Recenzie Benzi Desente Tomb Raider (Alte reviste independente)



Preluarea puterii

Lara Croft este angajata sa aduca inapoi muzeului de unde a fost furata, Piatra Delhi, un artefact stravechi care se zice ca ar fi apartinut zeitei din Deplhi si cu ajutorul caruia putea calatori in orice loc al lumi prin intermerdiul Portii Zeilor. Ceremonia de la muzeu este intrerupta insa de catre Edgar Mast, un vechi inamic al Larei care i-a omorat in trecut o fosta prietena si colega de liceu. Mast doreste Piatra doar pentru el si incearca sa i-o fure Larei. Aceasta insa, cu ajutorul unei actrite, creeaza o diversiune, si-l pacaleste pe Mast, trimitandu-l cu ajutorul Pietrei Delhi si a Portii Zeilor, aflata la muzeu, departe, intr-un loc uitat de lume.


Origini

Lara si Chase se afla in Cambodia in cautarea Idolului Lu Vinh. Acestia trec printr-o jungla periculoasa si ajung la o piramida maiestuoasa, in care se si aventureaza pentru gasirea artefactului. Ajunsi in centrul piramidei, Lara Croft gaseste Idolul Lu Vinh si-l ia din locul unde era asezat dupa care un monstru imens prinde viata din lava care incepe sa creasca din neant. Lara si Chase pornesc spre iesire, iar toata piramida sfarseste in flacari.


Sfera de Influenta

Inainte de a ajunge la o licitatie, Lara ajuta o fetita sa-si recupereze papusa dintr-un canal. La licitatie, Lara achizitioneaza un artefact numit Gardianul Mormantului Mayas, spre enervarea unei doamne care avea acelasi scop. Afara insa, aceasta ii zice Larei ca are nevoie de artefact pentru a-l duce inapoi in mormantul mayas de unde a fost adus deoarece spiritul fetitei ei este tinut captiv de catre acesta cand artefactul a fost furat. Lara accepta si pleaca spre Honduras, unde cu ajutorul gardienilor doamnei respective, Lara pune arrtefactul la loc, iar fetita isi revine.


Comoara lui Scarface

Lara Croft achizitioneaza palaria lui Al Capone la o licitatie si cu ajutorul unui biletel ascuns in palarie porneste in cautarea comorii ascunse a lui Al Capone in subteran. Intamplarea face ca si altcineva sa caute comoara cu aceeasi inversunare ca Lara. In cele din urma, Lara realizraza ca anumite usi mai bine ar ramane inchise, intrucat comoara lui Al Capone se dovedeste a fi doar niste butoaie cu bere.
Citat: 
"You can go a long way with a smile, but you can go a lot further with a smile and a gun".


Sabia Vrajitoarei

Lara a fost angajata de Lucas Moralto, un batran de 90 de ani, sa gaseasca un talisman stravechi ascuns intr-un mormant subteran din Malta. Intoarsa acasa, Moralto dezlantuie puterea ascunsa din talisman si se transforma intr-un demon insetat de razbunare impotriva familiei Scarponi, familie care s-a aflat in razboi cu neamul Moralto in trecut. Lara, apeland la ajutorul Sarei Pezzini, detinatoarea Sabiei Vrajitoarei, reuseste sa fure talismanul de la Moralto, insa nu il ucide.
Sara este invitata la o petrecere caritabila de catre Lara, insa lucrurile o iau razna si o anumita doamna Genevieve Lecavalier fura idolul Bastet recuperat de Lara dintr-o piramida din Giza, unde aproape a murit incercand sa scape de gardianul idolului. Genevieve este pasionata de feline si astfel, cu ajutorul idolului doreste sa primeasca puterea lor, insa dupa ce dezlantuie puterea din idol, gardianul acesteia, o felina uriasa, apare si incearca sa o distruga. Cu ajutorul Sarei si a Sabiei Vrajitoarei monstrul este intemnitat din nou in idol. Intre timp, Wing Phat, un diplomat chinez, fura Smaraldul Demonului de la Lara, in timp ce ea era plecata in expeditie si se transforma cu ajutorul sau intr-un demon inaripat. Sara si Lara lucreaza impreuna pentru a-l nimici pe acesta si-l distrug intr-o mare explozie.


Cea mai mare comoara dintre toate

Lara si Chase Carver pornesc in jungla din America Centrala pentru a gasi "Cea mai mare comoara" dupa ce Alexandra Constantine, o profesoara, o angajeaza pe Lara sa-i gaseasca fiica pierduta in timpul unui ghid turistic. Lara si Chase o gasesc pe tanara in interiorul unei piramide, insa la iesire sunt intampinati de oameni inarmati. Cu ajutorul neasteptat al unui leu, Lara isi doboara inamicii, iar Chase este nervos ca de fapt "Cea mai mare comoara" a fost de fapt pentru Alexandra Constatine, si nu materiala. Lara, insa, ii spune lui Chase ca deja are cea mai mare comoara, pe ea.

Comentarii