molime misterioase, care a șters toți adulții de pe fața pământului.
Împărțiți în facțiuni, fetele și băieții din Berlin luptă, se coalizează, urăsc, iubesc, ucid și mor.
Seria urmărește trei ani din viața lui Jakob, care face parte din gruparea din Gropiusstadt, și a Christei, care aparține grupului cunoscut sub numele de Havel. Trei ani care îi vor apropia de inevitabilul prag al morții, timp în care vor trebui să comprime sentimente, emoții și experiențe cât pentru o viață.

Comentarii